WhatsApp

5 redenen waarom intelligente mensen ervoor kiezen geen auto te bezitten

Het bezit van een auto is duur: auto's zijn doorgaans een behoorlijke investering. Naast de aanschafprijs zijn er ook kosten voor onderhoud, verzekering, belastingen en brandstof.

Openbaar vervoer is vaak een goed alternatief: in veel steden is het openbaar vervoer een goed alternatief voor het bezit van een auto. Dit kan goedkoper zijn en bovendien is het beter voor het milieu.

Auto's nemen veel ruimte in beslag: auto's nemen vaak veel ruimte in beslag, zowel op de weg als in de garage of op de oprit. Als u in een stad woont of weinig ruimte heeft, kan het bezit van een auto een last zijn.

Het bezit van een auto kan leiden tot afhankelijkheid: als u een auto heeft, kunt u gemakkelijk afhankelijk worden van dit vervoermiddel. Dit kan leiden tot een minder actief leven en minder beweging.

Autorijden kan stress veroorzaken: het rijden in de stad kan stress veroorzaken door files, parkeerproblemen en onveilige wegen. Als u op zoek bent naar manieren om stress te verminderen, kan het afzien van het bezit van een auto een goede optie zijn.

Volgens psychologen ontstaat meer geluk in je leven door minder te hebben. Wat de vraag oproept: zal het wegwerken van uw bestaande auto uw leven verbeteren? Een online-enquête onder mensen die auto’s hebben verkocht, bracht het volgende aan het licht:
1. Verlaag de kosten
De belangrijkste reden waarom mensen afscheid nemen van auto’s heeft te maken met de kosten. De kosten van een auto zijn niet beperkt tot aanschafkosten en brandstofkosten. Chauffeurs hebben ook te maken met verzekeringen, belastingen, onderhoud, reparaties en andere uitgaven zoals winterbanden, parkeergelden en meer. Soms zijn de reparatiekosten hoog genoeg om de auto te verkopen. U kunt veel geld besparen door een ander vervoermiddel te kiezen. Dit geld kan voor verschillende andere doeleinden worden gebruikt.
2. Bespaar tijd

Efficiëntie: Tijdens het rijden kun je maar één ding doen, en dat is het rijden zelf. In tegenstelling tot autorijden kunt u met het openbaar vervoer een boek lezen, een krant lezen of uw tijd op een andere manier besteden;
Kom vroeg op uw bestemming: autorijden is niet altijd de snelste manier om uw eindbestemming te bereiken. Door het openbaar vervoer of de fiets te nemen, vermijdt u spitsuren en files in drukke delen van de stad, zodat u eerder op uw bestemming bent.

3. Verminder stress

Rijden: langzaam rijden tijdens de spits, wachten op verkeerslichten, rijden in drukke gebieden, claxons horen, etc. Dit zijn allemaal factoren die de stress in het verkeer verhogen;
Onderhoud: Verplicht onderhoud, onverwachte reparaties, forse verkeersboetes en andere extra’s zijn erg vervelend. Moet je ook je auto dagenlang in de garage parkeren, waardoor je een hoger dan verwachte rekening krijgt als je hem ophaalt? Dan brengt dit veel zorgen en stress met zich mee;
Verminder stress: andere opties zullen uw stress verminderen en u in staat stellen zich op andere activiteiten te concentreren.

#4: Slimmere alternatieven gebruiken

Auto-alternatieven: Carpoolen, privé autodelen of een auto huren zijn manieren om hoge kosten en stress te vermijden. Daarnaast rijdt u ook nog eens milieuvriendelijker;
Openbaar vervoer: in steden met gemakkelijk vervoer kan het nemen van het openbaar vervoer tijd en geld besparen;

Alternatieve vervoersmiddelen: Steden worden voetgangers- en fietsvriendelijker. Naast het bevorderen van de gezondheid door actieve lichaamsbeweging, zijn wandelen en fietsen de goedkoopste manieren om te reizen. Het is ook een snellere optie dan een auto, afhankelijk van de menigte en de stad.

Afhankelijk van het weer, de stemming en de bestemming kun je de bovenstaande 3 opties het beste combineren.
5. Ongevallenpreventie
In Nederland waren in 2015 meer dan een half miljoen personenauto’s betrokken bij ongevallen. In totaal kwamen 621 mensen om bij verkeersongevallen. In het leven is avontuur belangrijk, maar sommige risico’s, zoals verkeersongevallen, kun je het beste vermijden. De beste manier om ongevallen te verminderen, is door minder auto’s op de weg te hebben.
Het opgeven van uw auto kan uw leven verbeteren. Niet zeker of klaar om uw auto op te geven? Controleer eerst hoeveel uw auto waard is.

Lees verder

Uw auto particulier verkopen? 5 problemen om te vermijden.

Hoe u vandaag uw auto kunt verkopen Bekijk deze nieuwe en gemakkelijke manier om een ​​auto te verkopen.

Hoeveel is mijn auto waard? Uw auto is 1 minuut waard. Krijg de beste prijs en verkoop uw gelegenheid vandaag nog!

  • Wilt u uw auto als particulier verkopen? Vermijd deze 5 problemen.

  • Gemakkelijke instap, comfortabel rijden: De beste auto's voor senioren

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
5 redenen waarom intelligente mensen ervoor kiezen geen auto te bezitten