WhatsApp

Is het mogelijk om dieselvoertuigen aan te passen om toekomstige (strengere) verboden te ontwijken? Dit zou dan de stilte voor de storm kunnen zijn.

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun dieselvoertuig om te bouwen naar een voertuig op een andere brandstof. Sommige mensen doen dit om te voldoen aan strengere emissienormen of om te voorkomen dat ze geconfronteerd worden met verboden op het gebruik van dieselvoertuigen.

In sommige steden en gebieden zijn er al verboden op het gebruik van dieselvoertuigen, of zijn er plannen om dergelijke verboden in te stellen in de toekomst. Deze verboden kunnen van toepassing zijn op bepaalde dagen of tijdens bepaalde uren, of ze kunnen van toepassing zijn op het gebruik van dieselvoertuigen in bepaalde gebieden. Door het omzetten van een dieselvoertuig naar een voertuig op een andere brandstof, zoals benzine of elektriciteit, kan iemand deze verboden omzeilen.

Er zijn echter ook andere redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun dieselvoertuig om te bouwen. Sommige mensen willen bijvoorbeeld hun voertuig omzetten naar een andere brandstof om de kosten van brandstof te verlagen, of om het milieu te beschermen door minder uitlaatgassen te produceren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het omzetten van een dieselvoertuig naar een voertuig op een andere brandstof een ingrijpende en kostbare aangelegenheid kan zijn. Voordat je besluit om je dieselvoertuig om te bouwen, is het verstandig om de kosten te vergelijken met de kosten van het blijven rijden in een dieselvoertuig, en om te overwegen of het omzetten van het voertuig daadwerkelijk de moeite waard is.

De (Duitse) automaker schiet ongelooflijk in de voet en zet de gezondheid van velen op het spel in de geest van concurrentie. Emissieschandalen verspreiden zich nog steeds als een olievlek in de autowereld, en de reactie daarop is allesbehalve lauw.
Hoewel de meeste overheden doorgaans autovriendelijk kunnen worden bestempeld, lijkt het tij eindelijk te keren voor dieselauto’s. De gevolgen van stikstof en fijnstof voor de volksgezondheid zijn ernstig. In totaal heeft het schandaal de Europeanen 44.000 levensjaren gekost! Daarom hebben steeds meer landen en steden, waaronder België, milieubeschermingszones ingesteld. En die zijn vooral bedoeld om “vuile diesel” te verbieden.
Als u met een oudere dieselmodel rijdt, kunnen die ontwikkelingen grote gevolgen hebben. Maar ook eigenaren van jongere dieselauto’s moeten zich zorgen maken, vooral omdat de waarde van deze diesels snel daalt. Er zijn maar weinig mensen die de behoefte voelen om een ​​dieselauto te kopen die ze niet voor de deur mogen parkeren of later op een stedentrip naar Parijs mogen gebruiken.
Wat is de impact op dieselauto’s, wat is de toekomst en wanneer is het de moeite waard om uw auto aan te passen? auto-verkopen-belgie.com houdt je op de hoogte!

In België zijn bedrijven zoals Volkswagen getroffen door enorme claims. Consumentengroep Test-Aankoop vertegenwoordigt bijna 400.000 eigenaren van opgelichte dieselvoertuigen.

1. De overheid treedt op: Groene zones in België en daarbuiten
Voordat u beslist om uw wagen al dan niet achteraf uit te rusten, is het nuttig om eerst de situatie in België en de milieubeschermingszones van onze buurlanden te begrijpen. Waar treden deze in werking en onder welke voorwaarden?

