WhatsApp

Gemakkelijke instap, comfortabel rijden: De beste auto's voor senioren

Er zijn een aantal auto's die geschikt kunnen zijn voor senioren vanwege hun lage instap en lage inspanning. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Toyota Prius: de Toyota Prius is een hybrideauto met een lage instap en een automatische transmissie, wat het makkelijk maakt om in en uit de auto te stappen en om te rijden.
 • Honda Jazz: de Honda Jazz heeft een hoge zitpositie en een lage instap, wat het gemakkelijk maakt om in en uit de auto te stappen. Bovendien heeft de auto een automatische transmissie.
 • Kia Soul: de Kia Soul heeft een hoge zitpositie en een lage instap, wat het gemakkelijk maakt om in en uit de auto te stappen. Bovendien heeft de auto een automatische transmissie.
 • Nissan Leaf: de Nissan Leaf is een elektrische auto met een lage instap en een automatische transmissie. Dit maakt het makkelijk om in en uit de auto te stappen en om te rijden.
 • Volvo XC90: de Volvo XC90 heeft een lage instap en een automatische transmissie, wat het gemakkelijk maakt om in en uit de auto te stappen. Bovendien heeft de auto een hoge zitpositie, wat het overzicht tijdens het rijden kan verbeteren.

Houd er rekening mee dat dit slechts enkele voorbeelden zijn en dat het belangrijk is om te overwegen wat het beste is voor uw persoonlijke behoeften en omstandigheden. Het is raadzaam om verschillende auto's te testen voordat u een beslissing maakt.

Autofabrikanten verkopen hun modellen doorgaans niet specifiek voor senioren. Daarom is het moeilijk om het best passende model aan te wijzen. auto-verkopen-belgie.com somt tien modellen op die zeker voldoen aan de eisen van moderne senioren en er over het algemeen ook nog goed uitzien!

Waarom een ​​premium auto?

Senioren mogen in principe natuurlijk in alle auto’s rijden, zolang hun lichaamsbouw het toelaat. Toch kan autorijden verschillende soorten gewrichtsbelasting met zich meebrengen, die voor oudere mensen vervelender en zelfs pijnlijker kunnen worden, terwijl jongere bestuurders er minder last van lijken te hebben. Het zou dus fijn zijn als het sturen van de auto een makkie was.

Dan zijn er andere eisen aan de uitrusting van het voertuig. Parkeerhulp is erg handig, en veel senioren willen graag een breed gezichtsveld vanaf de voorruit met een groot, goed ingericht instrumentenpaneel. Ook de eisen waaraan premium modellen moeten voldoen zijn minder voor de hand liggend. Wil je je e-bike meenemen? Dan is het handig om een ​​model te kiezen met een hogere maximale kogeldruk om zwaardere tweewielers te kunnen vervoeren. Met deze vereisten in gedachten biedt auto-sales-belgie.com nu een lijst met de tien beste auto’s voor senioren!

