WhatsApp

Maak van uw trouwdag een feest: de vijf meest gewilde auto's voor bruiloften

Hier is een lijst met de vijf populairste trouwauto's:

 • Klassieke auto: Een klassieke auto, zoals een Rolls-Royce of een Bentley, is een elegante en stijlvolle keuze voor een trouwauto. Deze auto's zijn vaak voorzien van chroom en glanzend lakwerk, wat ze een luxueuze uitstraling geeft.
 • Vintage auto: Een vintage auto, zoals een Ford Model T of een Chevrolet Bel Air, kan een uniek en charmant alternatief zijn voor een trouwauto. Deze auto's hebben vaak een oude-wereldcharme en kunnen een bijzonder aandenken zijn aan de bruiloft.
 • Sportwagen: Als je houdt van snelheid en stijl, kan een sportwagen, zoals een Ferrari of een Lamborghini, de perfecte trouwauto zijn. Deze auto's zijn vaak extreem snel en hebben een uniek, futuristisch ontwerp.
 • Limousine: Een limousine is een andere populaire keuze voor een trouwauto. Deze auto's zijn vaak lang en luxueus, en bieden voldoende ruimte voor het bruidspaar en eventuele andere passagiers.
 • Oldtimerbus: Als je op zoek bent naar iets echt unieks, kan een oldtimerbus, zoals een VW-bus of een VW-kever, een leuke en originele trouwauto zijn. Deze auto's zijn vaak voorzien van kleurrijke verf en details, wat ze een vrolijke en opvallende uitstraling geeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat de trouwauto die je kiest afhangt van je persoonlijke voorkeuren en stijl. Kies een auto die bij je past en die je op je speciale dag comfortabel en op je gemak zal laten voelen.

Trouwauto’s: Top 5

Het kiezen van de perfecte trouwauto is niet altijd eenvoudig. Het is als de belichaming van een bruiloft, een auto die gasten moet imponeren en bij de bruid en bruidegom moet passen. Volgens een recent onderzoek uit 2016 hebben Duitse bruidsparen duidelijke voorkeuren als het gaat om trouwauto's. Meer dan 3.000 respondenten werden gevraagd naar hun droomhuwelijksauto, en daaruit blijkt dat de voorkeuren behoorlijk klassiek zijn. Hieronder volgt de top 5:

 1. Klassieke auto's
 2. Koetsen
 3. Sportwagens
 4. (Uitgerekte) limousines
 5. Cabriolets

Tijdloze klassiekers: The Old Man

Er is iets magisch aan een klassieke auto die de bruid en bruidegom naar de kerk of het gemeentehuis brengt. Maar liefst 31% van de respondenten gaf de voorkeur aan een klassieke auto. Vooral vrouwen vinden het prachtig om in hun witte jurk in een klassieke auto te arriveren. Omdat oldtimers over het algemeen 30 jaar of ouder zijn, passen ze perfect bij bruiloften met een vintage thema. Ze brengen het bruidspaar terug in de tijd en voegen een unieke stijl en sfeer toe aan elke bruiloft.

Romantische koetsrit

Koetsen zijn nog steeds erg populair als trouwvervoer. Van alle respondenten gaf 26% aan dat ze het liefst samen in een koets naar de ceremonie rijden. Koetsen hebben een speciale charme die bij verschillende stijlen past. Ze kunnen een rustieke, elegante of sprookjesachtige sfeer toevoegen aan de bruiloft. Veel pasgetrouwden kiezen dan ook voor een koets als trouwvervoer.

Snel naar de bruiloft in een sportwagen

Sportwagens zijn vooral geschikt voor moderne bruiloften in de stad. Tien procent van de respondenten gaf de voorkeur aan het reizen in een snelle auto. Het is misschien niet verrassend dat deze voorkeur voornamelijk bij mannen lag. Het ervaren van een bruiloft in een Porsche of Aston Martin is echt een belevenis, en zowel mannen als vrouwen kunnen het daar waarschijnlijk mee eens zijn.

Elegante tour met een limousine en chauffeur

Voor wie luxe verkiest boven bescheidenheid, is een luxe auto een uitstekende keuze. Negen procent van de respondenten gaf aan het liefst in een luxe auto te reizen. Vooral extra lange stretchlimousines zijn handig om vrienden en familie mee te nemen, zodat het feest al kan beginnen in de auto. Deze ruime trouwauto's zijn vooral geschikt voor bruiden die elegant gekleed zijn. In een limousine blijft de mooie witte jurk mooi wit en kreukvrij, wat op een sportwagen of klassieke auto wat lastiger kan zijn.

Een echte blikvanger: de cabriolet

Cabriolets en luxe sedans gaan hand in hand. Negen procent van de respondenten gaf de voorkeur aan dit type trouwauto omdat het perfect past bij de bruiloft. Een cabriolet is vooral een hoogtepunt op een mooie zonnige trouwdag. Pasgetrouwden kunnen kiezen tussen vintage cabriolets of modernere sportwagens, zodat er altijd een geschikt model is voor elke bruiloft.

Kies de juiste trouwauto

Bijna alle voertuigen die in dit artikel worden genoemd, kunnen voor een dag worden gehuurd, zowel in oudere als modernere versies. Op die manier kan elk bruidspaar de trouwauto van hun dromen kiezen. Voordat de ceremonie begint en de motor start, is het echter handig om rekening te houden met zaken zoals de kosten en ruimte van het voertuig, en of er een chauffeur nodig is op de grote dag.

Kostenoverzicht

De tarieven voor het huren van trouwauto's worden meestal berekend op basis van het aantal uren of dagen. Het is dus raadzaam om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken om exorbitante kosten te voorkomen. Daarnaast bieden verschillende autoclubs kortingen aan die de huurprijs van de trouwauto kunnen verlagen. Houd er rekening mee dat autoverhuurbedrijven meestal een paspoort of creditcard (of zelfs twee) als borg vragen. Deze heb je mogelijk nodig op de trouwdag. Vraag ook naar aanbiedingen voor verzekeringen, bloemdecoraties (indien nodig) en drankjes tijdens de rit.

 • Oude auto's blijven geliefd: een blik op de leeftijd van tweedehands voertuigen

 • Auto's, innovatie en de arbeidsmarkt: een blik op de toekomst van de automotive sector

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Maak van uw trouwdag een feest: de vijf meest gewilde auto's voor bruiloften