WhatsApp

Chassisnummer check? Nummerplaat opzoeken?

Het chassisnummer is een uniek nummer dat aan elk voertuig is toegewezen en dat wordt gebruikt om het voertuig te identificeren. Het chassisnummer wordt gebruikt door de fabrikant van het voertuig en is te vinden op verschillende plaatsen op het voertuig, zoals op de motor, de deuren en het dashboard.

Er zijn verschillende redenen waarom u een chassisnummer check zou willen uitvoeren:

  1. Om de echtheid van een voertuig te verifiëren: Als u een tweedehands voertuig koopt, kunt u het chassisnummer gebruiken om te controleren of het voertuig echt is en dat het niet is gestolen.

  2. Om de geschiedenis van een voertuig te achterhalen: Door het chassisnummer te gebruiken, kunt u informatie verkrijgen over de geschiedenis van een voertuig, zoals het aantal eigenaren, eventuele schades of ongevallen en eventuele onderhoudsgeschiedenis.

  3. Om de waarde van een voertuig te bepalen: Door het chassisnummer te gebruiken, kunt u informatie verkrijgen over de waarde van een voertuig op basis van factoren zoals het merk, model, bouwjaar en kilometerstand.

Er zijn verschillende manieren om een chassisnummer check uit te voeren. Sommige landen hebben openbare databases waar u het chassisnummer van een voertuig kunt invoeren om informatie te verkrijgen over het voertuig. In andere landen kunt u het chassisnummer van een voertuig naar een autodealer of een professioneel sturen om de informatie op te vragen. Het is ook mogelijk om diensten te gebruiken die chassisnummer checks aanbieden tegen een vergoeding. Het is verstandig om te controleren wat de beste manier is om een chassisnummer check uit te voeren in uw specifieke regio.

Er zijn verschillende manieren om een nummerplaat op te zoeken, afhankelijk van de informatie die u zoekt en de regio waarin u woont. Hieronder staan enkele voorbeelden van manieren om een nummerplaat op te zoeken:

  1. Openbare databases: In sommige landen zijn er openbare databases waar u het kenteken van een voertuig kunt invoeren om informatie te verkrijgen over het voertuig, zoals het merk, model, bouwjaar en eigenaar.

  2. Autodealers: U kunt het kenteken van een voertuig naar een autodealer sturen om informatie te verkrijgen over het voertuig. Dit kan nuttig zijn als u bijvoorbeeld wilt weten of het voertuig ooit schade heeft gehad of als u de waarde van het voertuig wilt bepalen.

  3. Professionals: U kunt ook een professioneel, zoals een financieel adviseur of een autoverzekeraar, vragen om het kenteken van een voertuig op te zoeken. Dit kan nuttig zijn als u bijvoorbeeld wilt weten of het voertuig is verzekerd of als u de geschiedenis van het voertuig wilt achterhalen.

Het is verstandig om te controleren wat de beste manier is om een nummerplaat op te zoeken in uw specifieke regio. Sommige van de bovenstaande methoden kunnen niet beschikbaar zijn in sommige landen. Het is ook verstandig om te controleren of u de juiste autoriteiten of professionelen contacteert om de informatie op te vragen die u zoekt.

Wat is het framenummer?
Kentekennummer of framenummer controleren?
Hoe het framenummer controleren?
online dienst? Betalen voor dienst? garage? zelf kiezen?

1. Wat is het framenummer?
Het chassisnummer – in het Engels ook wel het framenummer of voertuigidentificatienummer genoemd – is een unieke code die kan worden gebruikt om alle voertuigen die vrij zijn van de weg te identificeren. en de hele wereld. Deze gestandaardiseerde code bestaat uit verschillende onderdelen waarmee eenvoudig verschillende informatie over de auto kan worden opgevraagd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het kenteken kan het chassisnummer niet worden gewijzigd.

Het chassisnummer heeft een standaard opbouw, bestaande uit 17 cijfers en letters. De eerste drie karakters zijn uniek voor de automaker. Daarna volgt informatie over het type auto, zoals carrosserie en motortype. De laatste acht tekens worden gebruikt om het specifieke voertuig zelf uniek te identificeren, evenals waar het is vervaardigd, enz.

2. Controleer het kenteken of het framenummer?
In sommige landen, zoals buurland Nederland, staat deze informatie op het kenteken. De kentekens van bewoners zijn gekoppeld aan informatie over hun auto, die voor iedereen online beschikbaar is. Handig, want als u een tweedehands auto koopt, kunt u het voertuig eerst controleren op diefstal of schade.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan een miljoen klanten vertrouwen erop. Auto’s taxeren en verkopen: zo eenvoudig mogelijk!