De 10 beste auto’s voor ervaren chauffeurs

 • Dacia Guest House
  De Dacia Lodgy is een echte compacte alleskunner, die vooral door de hoge instaphoogte veel ouderen zal aanspreken. Daarnaast zijn de compacte buitenmaten prettig, bijvoorbeeld bij het parkeren. Grote raampartijen zorgen voor veel licht en mooi uitzicht. Een ander pluspunt is dat de prijzen zeer schappelijk zijn, een nieuwe Dacia is al te koop voor onder de 20.000 euro en een gebruikte auto vanaf een paar duizend euro. Een groot nadeel is de beveiliging. De Dacia kreeg slechts drie sterren in de Euro NCAP-test, wat betekent dat deze zeer goede auto niet verder komt dan de tiende plaats.
 • Ford C-MAX
  Eveneens op de negende plaats vinden we de compacte MPV (Multipurpose Vehicle). Wat maakt de C-MAX van de beroemde Amerikaanse fabrikant zo populair bij senioren? Hier is de hoge instaphoogte in combinatie met de compacte buitenmaten bepalend. Daarnaast biedt de C-MAX een handige parkeerhulpfunctie. De korte achterkant maakt parkeren ook gemakkelijk. De veiligheidsscores van Ford zijn ook goed. De ideale auto voor een aantrekkelijke prijs.
 • Renault Captur
  SUV’s zijn populair bij oudere bestuurders omdat ze comfortabeler zijn, meer ruimte hebben en een hogere instaphoogte hebben (vaak met voetsteunen bij de deur). Aderzijds vinden veel senioren dat SUV’s erg groot zijn en daarom meer geschikt voor landelijke dan voor stedelijke bestuurders. De Renault Captur is een zeer prettige SUV, hij is niet al te groot maar biedt toch veel comfort. Ook de lage prijs voor senioren met een krapper budget is het meest overtuigende argument! De Renault Captur was onze achtste.
 • Volkswagen Sharan
  Het is geen verrassing dat onze nr. 7 zeer comfortabel was om te rijden. Het model is ontworpen om te concurreren met de winnaar van deze lijst, de Sharan deelt dezelfde basisstructuur als de Seat Alhambra. Het rustige, minimalistische interieur gecombineerd met comfortabele stoelen en een hoge zitpositie maken deze auto tot een ideale metgezel voor oudere bestuurders. Zijn er nadelen? prijs.
 • Fiat 500L
  Het hoeft niet altijd groot, groter, grootst te zijn. De Fiat 500L is een uitstekende keuze voor senioren die liever een bescheidener model kopen (voor een aantrekkelijke prijs). Fiat 500L? voor de ouderen? Ja, want deze jongere versie voor senioren is compact en daardoor makkelijk te parkeren, en combineert dat met een sportief interieur en een redelijk hoge wegligging. Misschien niet voor elke leeftijdsbestuurder, maar een geweldige optie voor kleinere modellen. Daarom staat de Fiat 500L op de 6e plaats.
 • Stoel Alhambra
  Seat Alhambra kwam binnen op nummer 5. Nou, de prijs mag er zijn, maar dat is de Seat Alhambra zeker. Voor senioren die van luxe en comfort houden. Veel ruimte en weelde, met maar liefst zeven stoelen, voor af en toe een uitje met kinderen of kleinkinderen. Daarnaast scoorden Beveiliging en Moderne Gadgets het hoogst. Niet geschikt voor klein budget of ruimte vanwege prijs en groot formaat.
 • Opel Mokka
  De tweede Duitse auto op de lijst heeft een hogere lat, maar de grip, besturing en rijpositie zijn allemaal erg comfortabel. De stoel is super hoog en het uitzicht is weids. Freeway hold maakt parkeren moeilijker. Het relatief korte chassis van nog geen vijf meter maakt dit echter goed. De ideale cruiser is een nummer 4.
 • Subaru Forester
  De Subaru Forester heeft een zeer hoge instaphoogte (dorpelhoogte), wat een groot pluspunt is. Toch overtuigt de auto vooral met zijn uitstekende grip en comfortabele zithoogte. De Japanse SUV heeft ook een goede staat van dienst op het gebied van veiligheid en moderne gadgets zoals “Subaru’s EyeSight” met automatisch remmen en cruisecontrol bij een ongeval. Daarom zetten we deze auto op de derde plaats.
 • De tweede Ford, en nummer twee op de lijst, is een echte droom voor ervaren chauffeurs. Een grote auto met uitstekende eigenschappen en een zeer lage dorpelhoogte. Dit betekent dat in- en uitstappen altijd gemakkelijk is, maar de auto heeft nog steeds een ideale grip. hun luxe en mooie stoelen

 • 5 redenen waarom intelligente mensen ervoor kiezen geen auto te bezitten

 • Elektrisch rijden: stimulansen voor het milieu op de snelweg

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Gemakkelijke instap, comfortabel rijden: De beste auto's voor senioren