WhatsApp

Verkopen of inruilen?

Het inruilen van je auto bij de aankoop van een nieuwe auto kan een gemakkelijke manier zijn om van je oude auto af te komen, maar het kan ook betekenen dat je minder geld krijgt voor de auto dan als je hem zelf verkoopt.

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden als je besluit of je je auto wilt inruilen of verkopen:

 • De staat van de auto: Als je auto in goede staat is en nog veel waard is, kan het zinvol zijn om hem zelf te verkopen in plaats van hem in te ruilen.
 • De tijd en moeite die je wilt steken in het verkopen van de auto: Als je weinig tijd hebt en het liefst zo snel mogelijk van je oude auto af wilt, kan het inruilen van de auto een goede optie zijn. Als je echter de tijd hebt om de auto zelf te verkopen en het geen probleem is om te wachten tot hij verkocht is, kan het beter zijn om hem zelf te verkopen.
 • De prijs die je kunt krijgen voor de auto: Als je de auto zelf verkoopt, kan je meer geld krijgen dan als je hem inruilt. Dit is vooral het geval als de auto in goede staat is en nog veel waard is.
 • De kosten van het verkopen van de auto: Als je de auto zelf verkoopt, zul je de kosten moeten betalen voor dingen zoals advertenties en eventuele reparaties die nodig zijn voordat de auto verkocht kan worden. Als je de auto inruilt, zullen deze kosten meestal niet aan de orde zijn.

Al met al is het belangrijk om de voor- en nadelen van het inruilen of verkopen van je auto te overwegen voordat je een beslissing maakt. Het kan nuttig zijn om een aantal offertes op te vragen voor het inruilen of verkopen van je auto om een idee te krijgen van wat je kunt verwachten.

Overweeg je een nieuwe auto te kopen, maar heb je nog geen definitieve beslissing genomen? Dan zie je op tv-commercials een aantrekkelijk aanbod voorbij komen: "Koop nu een nieuwe auto en krijg een mooie inruilpremie op je oude auto. Aanbieding slechts voor een beperkte tijd geldig." Het kan verleidelijk zijn om je huidige auto in te ruilen voor een nieuwe, vooral omdat je niet elke dag zo'n korting krijgt aangeboden. Voordat je echter overhaaste beslissingen neemt, zijn er een paar dingen die je moet weten. Het inruilen van je auto is niet zo voordelig als wordt geadverteerd en zelfs de extra inruilpremie kan tegenvallen.

Het bepalen van de waarde van je auto is een belangrijke factor om in overweging te nemen. Je kunt gratis de waarde van je auto laten bepalen, wat snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs mogelijk maakt.

De inruilpremie dient in de eerste plaats als stimulans om een vroege auto-aankoopbeslissing te nemen. Als je je oude auto naar een dealer brengt, zal deze je een inruilwaarde aanbieden, die vervolgens wordt afgetrokken van de prijs van je nieuwe auto. Elke nieuwe prijs heeft een standaardmarge, oftewel de onderhandelde marge. Het kan echter voorkomen dat de korting die je krijgt bij het inruilen van je oude auto gecompenseerd wordt door hogere prijzen of beperkte onderhandelingsruimte bij het kopen van een nieuwe auto van hetzelfde merk. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld een mooie inruilpremie hebt ontvangen op je oude Volkswagen, het moeilijk kan zijn om te onderhandelen over de prijs van een nieuwe Volkswagen. 

Aan de andere kant, als je ervoor kiest om je auto niet in te ruilen, heb je plotseling veel meer onderhandelingsruimte. Financieel gezien is het dan wellicht niet de beste optie om je auto in te ruilen. Maar wat zijn dan de alternatieven? Het verkopen van je auto? Dat kan zeker, maar er is meer!

Over het algemeen is het inruilen van je auto minder winstgevend dan hem zelf verkopen en vervolgens een nieuwe auto kopen. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van inruilen in vergelijking met het zelf verkopen.

