WhatsApp

Tips om je auto te verkopen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je auto zo goed mogelijk te verkopen:

Maak de auto schoon en zorg dat hij er goed uitziet: was het voertuig grondig en zorg dat alle vloeistoffen op niveau zijn. Maak het interieur zo netjes mogelijk en verwijder eventuele rommel.

Bepaal een realistische verkoopprijs: kijk naar vergelijkbare auto's op websites zoals Autotrack of Marktplaats om een idee te krijgen van de marktprijs. Bedenk dat je de prijs iets lager kunt maken als je de auto particulier verkoopt, omdat je geen advertentiekosten of andere verkoopkosten hebt.

Maak een goede advertentie: maak duidelijk wat voor soort auto het is, hoe oud het is, hoeveel kilometer het heeft gereden, wat de belangrijkste kenmerken zijn, etc. Gebruik foto's om de auto goed te laten zien.

Zorg dat je de juiste documenten bij de hand hebt: je zult waarschijnlijk de volgende documenten nodig hebben: het kentekenbewijs, het vrijwaringsbewijs (indien van toepassing) en het onderhoudsboekje. Als je de auto financieel hebt geleasd, heb je ook het leasecontract nodig.

Plan afspraken met potentiële kopers: zorg dat je flexibel bent en afspraken kunt maken met kopers op een moment dat het hen uitkomt. Laat ze de auto goed bekijken en geef ze de gelegenheid om een proefrit te maken.

Wees bereid om te onderhandelen: verwacht niet dat je altijd de vraagprijs krijgt. Wees bereid om te onderhandelen over de prijs met de koper.

Maak een koopcontract: als je een overeenkomst hebt met een koper, is het verstandig om een koopcontract op te stellen. Dit is een schriftelijke bevestiging van de aankoop en kan helpen om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.

Zorg dat je het voertuig op de juiste manier overschrijft: als je de auto hebt verkocht, moet je ervoor zorgen dat het voertuig op de juiste manier wordt overschreven. Hiervoor moet je naar het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) gaan met het kentekenbewijs en het koopcontract. De nieuwe eigenaar moet ook

Als u van uw auto af wilt, is het belangrijk om eerst na te denken over wat u wilt gaan doen. U kunt uw auto verkopen of ruilen.

hoeveel kost mijn auto?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Hoe ga je je auto verkopen?

particuliere auto verkoop
Auto’s verkopen of inruilen bij dealers
een auto verkopen op een autoveiling
Verkoop uw auto op auto-sales-belgie.com

particuliere auto verkoop
Kies je ervoor om je auto particulier te verkopen, dan komt er veel op je af. Vind het juiste verkoopplatform of bekijk je eigen netwerk.
Neem de tijd om pakkende advertenties te maken en de juiste verkoopprijs te bepalen. Dit kan online door vergelijking of online evaluatie. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van de beoordelingstool op onze website.
Deze beoordeling vertelt u hoeveel uw auto waard is in perfecte staat.
Particuliere verkopen brengen u meestal de beste prijzen, maar u kunt ook betalen met iemand die er misschien niet is.
Ik heb er veel tijd in gestoken, maar het geeft niet altijd het beste resultaat.

Tip: Uw auto particulier verkopen? Adverteer in het weekend. In het weekend zijn mensen actief.

Auto’s verkopen of inruilen bij dealers
De auto verkopen of inruilen bij een dealer kan uw tweede optie zijn. Als u een transactie doet, bent u verplicht een nieuwe auto aan te schaffen bij de betreffende dealer.
Als u inruilt, krijgt u een inruilkorting. Klinkt goed! of niet? De dealer wil de auto die u heeft ingeruild en de auto die u heeft gekocht meenemen. Er is meestal een inruilkorting zodat u niets uit uw nieuwe auto haalt. Niet de manier waarop je het meeste verdient.
Het is misschien beter om de auto aan een dealer te verkopen. Niet alle dealers zitten echter op alle modellen te wachten.
Daarom wil hij uw auto tegen een lage prijs meenemen zodat deze zo snel mogelijk weer kan worden doorverkocht.
een auto verkopen op een autoveiling
Een autoveiling is een gemakkelijke manier om uw auto te verkopen. U kunt uw auto snel en gemakkelijk verkopen, maar niet altijd voor de beste prijs.
De meeste mensen die op auto’s bieden op een veiling zijn autokopers die hun auto’s bijna gratis willen exporteren.
Verkoop uw auto op auto-sales-belgie.com
Verkopen op auto-verkopen-belgie.com neemt het allemaal weg. Binnen 24 uur beschikbaar voor verkoop en wij betalen u de actuele marktprijs. Deze marktwaarde wordt lokaal bepaald door onze experts.
Verkopen op Auto-sales-belgie.com is snel en veilig. Het geld wordt rechtstreeks naar uw bankrekening overgemaakt.
Tip 2. Bepaal de verkoopprijs van een gebruikte auto
Het bepalen van een goede verkoopprijs voor een gebruikte auto is de tweede tip. Verkoopprijzen kunnen op verschillende manieren worden bepaald.

