WhatsApp

Een gefinancierde auto verkopen: Zo doe je dat!

Er zijn verschillende manieren om van een gefinancierde auto af te komen:

  • Verkoop de auto: je kunt de auto verkopen aan een particulier of via een dealer. Zorg ervoor dat je de restschuld op de lening hebt afgelost voordat je de auto verkoopt, anders blijf je verantwoordelijk voor de lening.
  • Maak de lening af: je kunt ervoor kiezen om de lening af te maken door gewoon alle maandelijkse aflossingen te blijven betalen totdat de lening is afgelost.
  • Voer een lumpsum-betaling uit: als je de middelen hebt, kun je ervoor kiezen om de restschuld in één keer af te lossen. Dit kan soms gunstiger zijn omdat je dan minder rente betaalt.
  • Maak gebruik van de omruilregeling: sommige financieringsmaatschappijen bieden een omruilregeling aan waarbij je de gefinancierde auto kunt inleveren en een nieuwe auto kunt kopen zonder dat je de lening hoeft af te lossen.
  • Doe een beroep op een afkoopsom: sommige financieringsmaatschappijen bieden een afkoopsom aan waarmee je de lening kunt afkopen tegen een lagere rente dan de marktrente.

Het is aan te raden om de financieringsvoorwaarden van de lening goed te lezen voordat je een beslissing maakt. Als je twijfelt, kun je altijd contact opnemen met de financieringsmaatschappij om te vragen naar je opties.

Als u een gefinancierde auto heeft en deze wilt verkopen, zijn uw mogelijkheden beperkt omdat de auto niet volledig van u is. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om financieringsauto's in te ruilen op autoruilsites. Voordat u de auto die u particulier heeft afbetaald kunt verkopen of inruilen, moet u eerst de lening terugbetalen aan de bank of financiële onderneming. Het openstaande bedrag van de lening is vaak zo groot dat veel mensen het niet in één keer kunnen afbetalen.

Een mogelijke optie is het verkrijgen van nieuwe leningen tegen een lagere rente, die u kunt gebruiken om de oude lening af te lossen. Hierdoor wordt de auto volledig van u en kunt u deze zonder problemen verkopen. Het is echter niet aanbevolen om schulden af te lossen met nieuwe schulden. Het is beter om mogelijke financiële problemen te vermijden en in één keer van de schulden af te komen.

Een alternatieve mogelijkheid is om een deal te sluiten om uw gefinancierde auto te financieren. Met een deal kunt u uw gefinancierde auto eenvoudig inruilen voor een nieuwe auto, waarbij u de bestaande lening overzet naar de nieuwe auto. In dit geval verliest u uw gebruikte auto, maar blijft u wel gebonden aan de lening. Het is echter belangrijk om te overwegen of de inruilwaarde voldoende is om de lening af te lossen. Dealers rekenen namelijk altijd verkoopwinst mee in inruilprijzen, waardoor u nooit de beste deal zult krijgen. Daarom is het financieel gezien niet de beste optie om een auto op afbetaling in te ruilen.

Een betere keuze is om de auto die u heeft gefinancierd te verkopen. Dit is winstgevender dan het kopen en verkopen van een gebruikte auto. Voor auto's met financiering is het echter geen optie om deze los te verkopen, tenzij het krediet volledig is afgelost. Gelukkig biedt auto-verkopen-belgie.com de mogelijkheid om uw gefinancierde auto gratis te verkopen. Zij maken gebruik van erkende waarderingsprocedures en bieden altijd een scherpe prijs.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het verkopen van een gefinancierde auto aan auto-verkopen-belgie.com. Ze hebben een handige online taxatietool waarmee u de huidige waarde van uw gefinancierde auto kunt bepalen. Daarnaast kunt u een gratis vrijblijvende waardebepaling boeken bij een filiaal. Binnen 24 uur ontvangt u informatie over uw verkoopmogelijkheden. Ze regelen ook de administratieve afwikkeling, zoals terugbetaling, opzegging en vergoeding. Bovendien hebben ze vestigingen in heel België.

Als u uw financieringsauto naar het filiaal brengt, is het belangrijk dat u alle bruikleendocumenten bij u heeft, zodat de verkoop direct kan worden afgerond. Daarnaast heeft auto-verkopen-belgie.com alle documenten met betrekking tot autofinanciering nodig om de verkoop te kunnen sluiten.

Bij het filiaal zal eerst worden besproken welke leningen nog uitstaan. Vervolgens zal een taxateur de exacte waarde van uw auto bepalen op basis van een taxatie van een half uur en een proefrit. Daarna wordt het laatste bod gedaan. Als u akkoord gaat, wordt uw auto verkocht en wordt uw lening afgelost. Het verschilbedrag wordt aan u overgemaakt via bankoverschrijving, meestal binnen twee tot drie werkdagen.

Het verkopen van uw gefinancierde auto aan auto-verkopen-belgie.com biedt dus verschillende voordelen. U kunt in één keer van uw oude voertuig en schuld afkomen. Het resterende bedrag kunt u gebruiken als startpunt voor de aanschaf van een nieuwe auto. Vul de taxatietool in, maak vandaag nog een afspraak en ontdek zelf wat auto-verkopen-belgie.com voor u kan betekenen.

Kortom, als u een gefinancierde auto heeft die u wilt verkopen, zijn er beperkte mogelijkheden. Het afbetalen van de lening is noodzakelijk voordat u de auto kunt verkopen of inruilen. Het verkrijgen van nieuwe leningen om de oude lening af te lossen is mogelijk, maar het wordt niet aanbevolen om schulden af te lossen met nieuwe schulden. Het inruilen van een gefinancierde auto op een autoruilsite is financieel gezien niet de beste optie vanwege de verkoopwinst die dealers meerekenen. De beste keuze is om uw gefinancierde auto te verkopen, en auto-verkopen-belgie.com biedt de mogelijkheid om dit gratis te doen met verschillende voordelen. Het verkopen van uw gefinancierde auto stelt u in staat om in één keer van uw schuld af te komen en de resterende waarde te gebruiken voor een nieuwe auto.

  • Verkopen of inruilen?

  • Zijn hybride auto''s fiscaal voordelig?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Een gefinancierde auto verkopen: Zo doe je dat!