WhatsApp

Mijn auto particulier verkopen: hoe en waar?

Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om je auto particulier te verkopen:

Maak een goede advertentie: maak duidelijk wat voor soort auto het is, hoe oud het is, hoeveel kilometer het heeft gereden, wat de belangrijkste kenmerken zijn, etc. Gebruik foto's om de auto goed te laten zien.

Bepaal een goede verkoopprijs: kijk naar vergelijkbare auto's op websites zoals Autotrack of Marktplaats om een idee te krijgen van de marktprijs. Bedenk dat je de prijs iets lager kunt maken als je de auto particulier verkoopt, omdat je geen advertentiekosten of andere verkoopkosten hebt.

Maak het voertuig verkoopklaar: zorg dat de auto er goed uitziet en in goede staat is. Was het voertuig grondig en zorg dat alle vloeistoffen op niveau zijn.

Zorg dat je de juiste documenten bij de hand hebt: je zult waarschijnlijk de volgende documenten nodig hebben: het kentekenbewijs, het vrijwaringsbewijs (indien van toepassing) en het onderhoudsboekje. Als je de auto financieel hebt geleasd, heb je ook het leasecontract nodig.

Plan afspraken met potentiële kopers: zorg dat je flexibel bent en afspraken kunt maken met kopers op een moment dat het hen uitkomt. Laat ze de auto goed bekijken en geef ze de gelegenheid om een proefrit te maken.

Maak een koopcontract: als je een overeenkomst hebt met een koper, is het verstandig om een koopcontract op te stellen. Dit is een schriftelijke bevestiging van de aankoop en kan helpen om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.

Zorg dat je het voertuig op de juiste manier overschrijft: als je de auto hebt verkocht, moet je ervoor zorgen dat het voertuig op de juiste manier wordt overschreven. Hiervoor moet je naar het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) gaan met het kentekenbewijs en het koopcontract. De nieuwe eigenaar moet ook aanwezig zijn.

Een auto particulier verkopen is meestal het meest lucratief. Maar het vraagt ​​ook de meeste inspanning en tijd.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Verkoopt u uw auto particulier? Dan krijgt u te maken met de volgende zaken:

Kies een verkoopplatform
Maak een advertentie
Maak een afspraak met een koper die er misschien niet is
Tweedehands inspectie van particuliere autoverkopen
onderhandeling
risico betaling
zelfgeorganiseerde administratie

Wilt u een autoverkoop particulier regelen? Denk dan eens aan het langdurige verkoopproces dat vaak weken duurt en de resultaten niet altijd zijn wat je ervan hoopte.
U besteedt veel tijd aan het verkopen, polijsten van uw auto en het bepalen van een goede prijs. Als het te hoog is, trek je geen kopers, als het te laag is, stuur je de auto weg. Geen van beide van plan.
Het nadeel van adverteren op sites voor het verkopen van auto’s en advertenties is dat het meestal geld kost en dat er elke dag duizenden advertenties worden toegevoegd. Hoe val je op?
Zo verkoop je je privé auto
Er zijn verschillende mogelijkheden om een ​​auto particulier te verkopen. Voorbeelden hiervan zijn:

Advertentiesite
veiling
auto verkoop site
Verkocht bij een dealer/inruil

Naast deze opties zijn we hier: auto-verkopen-belgie.com. Hier heeft u geen omkijken naar tijdrovende processen, hoeft u zich geen zorgen te maken over adverteren of onderhandelen en nemen wij al het papierwerk uit handen.
2. Een auto particulier verkopen zonder de auto te inspecteren
Bij het particulier verkopen van uw auto is het belangrijk om deze een speciale gebruikte keuring te laten ondergaan. Dit moet gebeuren voordat de auto op naam van de nieuwe eigenaar wordt ingeschreven. Deze tweedehands keuring is verplicht.
De vergoeding voor dit type inspectie is 55,70 euro. Soms zit je er niet mee en vraag je je af: “Kan ik de auto particulier verkopen zonder keuring?” Dat is begrijpelijk.
Het is moeilijk om een ​​auto te verkopen zonder keuring. Deze keuring is wettelijk verplicht als u uw voertuig particulier wilt verkopen. Natuurlijk is het zonde om met een oude auto zo’n keuring te doen. Ook kunnen er hierdoor meer onderhoudskosten ontstaan.
Meestal wacht niemand op de bus zonder te controleren. Dit is een risico.
Bij auto-verkopen-belgie.com vinden we dit geen probleem. Wij komen binnen een half uur ter plaatse om uw auto te taxeren en een offerte te maken op basis van de werkelijke waarde. Of u uw auto particulier wilt verkopen zonder keuring of keuring. Dit is voor ons geen probleem.