Voordelen van inruilen:

 • Het kost weinig tijd en moeite, aangezien je geen advertenties hoeft te plaatsen of foto's hoeft te maken.
 • Je hoeft niet met potentiële kopers te onderhandelen of mensen aan de deur te ontvangen.
 • De auto kan schade en defecten hebben, wat bij inruilen minder problematisch is.

Nadelen van inruilen:

 • Je kunt gemiddeld 5% tot 10% minder krijgen voor je auto in vergelijking met de verkoopprijs zonder inruil, soms zelfs nog minder.
 • Bij inruil kun je gemiddeld tot 25% besparen op de prijs van een nieuwe auto, maar voor sommige auto's onder de €10.000 kan de inruilwaarde ongeveer €2.000 lager liggen dan de verkoopwaarde.

Als je meer korting wilt krijgen dan alleen de inruilpremie, is het meestal voordeliger om eerst je auto te verkopen en vervolgens te onderhandelen over een nieuwe auto. Maar natuurlijk wil je geen langdurig verkooptraject of zonder auto zitten. Gelukkig is er een oplossing! Auto-verkopen-belgie.com biedt een verkooptraject dat nu al mogelijk is.

Bij Auto-verkopen-belgie.com kun je terecht voor een professionele taxatie en een vrijblijvende offerte van je auto. Deze offerte is 7 dagen geldig. Vervolgens kun je naar de dealer gaan om te kijken welke kortingen je kunt krijgen. Op deze manier zit je nooit zonder auto, verkoop je snel en profiteer je van de beste kortingen!

Als je het maximale uit de verkoop van je auto wilt halen, is auto-verkopen-belgie.com het premium alternatief voor inruil. Je kunt je auto eenvoudig en snel aan hen verkopen, aangezien ze elke auto kopen en concurrerende prijzen bieden op basis van geaccepteerde waarderingsprocedures.

Hoe werkt het? Op de website van auto-verkopen-belgie.com vind je een gebruiksvriendelijke online taxatietool. Vul de gegevens van je voertuig, de kilometerstand en je e-mailadres in, en je ziet direct de actuele marktwaarde van je auto. Het bedrag dat wordt getoond, geeft de waarde van je auto in perfecte staat aan. Natuurlijk heeft elke auto na gebruik gebruikssporen en soms zelfs wat schade. Houd er rekening mee dat de taxatietool geen rekening houdt met andere accessoires dan de standaardopties.

Wil je de exacte waarde van je auto weten? Maak dan via de website een afspraak met het dichtstbijzijnde filiaal van auto-verkopen-belgie.com. Daar zal een beëdigd taxateur je auto grondig inspecteren. Binnen 30 minuten controleert de taxateur de technische staat, de staat van het interieur en de fysieke staat van het voertuig. Een testrit kan ook worden gemaakt om de taxatie te voltooien.

Na de inspectie stellen de taxateurs een vrijblijvende offerte op. Het is aan jou om te beslissen of je deze accepteert of niet. De service is gratis, vrijblijvend en volledig.

Als je hebt besloten om je auto te verkopen, regelt auto-verkopen-belgie.com de administratieve afhandeling van de verkoop. Het geld wordt dezelfde dag nog naar je overgemaakt via bankoverschrijving, zodat het binnen ongeveer twee werkdagen op je rekening staat. Het is veilig, eenvoudig en snel.

Dus als je overweegt je auto in te ruilen voor een verwijderingspremie, maar twijfelt over de prijs van een nieuwe auto en de inruilwaarde van je oude auto, is het zeker de moeite waard om je auto particulier aan auto-verkopen-belgie.com te verkopen. Vul vandaag nog de voertuiginformatie in, maak een afspraak en ervaar zelf wat zij voor jou kunnen betekenen.

 • Een oude auto verkopen: De beste manier

 • Een gefinancierde auto verkopen: Zo doe je dat!

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Verkopen of inruilen?