WhatsApp

Jouw eigen auto verhuren: Waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun eigen auto te verhuren:

Extra inkomsten: Als je je eigen auto verhuurt, kun je extra inkomsten genereren die je kunt gebruiken om de kosten van het voertuig te dekken of om andere doelen te bereiken.

Gebruik maken van onbenutte capaciteit: Als je je auto niet vaak gebruikt, bijvoorbeeld omdat je vaak met het openbaar vervoer reist of omdat je vaak op zakenreis bent, kun je ervoor kiezen om je auto te verhuren om gebruik te maken van de onbenutte capaciteit van het voertuig.

Deelauto-concept: Sommige mensen kiezen ervoor om hun auto te verhuren als onderdeel van het deelauto-concept. Dit betekent dat ze hun auto delen met anderen, die de auto kunnen gebruiken tegen betaling. Dit kan een goede manier zijn om de kosten van het voertuig te dekken en om een positief milieueffect te hebben.

Geld besparen: Als je je eigen auto verhuurt, kun je geld besparen op de kosten van het openbaar vervoer of op de kosten van het huren van een auto als je op reis bent.

Flexibiliteit: Als je je eigen auto verhuurt, heb je de flexibiliteit om te bepalen wanneer je de auto verhuurt en aan wie je de auto verhuurt. Dit kan een goede manier zijn om controle te houden over hoe je auto wordt gebruikt.

Steeds normaler: huur je eigen auto en verdien geld. Soms wordt de auto al gedeeld met familie en vrienden en is het logisch om de kosten te delen. Het is zo eerlijk.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Wist je dat de gemiddelde auto 23 van de 24 uur per dag stilstaat? Dit betekent dat er geld verdiend kan worden terwijl je stilstaat.
Als je extra geld wilt verdienen of meer geld nodig hebt, is een particuliere autolening een interessante optie. Natuurlijk is het riskant om vreemden in je auto te laten, maar met het juiste platform en de juiste intelligentie weet je wat je doet.
U kunt op verschillende manieren geld verdienen met het huren van een privéauto. Je hoeft niet meteen allerlei vreemden in de auto achter te laten als je dat niet wilt. Dit zijn de verschillende opties:

via openbare platforms
via gesloten platforms
Geen platform, maar je directe vrienden- of familiekring

Een auto uitlenen via een openbaar platform
Gebruik een platform zoals Drivey. Een publiek platform dat autobezitters en mensen zonder auto samenbrengt. Dit platform maakt het mogelijk om op een betrouwbare manier je eigen auto te delen.
Aanmelden bij het platform is gratis en u hoeft pas te betalen als u de auto daadwerkelijk huurt. Op deze platforms betaal je gemiddeld 30% van je omzet.
Je eigen auto huren zonder thuis te zijn? geen probleem! Er kan een apparaat in uw auto worden geïnstalleerd, zodat uw auto via het keyless-proces kan worden uitgeleend.
Heeft u uw auto altijd een paar dagen nodig? U kunt eenvoudig aangeven op welke dagen u uw auto beschikbaar wilt hebben en op welke dagen niet.
Bovendien hoef je niet iedereen in je auto te hebben: je kunt keuzes maken op basis van beoordelingen van huurdersprofielen. Dit is tenslotte jouw auto!
Tijdens de rit is uw auto volledig verzekerd en bij schade is uw eigen eigen risicojaar goed verzekerd.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
Een auto uitlenen via een privéplatform
Misschien is het niet voor jou om je auto uit te lenen aan een vreemde. Een andere oplossing is een platform als Cozycar. U kunt dit platform gebruiken om een ​​besloten groep te maken met bijvoorbeeld uw buren. U kiest zelf uw klanten en maakt met hen afspraken. Op deze manier kunt u de persoon die in de auto stapt leren kennen, waardoor u zich veiliger voelt.
Net als andere platforms gebruiken particuliere platforms digitale sleutels om auto’s te huren.
Een auto uitlenen aan een vriend/familielid
U kunt ook privé een auto huren met uw vrienden of familie. Je hebt geen platform nodig, maar wel regels. Als u de kosten moet delen, moet u overwegen hoe u betaalt. Rekent u per kilometer of een vaste prijs? Het is helemaal aan jou.
Pas bijvoorbeeld de benzinekosten aan door een auto altijd met een volle tank in te leveren en deze met een volle tank in te leveren. Zo betaalt iedereen voor de brandstof die hij verbruikt.
2. Risico’s van particuliere huurauto’s
Bent u van plan om uw auto particulier te huren via een erkend platform? Dan moet u altijd rekening houden met enkele extra risico’s.
Met een verzekering en een beoordelend klantenbestand bent u natuurlijk zo goed mogelijk beschermd tegen schade en problemen. Als autobezitter zijn er echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u overweegt uw auto particulier te verhuren.
Autolening – Verzekering
Ten eerste bent u verplicht zich te melden bij uw eigen verzekeringsmaatschappij. Niet elke verzekeraar gaat vlotjes met autodelen om en wil kijken of het voor hen meer risico met zich meebrengt. Als uw verzekeringsmaatschappij erachter komt na een claim, kan deze in het frauderegister worden geplaatst. Dit kan problemen opleveren bij het afsluiten van een nieuwe verzekering.
Als je een auto huurt via een intermediair platform, ben je in principe goed verzekerd tijdens je reis. Maar zoals bij elke verzekering zijn er uitzonderingen. Bestuurders mogen bijvoorbeeld geen alcohol drinken of willens en wetens een ongeval veroorzaken.
Als u een auto huurt via een tussenpersoon, is uw auto alleen verzekerd voor de dagwaarde, niet voor de nieuwwaarde. Dit betekent dat als de huurder uw auto tijdens de rit volledig beschadigt, u alleen de dagwaarde van de auto krijgt.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

Wat doet de huurder met uw auto?
Je rijdt zelf niet, dus je weet niet wat andere mensen doen. Bij het huren van een auto komt meer slijtage en onderhoud kijken. Dit reken je natuurlijk mee in de prijs. Een ander risicopunt is rijschade.
Wij gaan ervan uit dat de huurder bij schade het schadeformulier correct invult, maar mogelijk onjuist maakt. Hierdoor kan de verzekeringsmaatschappij de schade mogelijk niet goed inschatten en krijgt u problemen.
Huurders kunnen ook een boete krijgen voor te hard rijden of voor het parkeren. Na een maand landt het op je mat. Dus wat doe je? U kunt natuurlijk terugkijken op het moment van de boete en wie er op dat moment in uw auto reed. Nadeel: Je moet eerst zelf proberen het probleem op te lossen, lukt dat niet? Dan kun je hulp krijgen van het bemiddelingsplatform van je huurauto.
Huur je eigen auto en belastingdienst
Verdien geld met uw eigen bezit. Uiteraard zal de Belastingdienst een rol spelen. Een auto huren kan u geld besparen, maar maakt u naast de kosten ook nog winst? Dan moet je belasting betalen.
Doe geen extra werk voor de huur, gebruik je de auto voor?

  • Een nieuwe auto verkopen: Hoe?

  • Een taxi verkopen: wanneer?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Jouw eigen auto verhuren: Waarom?