In België hebben nummerplaten niets te maken met voertuiggegevens. In feite kun je hier een kenteken krijgen dat je mee kunt nemen in je volgende auto. Daarom kunt u informatie over het voertuig opvragen aan de hand van het chassisnummer in plaats van het kenteken. Aan de hand van het chassisnummer kunt u informatie vinden over zowel binnenlandse als buitenlandse auto’s.
Het controleren van de nummerplaat is meestal een eenvoudigere methode, omdat het moeilijk kan zijn het frame- of chassisnummer te vinden. Nummerplaten zijn ontworpen om zo duidelijk mogelijk te zijn. Het chassis- of framenummer is bijna altijd op de carrosserie of op de speciale nummerplaat gegraveerd. Soms is het echter nuttig om informatie te zoeken op chassisnummer.
Het opzoeken van het chassisnummer kan u veel informatie geven over het voertuig. Dit is nuttig wanneer u een voertuig koopt waar u in het verleden niet zeker van was. Maar welke informatie vindt u door het chassisnummer te controleren?

voertuiggeschiedenis
Onderhoudsgeschiedenis
Kilometerstand
voertuigfoto’s
database met gestolen auto’s
Technische gegevens

3. Hoe controleer je het framenummer?
Allereerst heb je natuurlijk het framenummer nodig. Ten tweede zijn er verschillende online aanbieders waar de nummers kunnen worden gedownload. Dan geven ze informatie. Dit kan alleen op kwantitatieve basis. De code zelf bevat al veel informatie, er is geen extra database nodig. Evenzo kijken sommige aanbieders naar verschillende gegevensbestanden om informatie over corruptie te verkrijgen.
Aangezien het nummer zelf algemeen geldige en gemakkelijk herkenbare codes bevat, kunt u gemakkelijk de volgende informatie vinden. Hier heeft u geen andere informatie nodig, zoals de geschiedenis van een bepaalde auto.
Tekens 1 tot 3 – WMI-code
Het eerste teken staat voor het land waar het voertuig is vervaardigd. Door de tekens 2 en 3 te combineren, kunnen we de fabrikant van de auto vinden. Elke autofabrikant heeft een unieke 1 karakter code. Fords van Duitse makelij hebben de code WF0, terwijl Zuid-Afrikaanse Fords de code WMI AFA hebben. Alle WMI’s zijn gemakkelijk online te vinden.
Tekens 4 tot 9 – VDS-code
De tekens 4 tot en met 9 coderen informatie over het voertuigtype zelf. In tegenstelling tot de eerste drie tekens verschilt de betekenis van deze tekens per fabrikant en land. Verschillende emblemen verbergen informatie over het carrosserietype, de motor, airbags, veiligheidsgordels en het model. Teken 9 wordt alleen als richtingsteken gebruikt. Dit karakter is afhankelijk van andere karakters. Je kunt dus geen ander personage veranderen zonder het hoofdpersonage te veranderen.
Tekens 10 tot 17 – Autovingerafdrukken
Vervolgens geven de tekens 10 tot en met 17 informatie over een specifiek voertuig. Deze informatie wordt gebruikt om het land van herkomst, het modeljaar en de unieke identificatie van elk voertuig te bepalen. Dit is de echte vingerafdruk van elke auto. Fabrikanten moeten deze informatie tientallen jaren bewaren om de traceerbaarheid van auto’s te garanderen.

Het was vooral leuk om timers te vinden die geschikt zijn voor alle leeftijden. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Amerikaanse auto’s hebben een soort identificatienummer sinds 1954. Het werd vervolgens gestandaardiseerd naar de huidige 17-bits code vanaf 1981. Helaas hadden de meeste Europese auto’s voor 1980 geen framenummer. Voor deze auto’s vertrouw je dus op andere bronnen.

4. Onlinedienst? Betalen voor diensten? garage? zelf kiezen?
Sommige gratis onlinediensten kunnen u basisinformatie over uw voertuig geven op framenummer. Maar echt, het heeft alleen zin als je reden hebt om aan iets te twijfelen, zoals het bouwjaar. U kunt het modeljaar bijvoorbeeld alleen achterhalen aan de hand van het framenummer.
Wil je meer weten? U kunt dan meer informatie opvragen bij de betaaldienst in uw land van herkomst. heel cool

  • Wat moet verplicht in de auto aanwezig zijn?

  • Welke auto toebehoren moeten verplicht in de auto aanwezig zijn

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Chassisnummer check? Nummerplaat opzoeken?