WhatsApp

Wilt u uw auto als particulier verkopen? Vermijd deze 5 problemen.

Te hoge prijs: als u te hoge prijzen vraagt voor uw auto, is de kans groot dat u deze niet verkoopt. Zorg ervoor dat u een realistische prijs vraagt door te kijken naar vergelijkbare auto's die te koop staan en rekening te houden met de staat van onderhoud van uw auto en eventuele extra opties.

Slechte foto's: goede foto's zijn belangrijk als u uw auto wilt verkopen. Zorg ervoor dat de foto's duidelijk en niet te donker of te onscherp zijn, zodat kopers een goed beeld krijgen van wat ze kopen.

Weinig informatie verstrekken: zorg ervoor dat u alle relevante informatie over uw auto verstrekt, zoals het merk, het model, het bouwjaar, de kilometerstand en de staat van onderhoud. Dit kan helpen om de interesse van kopers te wekken.

Geen bewijsstukken van onderhoud of reparaties: het is belangrijk om bewijsstukken van onderhoud en reparaties te kunnen laten zien aan eventuele kopers. Dit kan de waarde van uw auto verhogen en het vertrouwen van de koper vergroten.

Onvoldoende tijd nemen voor bezichtigingen en onderhandelingen: als u te weinig tijd neemt om de auto te laten zien aan geïnteresseerde kopers en eventuele onderhandelingen te voeren, kan dit de kans op een succesvolle verkoop verkleinen. Zorg ervoor dat u voldoende tijd heeft om uw auto te laten zien en eventuele vragen van kopers te beantwoorden.

Hier zijn 5 dingen om te overwegen bij het particulier verkopen van uw auto om de verkoop veilig en gemakkelijk te maken.
1. Proefrit: Wanneer een ongeval nabij is

vraag:
Een proefrit is een normale procedure. Onthoud dat wanneer uw auto in handen is van een potentiële koper, deze mogelijk betrokken kan raken bij een ongeval. Het is uw verantwoordelijkheid om de financiële en andere gevolgen van een ongeval te vermijden.
Hoe te voorkomen:

Vraag de chauffeur om een ​​rijbewijs en ID, maar ook een schriftelijk contract waarin de chauffeur verklaart dat zijn ID geldig is;
houd uw auto geregistreerd om juridische problemen te voorkomen;
Zorg ervoor dat uw verzekering de proefrit dekt.

2. Inkoopcontracten: vermijd betalen voor genegeerde fouten

vraag:
Op grond van de Wet op de verkoop en garantie van consumentengoederen kunnen kopers tot 6 maanden na aankoop een claim indienen voor onaangekondigde schade. In dit geval bent u verantwoordelijk voor fouten en reparatiekosten.

Hoe te voorkomen:

Informeer de koper over alle kenmerken van de auto, met vermelding van eventuele gebreken;
Verwijder alle garanties voor gebreken uit het contract, zodat u er niet verantwoordelijk voor bent.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

3. Verkoop je auto: blijf bij de waarheid

vraag:
Als uw beschrijving van de voertuig niet met de werkelijkheid overeenkomt, wordt de advertentie verwijderd en zullen potentiële kopers kwaad zijn. Hoewel extra lof voor je wagen geen fraude is, kom je er niet ver mee en handelt het niet ethisch.
Hoe te voorkomen:

Wees beknopt, eerlijk en transparant bij het beschrijven van de kenmerken en gebreken van het voertuig aan potentiële kopers;
Was, reinig en polijst de auto indien nodig. Door de werkelijke waarde van uw auto te laten opvallen, kunt u uw reputatie verbeteren.

4. Afmelden: beëindig uw verantwoordelijkheid

vraag:
Als iemand anders uw auto op uw naam bezit, kunt u in de problemen komen. Als er iets gebeurt, zelfs als u uw auto hebt verkocht, moet u mogelijk betalen.
Hoe te voorkomen:

Zorg ervoor dat u release-opmerkingen heeft voordat u het contract ondertekent. Alleen op deze manier kunnen we toekomstige problemen oplossen;
Als je niet zit te wachten op een administratieve klus, laat je de auto aan iemand anders over.

5. Betaling: Gebruik alleen betrouwbare banken!

vraag:
Geld kan in veel bedrijfstakken een vervelend probleem zijn, en de auto-industrie is daarop geen uitzondering. Controleer op gebreken: mensen kunnen hun geld terughalen van PayPal voordat u het ontvangt, geld kan worden vervalst, enz.

Hoe te voorkomen:

Ga naar de geldautomaat en kijk of het geld echt is;
een federale bankrekening gebruiken op naam van een kredietvereniging;
Met behulp van “Easy Car Pay”: het geld is overgemaakt naar uw bank en u wordt per sms verwittigd;
Verkoop uw auto aan een partner die het geld op een zo veilig mogelijke manier rechtstreeks op uw bankrekening overmaakt.

Lees verder

Uw auto particulier verkopen? 5 problemen om te vermijden.

Hoe u vandaag uw auto kunt verkopen Bekijk deze nieuwe, gemakkelijke manier om een ​​auto te verkopen.

Hoeveel is mijn auto waard? Uw auto is 1 minuut waard. Krijg de beste prijs en verkoop uw gelegenheid vandaag nog!

  • Hoe u tegenwoordig uw auto kunt verkopen

  • 5 redenen waarom intelligente mensen ervoor kiezen geen auto te bezitten

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Wilt u uw auto als particulier verkopen? Vermijd deze 5 problemen.