WhatsApp

Een taxi verkopen: wanneer?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun taxi te verkopen:

Persoonlijke veranderingen: Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar een andere stad of als je een andere baan krijgt, kan het zijn dat je je taxi wilt verkopen omdat je deze niet meer nodig hebt.

Veranderende marktomstandigheden: Als de marktomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door de opkomst van andere vervoersmiddelen zoals de deelauto, kan het zijn dat je je taxi wilt verkopen omdat deze minder waard wordt of omdat je minder klanten hebt.

Financiële problemen: Als je financiële problemen hebt, kan het verkopen van je taxi een manier zijn om extra geld te verdienen om deze problemen op te lossen.

Ouder worden: Als je ouder wordt, kan het zijn dat je je taxi wilt verkopen omdat het werken als taxi-chauffeur fysiek zwaarder wordt.

Andere belangen: Als je bijvoorbeeld een andere passie hebt gekregen en je wilt je tijd gaan besteden aan die passie, kan het zijn dat je je taxi wilt verkopen om daar tijd voor te hebben.

Het is belangrijk om te bedenken dat het verkopen van een taxi een belangrijke beslissing is en dat je goed moet nadenken over de redenen waarom je dit wilt doen. Het is ook aan te raden om advies te vragen aan een professioneel, zoals een financieel adviseur of een autohandelaar, voordat je een definitief besluit neemt.

Taxi’s worden dagelijks gebruikt, dus de extra slijtage moet worden opgevangen. Een veelgebruikte taxi rijdt ongeveer 10.000 kilometer per maand. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de slijtage die de auto moet doorstaan ​​bij hard rijden en hard remmen. Die klant moet immers zo snel mogelijk op de bestemming zijn, zodat jij de extra rit kunt maken.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Als je in de taxibranche werkt, is het niet gek dat je vaak taxi’s moet verkopen. De verkoop van taxi’s moet snel en veilig gebeuren om snel het budget voor een nieuwe taxi te krijgen.
Vanwege hun hoge kilometerstand zijn taxi’s vaak na twee tot vier jaar verkocht. Dit is anders bij kleinere taxibedrijven, waar taxi’s langer meegaan. Hoe ouder de taxi en hoe hoger de kilometerstand, hoe moeilijker het is om te verkopen. Waar kunt u uw taxi verkopen?
2. Oude taxi’s verkopen aan particulieren of dealers
Als u een taxi wilt verkopen, zult u merken dat maar heel weinig mensen geïnteresseerd zijn in de particuliere markt. Een taxi is een veelgebruikt voertuig met een hoge kilometerstand.
Onthoud dat taxi’s voertuigen zijn met een T-plaat, wat betekent dat het verkopen van uw taxi aan een particulier niet hetzelfde is als het verkopen van een andere auto. Voertuigen met dit kenteken zijn niet toegestaan ​​voor privégebruik.
Een andere mogelijkheid is om uw taxi te verkopen aan een dealer. Uiteindelijk moest de dealer de auto doorverkopen aan een kaper. Dealers weten ook dat het niet leuk is om particulier een oude taxi te kopen die kilometers over de toonbank heeft gereden. Daarom zal de bookmaker geen hoofdprijzen aanbieden.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
taxi uitgang te koop
Taxi’s die hier door slijtage of hoge tellerstanden niet meer interessant zijn, kunnen gemakkelijk over de grens worden verkocht. Soms lijkt het verkopen van een uitgang voor een taxi de enige uitweg.
Al snel ontstond er een nieuw probleem. Zoek gewoon een grensoverschrijdende koper en regel de export. Een oude taxi verkopen voor een uitrit kost meer tijd dan u eigenlijk wilt.
3. Oplossingen die snel en betrouwbaar taxi’s willen verkopen

Voor auto-verkopen-belgie.com zijn hoge kilometerstanden en intensief gebruik geen reden om de auto af te keuren. Ook voor taxiverkoop bent u van harte welkom op auto-verkopen-belgie.com. Welke auto we ook waarderen, het proces bij auto-verkopen-belgie.com blijft hetzelfde. Afspraken kunnen eenvoudig gemaakt worden via de waarderingstool. U kunt meestal binnen 24 uur een gratis schatting krijgen. Na een evaluatie vertellen wij u de verkoopmogelijkheden van de taxi. Het duurt niet lang om een ​​oude taxi te verkopen, en dat is wat auto-sales-belgie.com u wil laten zien.

  • Jouw eigen auto verhuren: Waarom?

  • Tweedehands Porsche: een eerlijke prijs bepalen doe je zo

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Een taxi verkopen: wanneer?