Vergelijk – Vergelijk uw voertuig online met vergelijkbare modellen. Dit is echter slechts een richtlijn. Dit maakt de auto te duur of te goedkoop.
Online huidige beoordeling – U kunt een beoordeling voor uw auto aanvragen met behulp van onze online beoordelingstool. Dit toont alleen de waarde van de auto in perfecte staat.
Garage taxatie – U kunt uw auto taxeren in uw garage. Deze evaluatie brengt echter een prijs met zich mee. De geschatte waarde van de garage is maximaal 100 euro.
Vraag een offerte aan op auto-verkopen-belgie.com – Bezoek ons ​​kantoor binnen 24 uur om uw gratis afspraak te boeken. Hier controleert een expert uw auto binnen 30 minuten en ontvangt de huidige waarde van uw auto.

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Selecteer merk Selecteer merk Selecteer model Selecteer model Selecteer jaar Jaar Selecteer jaar Jaar Gratis offerte nu
Tip 3. Een schone auto is winstgevender
Om uw verkoopkansen te vergroten en een hogere verkoopprijs te krijgen, begint u met het grondig reinigen van uw auto. Als je zelf de handen uit de mouwen steekt, hoef je de wasstraat niet te betalen.
Gebruik de volgende tips om uw auto te wassen.

buiten schoonmaak tips

Grondig spoelen. Was de auto eerst om zand te verwijderen en krassen te voorkomen.
spons. Gebruik zachte spons- of microvezelhandschoenen voor de wasstraat en een wasstraat van goede kwaliteit. Opmerking: gebruik geen schuursponsjes op uw auto. Dit kan krassen veroorzaken.polijsten. Veeg de auto af met een zachte doek om het water droog en vlekvrij te houden.
gewond. Kleine oppervlakkige krasjes? Deze krassen zijn te verwijderen met een kleine krasverwijderaar.
Maak de wielen schoon. Maak de velg grondig schoon met een wielborstel en zeepsop. U kunt ook een velgenreiniger kopen als u uw velgen niet kunt reinigen.
schoner. Gebruik een reinigingsmiddel om af te werken. Gebruik na het schoonmaken van de auto wasmiddel. Laat de reiniger intrekken en veeg af totdat de verf glanzend is. U kunt uw auto nog steeds waxen na de reiniger. Hierdoor krijgt uw auto een beschermende laag waardoor deze er langer mooi uit blijft zien.

Tip: bespaar water en zeep. Gebruik twee emmers, één voor water en één voor zeepsop. Spoel de spons af voordat u deze in een sopje plaatst. Hierdoor blijft de zeep langer schoon. Een vuilrooster op de bodem van de emmer reinigt ook het water.

tips voor het schoonmaken van de binnenkant
Het reinigen van de binnenkant van uw auto is net zo belangrijk als de buitenkant. Zet je auto weg voordat je begint met schoonmaken.
Interieur schoonmaaktips:

vacuüm. Na het schoonmaken van de auto is het belangrijk dat de stofzuiger goed door de auto gaat.
Auto mat. Vilten autovloermatten zijn vaak hard en moeilijk schoon te maken. Als stofzuigen niet genoeg is, kun je een grove borstel en zeepsop proberen, samen met tapijtreiniger om vuil te verwijderen.
bekleding. Bekleding vereist vaak een speciale behandeling. bij een autodealer

  • Mijn auto particulier verkopen: hoe en waar?

  • 5 auto verkoop tips

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Tips om je auto te verkopen