WhatsApp

Auto's, innovatie en de arbeidsmarkt: een blik op de toekomst van de automotive sector

De auto-industrie is momenteel in een periode van snelle verandering en innovatie. Er zijn een aantal belangrijke ontwikkelingen die de toekomst van de auto-industrie en de arbeidsmarkt zullen beïnvloeden:

Elektrische voertuigen: Elektrische voertuigen (EV's) zijn steeds populairder en worden steeds toegankelijker. Ze hebben geen uitlaatgassen en zijn dus beter voor het milieu dan conventionele benzineauto's. Dit zal leiden tot een toenemende vraag naar EV-technici en andere professionals met kennis van elektrische aandrijvingstechnologie.

Zelfrijdende auto's: Zelfrijdende auto's zijn een andere belangrijke ontwikkeling in de auto-industrie. Deze auto's kunnen zonder menselijke input rijden, wat betekent dat er minder behoefte zal zijn aan professionele chauffeurs. Aan de andere kant zal er een toenemende vraag zijn naar professionals met kennis van kunstmatige intelligentie, sensoren en andere technologieën die nodig zijn om deze auto's te ontwikkelen en te laten functioneren.

Connected en gedeelde auto's: Steeds meer mensen maken gebruik van diensten als Uber en Lyft, en er zijn ook initiatieven om auto's te delen in plaats van ze te bezitten. Dit zal leiden tot een afname van de vraag naar professionele chauffeurs, maar er zullen wel nieuwe mogelijkheden ontstaan voor professionals die werken in deze diensten.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Steeds meer consumenten en bedrijven zijn bezorgd over het milieu en de duurzaamheid. Dit zal leiden tot een toenemende vraag naar auto's die minder schadelijk zijn voor het milieu, zoals elektrische voertuigen en voertuigen die rijden op alternatieve brandstoffen. Dit zal ook leiden tot nieuwe mogelijkheden voor professionals die werken in de ontwikkeling van duurzame technologieën voor de auto-industrie.

De auto-industrie zal de komende jaren blijven veranderen en zal nieuwe mogelijkheden bieden voor professionals met de juiste vaardigheden en kennis. Het is belangrijk om te blijven leren en jezelf bij te scholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de industrie.

De ontwikkeling van de automarkt is de afgelopen vier decennia relatief stabiel geweest. Auto’s zijn veiliger, zuiniger en slimmer geworden, maar de basis van autorijden blijft hetzelfde. De snelwegen van weleer zijn er nog steeds, en auto’s hebben nog steeds stuurwielen, motoren, transmissies en spiegels.
Er is echter een revolutie van ongekende omvang op komst, voornamelijk gerelateerd aan twee baanbrekende innovaties: zelfrijdende auto’s en elektrische aandrijvingen. Daarnaast zijn er nieuwe mobiliteitsconcepten (zoals autodelen) die de manier waarop we in onze auto rijden fundamenteel hebben veranderd.
Dit hangt ook nauw samen met verschillende veranderingen op de arbeidsmarkt. Traditionele werknemers van autodealers en automonteurs kunnen aanzienlijke veranderingen in hun werkomgeving verwachten. Wat is de toekomst van ‘automotive jobs’? Welke opleidingen of gespecialiseerde opleidingen bieden de beste mogelijkheden voor leuk (en veilig werken)?
1. Verschillende banen in de auto-industrie
Er zijn verschillende economische sectoren die direct of indirect verband houden met de auto-industrie. Om een ​​beter inzicht te krijgen in de veranderingen op de arbeidsmarkt die het gevolg zullen zijn van de ongekende innovatiedrang van de afgelopen jaren en de komende jaren, is het nuttig om eerst onderscheid te maken tussen verschillende soorten banen.
Werken in de fabriek van een autofabrikant
De meeste autofabrikanten hebben veel van hun fabrieksactiviteiten naar het buitenland verplaatst. Europa telt echter nog steeds maar liefst 302 autofabrieken, waarvan 230 in de EU. Acht van deze fabrieken staan ​​nog in België. In deze fabrieken werken miljoenen mensen. In België zijn er ongeveer 30.000 mensen. Deze omvatten traditionele “assemblagelijn” -banen en fabriekssupervisors.
Traditionele autobanen: monteur, pechhulp, autoverkoper
Als de auto eenmaal in beweging is en klaar is om de weg op te gaan, moet hij ook worden onderhouden. Voordat dat gebeurt, moet iemand de auto verkopen. De vraag naar automonteurs blijft hoog, vooral omdat traditionele ambachtelijke banen minder populair worden. Er is ook altijd behoefte aan goede verkopers, vooral in de auto-industrie, aantrekkelijke vrouwen en mannen. Hoewel de auto’s betrouwbaarder zijn, is Wegenwacht ook op zoek naar nieuwe medewerkers.
Indirect werk: auto-onderdelen, leveranciers
Voor elke baan die een fabrikant in de auto-industrie creëert, zijn er ook banen met veel leveranciers aan auto-onderdelen, stoffering en technologiebedrijven. In West-Europa, met name Duitsland, is er een grote vraag naar professionele en betrouwbare bedrijven met de technische expertise die nodig is om zeer geavanceerde componenten voor moderne voertuigen te vervaardigen.
(semi)overheid banen
Ook stedenbouwkundigen, ambtenaren en politie hebben direct of indirect met de auto-industrie te maken. Nieuwe ontwikkelingen vragen om zowel wetgeving als compliance. Verschillende mobiliteitsconcepten zullen in de toekomst ook overheidssteun of bepaalde prikkels nodig hebben. Om dit alles in goede banen te leiden, zijn ook toegewijde medewerkers nodig.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

