WhatsApp

4x4 verkopen: Zo doe je het het best!

Als je een 4x4 wilt verkopen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt:

Maak het voertuig schoon en zorg ervoor dat het er netjes uitziet. Een goed onderhouden voertuig zal aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers.

Maak een goede beschrijving van het voertuig, inclusief informatie over het bouwjaar, de kilometerstand, de staat van het voertuig, eventuele extra's, etc.

Zet foto's van het voertuig op je advertentie, zodat kopers een goed beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten.

Wees flexibel met de prijs. Als je bereid bent om onderhandelingen aan te gaan, zullen kopers meer geneigd zijn om je voertuig te kopen.

Gebruik verschillende kanalen om je voertuig te adverteren, zoals online advertentiewebsites, sociale media, en lokale kranten. Hoe meer mensen het voertuig zien, hoe groter de kans dat je het snel verkoopt.

Overweeg om een professionele autohandelaar in te schakelen om het voertuig voor je te verkopen. Zij hebben vaak een groot netwerk van potentiële kopers en kunnen je helpen om het voertuig snel en tegen een goede prijs te verkopen.

U bent op zoek naar de allerbeste manier om 4×4 van de hand te doen. Heb je voldoende tijd om alles zelf te regelen? Of gaat u liever voor een probleemloze verkoop? We noemen de manieren om 4×4 te verkopen:

Particulier 4×4 verkopen via online advertentiesites – maak aantrekkelijke advertenties, betaal voor advertenties en wacht op de eerste geïnteresseerde persoon. Klinkt het goed om alles zelf te regelen? Dan is het particulier verkopen van uw 4×4 een optie.
Verkoop uw 4×4 aan de dealer – Bij de dealer verkoopt of ruilt u uw 4×4 meestal heel snel. Geen gedoe, maar je moet wel concessies doen aan de prijs. Waarom? Dealers moeten nog veel doen voordat ze uw auto kunnen doorverkopen.
Autoveiling – Verkoop uw 4×4 snel en veilig, maar alleen met aanbiedingen van autokopers.
auto-verkopen-belgie.com – Op auto-verkopen-belgie.com kunt u vrijblijvende taxaties uitvoeren. Op basis van die waarde doen we dan een bod. mee eens zijn? Dan is uw 4×4 binnen 24 uur verkocht en nemen wij het papierwerk over.

Wat is een SUV Een SUV (Sport Utility Vehicle) is een voertuig met een grotere bodemvrijheid. SUV’s worden vaak gecombineerd met een 4×4, maar niet elke keer. Dat is het verschil tussen een echte 4×4 en een SUV.

2. Een 4WD? wat is dat?
Bij een 4×4 auto worden alle wielen aangedreven. Vierwielaandrijving. Een normale personenauto is 4×2: vier wielen, twee aandrijvingen.
Aandrijving kan door één centrale motor of één motor per wiel. Een ander veelgebruikt woord voor 4×4 is vierwielaandrijving.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Vierwielaandrijving kan permanent of ingeschakeld zijn. In de optionele 4×4 hebben de voorwielen standaard aandrijving en kan de achterwielaandrijving worden ingeschakeld.
Vierwielaandrijving was aanvankelijk alleen beschikbaar voor terreinwagens, militaire voertuigen en tractoren, maar wordt sindsdien ook toegepast op personenauto’s.
Het grootste voordeel van inschakelbare 4WD is dat u uw auto 4×4 kunt aandrijven wanneer u hem nodig heeft en kunt uitschakelen wanneer u door de stad rijdt. Op deze manier kunt u het brandstofverbruik verminderen en een betere rijervaring creëren.
Vierwielaandrijving vind je vooral in SUV’s. Dit is opmerkelijk omdat de eerste auto die 4×4 gebruikte geen SUV was, maar een raceauto. De Nederlandse Spyker 60HP werd geïntroduceerd in 1903 en was de eerste auto met vierwielaandrijving.
Voordelen van 4WD
Een pluspunt van een voertuig met vierwielaandrijving is de extra tractie. Een 4×4 auto is handig als je met de auto veel op onverharde wegen en off-road moet rijden. Een 4WD auto heeft meer grip op de “weg”.
Extra rijstabiliteit is een ander pluspunt, waardoor een snellere acceleratie na bochten mogelijk is. Het nadeel van 4×4 is de prijs. De aanschafprijs van een 4×4 auto is meestal hoger, en het gewicht van de auto is ook hoger. Hierdoor is ook het brandstofverbruik van de auto hoger.
3. AWD en 4×4

Een auto kopen is niet eenvoudig. Met zoveel vergelijkbare termen en zoveel verschillende specificaties, kan het een hele klus zijn om erachter te komen wat voor u werkt.
AWD en 4WD zijn termen die op elkaar lijken. AWD is vierwielaandrijving en 4WD is vierwielaandrijving (4×4). Deze termen lijken hetzelfde, maar zijn het niet.
Vierwielaandrijving (AWD)
Het belangrijkste verschil tussen AWD en een 4×4 is hoe hij aangrijpt. In AWD worden elektrsche sensoren gebruikt om te beslissen wanneer alle wielen moeten worden aangedreven, terwijl in 4×4 de bestuurder dit met een knop bedient.
Met vierwielaandrijving kan de auto luchtweerstand detecteren op alle wielen in plaats van op één as, maar niet op beide assen zoals bij een 4×4. Hierdoor verliest AWD grip en is hij minder geschikt voor zware offroad-omstandigheden.
4×4
Bij een 4×4 werken de voor- en achteras samen, zodat ze tegelijkertijd vergrendeld kunnen worden. Goed voor modderige wegen en off-road, minder handig op droge wegen.
Dit komt omdat als de voor- en achterwielen met dezelfde snelheid draaien, de auto gaat slippen. Onder normale omstandigheden draaien uw voor- en achterwielen niet met dezelfde snelheid.
Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
4. Hoe ga je je 4×4 occasion op de markt brengen?

4×4 verkopen? Met de juiste reclame en geduld zou dit geen probleem moeten zijn. In 2019 zagen we een stijging in de verkoop van gebruikte compacte SUV’s. Veel SUV’s zijn nu uitgerust met 4×4 en daar kun je van profiteren.
U kunt uw 4×4 op verschillende manieren verkopen. Met wat meer tijd en geduld kun je het verkopen via online advertenties.
Nadelen: Online adverteren kost doorgaans geld en met 5.000 nieuwe advertenties per dag is het moeilijk om geïnteresseerde partijen te zien te krijgen.
Het inruilen van uw 4×4 gebruikte auto bij een dealer kan een snellere manier zijn, maar houd er rekening mee dat u de auto bij dezelfde dealer moet kopen en dat de dealers niet de beste hoeveelheden voor uw 4×4 bieden.
Een 4×4 occasion verkopen start bij het bepalen van de juiste prijs. Hiervoor kan je terecht op auto-verkopen-belgie.com. Hier doen wij een vrijblijvende en gratis waardebepaling en vertellen u vervolgens wat de verkoopmogelijkheden zijn.
Er is ook de mogelijkheid van directe verkoop, als dat interessant is. Zo kunt u uw 4×4 occasion gemakkelijk binnen 24 uur verkopen.

Kies voor zo min mogelijk inspanning en een redelijke prijs, ga dan naar auto-verkopen-belgie.com en kijk of onze diensten interessant voor je zijn. Een 4×4 verkopen is geen gedoe!

  • Auto onderdelen verkopen: Dit zijn de redenen

  • Een nieuwe auto verkopen: Hoe?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
4x4 verkopen: Zo doe je het het best!