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

Schelde loopt voorop: de groene zone van België
In Antwerpen hebben dieselmotoren die niet minimaal voldoen aan de Euro-4-normen (of Euro-3-normen met roetfilters) geen toegang tot het hele stadscentrum en de linker Scheldeoever. Deze zogenaamde LEZ (Low Emission Zone) is momenteel de enige in België, maar zal misschien niet lang meer bestaan.
De LEZ had echter geen effect op het bedriegen van dieselrijders wiens vervuiling ernstiger was dan aangenomen. Deze auto’s voldoen allemaal aan minimaal Euro 4-emissienormen. Desalniettemin zullen de regels waarschijnlijk strenger worden herzien. Dit is momenteel echter niet het geval en zal naar verwachting ook de komende jaren niet het geval zijn.
Tabee Diesel: Duitsland, Frankrijk, Nederland
In veel van onze buurlanden zijn deze maatregelen al in een verder gevorderd stadium en vaak strenger. In Duitsland hebben veel grote steden z.a. Hannover, Stuttgart, Berlijn en München groene zones ingesteld, die vóór 2001 (meestal) niet meer alle dieselauto’s verwelkomen. Bepaalde steden, zoals Hamburg, hebben ook straten die niet langer welkom zijn voor vervuilende dieselauto’s.
In drie van de vier grootste steden van Nederland geldt strengere regelgeving voor oudere (diesel)auto’s, scooters en bromfietsen. In Amsterdam kunnen eigenaren van dieselauto’s met een eerste kenteken eerder dan 2005 geen parkeervergunning meer krijgen in de binnenstad (vrijwel overal binnen het IJ en de ring A10). In Utrecht mogen dieselauto’s van voor 2001 niet meer het stadscentrum en het stationsgebied in. In Rotterdam gelden deze regels ook voor alle dieselauto’s van vóór 2001.
Fanatieker is bijvoorbeeld de gemeenteraad van Parijs. Burgemeester Anne Hidalgo kondigde een nieuw systeem van milieuzones aan voor de hele binnenstad. De classificatie van uw voertuig is afhankelijk van veel factoren, waaronder het bouwjaar en het niveau van CO2- en fijnstofemissies.

Het emissieschandaal in België heeft geen impact gehad op de wegen- en registratiebelastingen die dieselbezitters betalen. Ook andere belastingen worden niet verhoogd. In België hangt het alleen af ​​van de uitstoot van kooldioxide, niet van stikstof. En de CO2-uitstoot wordt niet gemanipuleerd.

2. Gemodificeerde dieselauto’s. Wat zijn de opties? Wat brengt het?
Bent u van plan uw dieselvoertuig te moderniseren of ombouwen om de uitstoot te verminderen? Dan zijn er veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld uw Euro-5-dieselauto ombouwen (door de fabrikant) om aan de Euro-6-emissienormen te voldoen. Dit kost ongeveer $ 1500 tot $ 2000. Het probleem voor België is echter dat de winst minimaal is.
In Antwerpen zijn de regels met betrekking tot LEZ momenteel niet van toepassing op het bedriegen van dieselwagens! Deze voldoen aan de Europese normen voor vrijstelling van milieuzones. In Nederland hangt het af van het bouwjaar van de diesel. Omdat er voor Belgische chauffeurs weinig voordelen aan verbonden zijn, zijn er ook weinig leveranciers. U bent als dieselchauffeur dus niet verplicht om in België op te treden.
3. Wat kan ik het beste doen met mijn (oude) diesel?
Het hangt vooral af van uw persoonlijke situatie. Als u niet van plan bent vaak de grote steden te bezoeken of af en toe een P+R-mogelijkheid niet erg vindt, kunt u gerust in de (oude) dieselauto blijven rijden. Het achteraf inbouwen of moderniseren van dieselmotoren om aan strenge eisen te voldoen, zoals Duitse steden, loont in België gewoonweg niet.
Als je elke dag moet werken in het centrum van Rotterdam of veel onderweg bent in Duitsland, kun je het beste van je diesel af. Als uw auto Euro 5 compliant is, kunt u:

  • Auto's, innovatie en de arbeidsmarkt: een blik op de toekomst van de automotive sector

  • Het betrouwbaar verbinden: integreren van wifi in auto's

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Is het mogelijk om dieselvoertuigen aan te passen om toekomstige (strengere) verboden te ontwijken? Dit zou dan de stilte voor de storm kunnen zijn.