2. Innovatie betekent mogelijkheid
Snelle veranderingen in de automobielmarkt hebben verschillende effecten op de verkoop, ontwikkeling, productie en onderhoud van voertuigen, evenals op het automobielbeleid van overheden, gemeenten en andere instanties.
Innovatie in autoverkoop
Het traditionele autoverkoopmodel was gericht op “vintage” autodealers. Een relatief groot bedrijf dat een bepaald merk of meerdere merken auto’s verkoopt, zowel nieuw als gebruikt. Voor consumenten is de keuze tussen verschillende merken relatief beperkt. Elektronicawinkels hebben immers niet alleen iPads of HP computers.
Dit relatief klassieke verkoopmodel zal naar verwachting veranderen. In grotere mate zullen kopers vragen voordat ze naar de dealer gaan. Hier liggen de kansen voor online ondernemers en innovatieve autoverkopers. Een schoolvoorbeeld is Tesla. De auto is in principe gekocht op basis van impressies die online te vinden waren. Haal dan alleen Tesla’s op bij dealers.
Slimme ondernemers met een goed begrip van de klantbehoeften kunnen hiervan profiteren. Startups die de buyer experience naar de “21e eeuw” kunnen tillen, kunnen door slimme “experiences” veel toegevoegde waarde bieden. Klassieke autodealers kunnen hun koopervaring afstemmen op moderne kopers.
De markt voor gebruikte auto’s is volledig opengesteld door online marktplaatsen. Het is niet ondenkbaar dat een soortgelijke revolutie zal plaatsvinden in moderne auto’s.
Innovatie in auto-ontwikkeling Klassieke auto’s worden gedomineerd door metaal, terwijl moderne auto’s worden gedomineerd door “enen en nullen”. Programmeurs zullen even belangrijk worden als klassieke auto-ontwerpers en ingenieurs. Veel nieuwe automerken investeren fors in datatoepassingen. Ook hier is dus behoefte aan data-analisten.
Alle moderne technologie in een auto moet ook kunnen communiceren met zijn omgeving. Zo zou een programmeur een applicatie voor de overheid kunnen ontwikkelen om een ​​zelfrijdende auto te ondersteunen bij het bepalen van de ideale snelheid op een snelweg, en zodra de auto aangeeft dat hij bijna leeg of zwak is, reserveert hij automatisch een laadpaal bij de volgende parkeerplaats met straatverlichting Afhankelijk van hoe druk het is. onderweg.
bestaan

  • Maak van uw trouwdag een feest: de vijf meest gewilde auto's voor bruiloften

  • Is het mogelijk om dieselvoertuigen aan te passen om toekomstige (strengere) verboden te ontwijken? Dit zou dan de stilte voor de storm kunnen zijn.

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Auto's, innovatie en de arbeidsmarkt: een blik op de toekomst van de automotive sector