Vul de taxatietool in en u krijgt een indicatie van de waarde. Dit is niet hetzelfde als de werkelijke waarde omdat deze alleen gebaseerd is op merk, model, kilometerstand en bouwjaar. Wij zijn ter plaatse om de staat te controleren! Maak dus nu een afspraak!

3. Privé auto’s verkopen op auto-sales-belgie.com
Denk je vaak dat ik mijn oude auto wil verkopen, maar weet je niet waar te beginnen? In dit geval biedt auto-verkopen-belgie.com een ​​interessant alternatief voor dat tijdrovende proces dat normaal gesproken gepaard gaat met autoverkopen.
We stellen iedereen die een auto particulier wil verkopen in staat om hun doel binnen 24 uur te bereiken. Daarnaast bieden wij goede prijzen op basis van een volledige taxatie professioneel uitgevoerd door een van onze erkende taxateurs. Dit geldt voor elke auto die we kopen.
Geen druk op belastingen en verkopen
Ons taxatieproces bestaat uit twee delen: de aangegeven prijs en het definitieve bod. Gebruik eerst onze voertuigdatacheck op deze website om direct de huidige waarde van uw auto te zien.

Prijs aangeven via Waarderingstool: Vul de Waarderingstool in om de huidige waarde aan te geven. Deze prijs is gebaseerd op alle gegevens (in perfecte staat) van vergelijkbare modellen die we hebben.
Eindbod voor Affiliates: Met de Taxatietool kunt u een afspraak maken voor een gratis en niet-bindende taxatie bij een affiliate, met de mogelijkheid om direct te verkopen.

Als u uw auto particulier wilt verkopen, bent u hier aan het juiste adres. We zitten overal in België, dus altijd in de buurt.
Na een uitgebreide evaluatie bent u degene die beslist om uw auto al dan niet te verkopen. Onze service is geheel gratis voor iedereen, zonder enige verplichting. Als u ons aanbod accepteert, zorgen wij voor de annulering en verwijdering van uw auto.
Ook maken we het geld dezelfde dag nog via bankoverschrijving naar je over. Uw gebruikte auto particulier verkopen was nog nooit zo eenvoudig.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
particuliere auto verkoop
In sommige gevallen kan het de moeite waard zijn om uw auto te verkopen voor export. Exporteren kan een interessante optie zijn, zeker voor een nieuwe auto waarvan de reparatiekosten hoger zijn dan de huidige marktwaarde.
Herstelkosten in het buitenland zijn over het algemeen veel lager, wat betekent dat een auto veel meer kans heeft om total loss te declareren in België.
Exporteren is niet lastig, maar het kan prijziger zijn dan u denkt. Ook privé kost meestal veel tijd. Vind je dit niet leuk? Dan zijn er andere mogelijkheden.
Je kunt je auto inruilen of een kapotte auto naar het autokerkhof brengen. Maar wij denken dat uw auto meer waard is dan dat. Daarom kan je ook terecht bij auto-verkopen-belgie.com.
Wij kopen en beoordelen autowrakken, total loss en niet-gekeurde auto’s. Als internationaal bedrijf hebben we een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Voor exportauto’s kunnen wij doorgaans hogere prijzen bieden dan voor andere auto’s.
Verkoop uw auto vandaag nog
Uw auto particulier verkopen op auto-verkopen-belgie.com is sneller en gemakkelijker dan u denkt. Boek vandaag nog een gratis schatting en ontdek wat we willen

  • Een kentekenbewijs: wat is dat eigenlijk?

  • Tips om je auto te verkopen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Mijn auto particulier verkopen: hoe en waar?