WhatsApp

Overwegen of ik mijn auto aan een dealer zal verkopen?

Er zijn verschillende opties om je auto te verkopen, en het kan voordelig zijn om een dealer te overwegen als een van deze opties. Verkopen aan een dealer heeft enkele voordelen ten opzichte van het verkopen van je auto aan een particulier.

Voordelen van verkopen aan een dealer:

Het is snel en gemakkelijk. Je hoeft je auto niet te laten zien aan verschillende kopers en je hoeft geen onderhandelingen te voeren over de prijs.

Je krijgt vaak een redelijke prijs. Dealers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een auto dan particulieren, omdat ze de auto opnieuw willen verkopen met winst.

Je hoeft je auto niet te vervoeren. Als je je auto aan een dealer verkoopt, zal de dealer vaak naar je toe komen om de auto op te halen.

Nadelen van verkopen aan een dealer:

Je krijgt mogelijk minder geld voor je auto. Dealers moeten de auto opnieuw verkopen met winst, dus ze zullen niet hetzelfde bedrag betalen als wat ze verwachten dat ze ervoor kunnen krijgen.

Je moet misschien een afspraak maken om je auto te laten bekijken voordat de dealer een bod doet.

Het is aan te raden om meerdere opties te overwegen voordat je een beslissing maakt over hoe je je auto wilt verkopen. Je kunt bijvoorbeeld ook overwegen om het te verkopen aan een particulier via een website of krantenadvertentie, of het te verkopen aan een opkoper van tweedehandsauto's. Door te vergelijken wat verschillende opties je bieden, kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Het verkopen van uw auto kan stressvol en moeilijk zijn als u niet weet waar u moet beginnen. Het eerste probleem dat mensen hebben, is dat ze niet zeker weten waar ze hun auto moeten verkopen en aan wie. Van advertentiesites tot autodealers, de keuzes lijken misschien beperkt, maar in autodealers heb je ook genoeg. Hier geven we u enkele tips om u voor te bereiden en de beste prijs te krijgen bij het verkopen van uw auto aan een autodealer. Vind de beste optie voor jou.

1. Verschillende soorten autodealers

Grote autodealers: minder onderhandelingsruimte, maar veel mensen kopen elke auto, ongeacht de staat, kilometerstand en of u een nieuwe auto inruilt.
Professionele auto-aankoopdiensten: nieuwe bedrijven zoals auto-sales-belgie.com komen op en beginnen te concurreren met traditionele dealers. Ze zijn toegewijd aan het toevoegen van waarde aan de markt door zich te concentreren op het leveren van een betere, meer gestroomlijnde ervaring voor klanten en het toevoegen van online diensten aan traditionele vestigingen.
Autodealer of onafhankelijke dealer: Veel autodealers kopen voertuigen en verkopen deze in consignatie terug. Ze houden een percentage van de omzet. U kunt met hen onderhandelen over een verkoopprijs, of als u wilt, kunnen zij u helpen bij het bepalen van een prijs voor een consignatievoertuig.
Groothandel: Ze kunnen geen voertuigen verkopen aan het publiek, alleen aan andere autodealers of groothandelsdealers.
Financieel: Veel mensen die bij deze dealers kopen, hebben een auto nodig voor hun dagelijkse taken en ze wonen vaak in gebieden met weinig openbaar vervoer. Omdat hun kopers niet makkelijk toegang tot krediet hebben, zullen ze minder snel dure modellen kopen.

2. Naar welke autodealer moet je gaan?

Kies de dealer die het meest geïnteresseerd is in de aankoop van uw auto op basis van het merk, model, jaar en staat van de auto. Misschien bieden ze een betere prijs voor uw auto. Professionele autodiensten zoals auto-sales-belgie.com zijn de beste optie omdat ze kunnen profiteren van het kopen van een auto, ongeacht kilometerstand, leeftijd of staat. Zelfs van de fabrikant krijgt u misschien niet de beste prijs, omdat hun doel niet is om een ​​auto te kopen, maar om een ​​nieuwe auto te verkopen.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

3. Hoe moet je je voorbereiden?

Aangezien dealers meer ervaring hebben met het sluiten van deals, voelt u zich misschien niet zeker van verkopen. Laat dit echter geen invloed hebben op de onderhandeling, je moet niet defensief zijn. Wees voorbereid en weet wat u kunt verwachten.

Doe je onderzoek: ken de huidige marktwaarde van je auto van tevoren en laat zien dat je je onderzoek vanaf het begin hebt gedaan. Probeer een van de online tools, zoals de gratis tool van auto-sales-belgie.com.
Wees realistisch: de meeste bedrijven hebben nu al door dat klanttevredenheid de belangrijkste factor is die winst maakt op lang termijn. De autodealer zal u een voor hem financieel aantrekkelijk bod doen: er is altijd ruimte voor onderhandeling, maar de dealer kan niet hetzelfde bod doen als een particuliere koper omdat de dealer de auto nog moet doorverkopen en er winst mee moet maken.
Slimme inruil: als u van plan bent om in te ruilen, handel dan deze twee deals afzonderlijk af: handel eerst de inruil van de oude auto af en kijk dan naar de nieuwe.
Sta open voor suggesties: Als u nog steeds niet tevreden bent met het aanbod van de dealer, overweeg dan een andere. U kunt ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen in één van de filialen van auto-verkopen-belgie.com. Wellicht krijgt u een betere offerte zonder al het administratieve werk te hoeven doen.

Lees verder

Wilt u uw auto particulier verkopen?
5 problemen om te vermijden.

Zo verkoop je vandaag je auto
Bekijk deze nieuwe en gemakkelijke manier om uw auto te verkopen.

Hoeveel is mijn auto waard?
Uw auto is 1 minuut waard. Krijg de beste prijs en verkoop uw gelegenheid vandaag nog!

  • Is het kopen van een youngtimer een verstandige investering?

  • Welke kosten moet ik maken voordat ik de weg op kan? Oh, de kosten van een rijbewijs!

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Overwegen of ik mijn auto aan een dealer zal verkopen?