WhatsApp

Wat moet verplicht in de auto aanwezig zijn?

Er zijn enkele items die handig zijn om in uw auto te hebben voor het geval er onverwachte problemen of noodgevallen optreden. Hieronder staan enkele voorbeelden van onmisbare items die u in uw auto zou kunnen houden:

 1. Een veiligheidstrio: Dit zijn de basisveiligheidsitems die u in uw auto zou moeten hebben, zoals een veiligheidshamer, een zaklamp en een reflecterend veiligheidsvest.

 2. Een eerste hulpdoos: Een eerste hulpdoos kan nuttig zijn als u of iemand anders in uw auto gewond raakt. Zorg ervoor dat de doos benodigdheden bevat zoals pleisters, verband en pijnstillers.

 3. Een gereedschapskist: Een kleine gereedschapskist kan nuttig zijn als u onderweg problemen heeft met uw auto. Zorg ervoor dat de kist basisgereedschap bevat zoals een tang, een schroevendraaier en een moersleutel.

 4. Een autokrik: Een autokrik kan nuttig zijn als u een lekke band heeft of als u uw auto moet verplaatsen naar een andere plek.

 5. Een reservewiel en -band: Het is verstandig om een reservewiel en -band in uw auto te hebben voor het geval u een lekke band heeft en niet naar een garage kunt rijden.

 6. Een brandblusser: Een brandblusser kan nuttig zijn als u onderweg een brand in uw auto heeft.

Het is verstandig om deze items in uw auto te hebben voor het geval er onverwachte problemen of noodgevallen optreden. Het kan ook nuttig zijn om andere items mee te nemen, afhankelijk van uw persoonlijke behoeften en de ritten die u maakt.

Niets is zo vervelend als onderweg zijn en plotseling merken dat je dringend een toilet nodig hebt, vooral als er geen toilet in de buurt is. Het hebben van toiletpapier of papieren handdoeken in de auto kan in zulke situaties een groot verschil maken. Het kan ook handig zijn voor snelle opruimingen, morsingen of om je handen schoon te maken na het eten onderweg.

Kinderen bezig houden:

 1. Snackdoos: Zorg voor een doos met gezonde snacks zoals gedroogd fruit, noten, crackers en mini-wortels. Het helpt om hongerige buikjes tevreden te houden en voorkomt dat je moet stoppen voor snacks.
 2. Draagbare DVD-speler/tablet: Voor langere ritten kunnen een draagbare DVD-speler of tablet met films en tekenfilms de kinderen bezig houden en vermaken.
 3. Kleur- en tekenmateriaal: Neem kleurpotloden, tekenboeken en kleurplaten mee zodat de kinderen creatief kunnen zijn tijdens de rit.
 4. Luisterboeken of muziek: Kies luisterboeken of kindvriendelijke muziek om af te spelen terwijl je rijdt. Het kan een leuke en educatieve manier zijn om de tijd te doden.
 5. Auto-organizer: Overweeg het gebruik van auto-organizers die aan de achterkant van de voorstoelen kunnen worden bevestigd. Hiermee kunnen kinderen hun spullen, boeken en speelgoed gemakkelijk binnen handbereik houden.
 6. Reisspellen: Klassieke reisspellen zoals "Ik ga op reis en neem mee..." of "20 vragen" kunnen leuk zijn voor het hele gezin om samen te spelen.

Het is belangrijk om veiligheid voorop te stellen, vooral wanneer je met kinderen reist. Zorg ervoor dat alle items stevig zijn bevestigd en geen afleiding vormen voor de bestuurder. Als je kinderen achterin zitten, zorg dan ook voor voldoende veiligheidsvoorzieningen zoals autostoeltjes en gordelgebruik. Of je nu lange reizen maakt of gewoon dagelijkse ritten, het hebben van essentiële items in je auto kan je reis aangenamer en comfortabeler maken.

 • Bolide auto top 5

 • Chassisnummer check? Nummerplaat opzoeken?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Wat moet verplicht in de auto aanwezig zijn?