WhatsApp

Mercedes: een vergelijking tussen toen en nu

Mercedes-Benz is een Duitse autofabrikant die al meer dan 100 jaar bestaat. Het bedrijf is opgericht in 1926 en sindsdien heeft het een indrukwekkend aantal innovaties en technologische vooruitgang geboekt. In de afgelopen decennia heeft Mercedes-Benz zich ontwikkeld tot een van de bekendste en meest gerespecteerde autofabrikanten ter wereld.

In het verleden was Mercedes-Benz vooral bekend om zijn luxueuze personenauto's en vrachtwagens. In de loop der tijd heeft het bedrijf zijn productenportfolio uitgebreid met onder andere sportwagens, bussen en zelfs vliegtuigen. Ook is Mercedes-Benz actief in de motorsport, met name in de Formule 1, waar het sinds de jaren 1950 regelmatig meedoet aan de Grand Prix's.

Tegenwoordig is Mercedes-Benz nog steeds een van de leiders op het gebied van technologie en innovatie in de automotive sector. Het bedrijf blijft werken aan het ontwikkelen van nieuwe modellen en het verbeteren van bestaande technologieën, zoals de aandrijflijn en de rijhulpsystemen. Bovendien heeft Mercedes-Benz zich de laatste jaren ook gericht op het ontwikkelen van elektrische voertuigen, om te voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame mobiliteit.

Mercedes-Benz, het luxe automerk dat we vandaag de dag kennen, is ontstaan ​​uit de fusie van de Duitse merken Daimler AG en Mercedes & Cie in 1926. Het merk Benz & Cie, opgericht door Carl Benz, speelde een cruciale rol in de geschiedenis van Mercedes-Benz. De eerste auto van Mercedes-Benz werd geboren in 1885, waarmee het de eerste autofabrikant ter wereld werd.

Een iconisch moment in de geschiedenis van Mercedes was de legendarische rit van Karl Benz's vrouw, Bertha, en haar kinderen. Ze reden 180 kilometer van Mannheim naar Pforzheim, waarmee Bertha beweerde de eerste persoon ter wereld te zijn die daadwerkelijk auto reed. Deze reis zette Mercedes als voertuig op de kaart en werd beschouwd als een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de automobielindustrie.

In recente jaren heeft Mercedes-Benz opnieuw indrukwekkende prestaties geleverd op de verkoopmarkt. In België heeft Mercedes een zevende verkooprecord neergezet, waarmee het een historisch verkoopjaar werd. Het merk had in 2017 al de meeste autoverkopen en het bleek al snel dat 2018 een doorbraakjaar zou worden. In slechts zes maanden tijd verkocht Mercedes wereldwijd meer dan 1.188.832 auto's, een stijging van 3,9%. Een deel van deze groei kan worden toegeschreven aan de populariteit van SUV's, waarvan Mercedes verschillende populaire modellen heeft.

Naast luxe personenauto's is Mercedes-Benz ook populair op het gebied van bedrijfswagens. In België zijn meer dan de helft van de verkochte Mercedes-auto's bedrijfswagens, waardoor Mercedes het op één na populairste bedrijfsvoertuig is. De Mercedes E-klasse wordt beschouwd als de beste taxi vanwege de grote binnenruimte en lange levensduur, waardoor veel taxibedrijven voor deze auto kiezen.

Mercedes biedt ook een scala aan krachtige en betaalbare auto's, zoals de Citan, Vito en Sprinter. Deze bedrijfswagens hebben verschillende capaciteiten en zijn geschikt voor verschillende doeleinden. De Sprinter was in 2017 zelfs de bestverkochte bestelwagen in België.

Als het gaat om waarde, is Mercedes-Benz het waardevolste automerk ter wereld volgens een rapport van Brand Finance uit 2018. De totale waarde van het bedrijf werd geschat op $ 43,9 miljard, wat een stijging van 24% betekende.

Het verkopen van een gebruikte Mercedes kan ook winstgevend zijn vanwege het solide imago en de reputatie van het merk. Hoewel gebruikte Mercedes-auto's over het algemeen duurder zijn om te repareren, is de afschrijving lager dan bij nieuwe auto's. Dit maakt het verkopen van een gebruikte Mercedes aantrekkelijk voor veel kopers. Bovendien zijn Duitse auto's populair op de occasionmarkt, wat een voordeel kan zijn bij de verkoop van uw Mercedes.

Als u uw Mercedes wilt verkopen, is het belangrijk om het juiste verkooppunt te vinden en de juiste prijs te vragen. Hoewel Mercedes misschien niet het meest populaire merk is, geniet het vanwege de Duitse kwaliteit al een voorsprong. Met de toenemende vraag naar gebruikte auto's kan het verkopen van uw Mercedes zeker winstgevend zijn.

  • Auto verkopen aan buitenlander: Waar te beginnen?

  • Sloopwaarde auto berekenen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Mercedes: een vergelijking tussen toen en nu