WhatsApp

Bolide auto top 5

Er zijn veel beroemde auto's die door de jaren heen iconische statussen hebben bereikt vanwege hun stijl, prestaties of technologie. Hieronder staan enkele voorbeelden van tijdloze bolides:

  1. Ford Mustang: De Ford Mustang is een iconische sportwagen die al sinds 1964 wordt geproduceerd. De Mustang is bekend om zijn krachtige motoren en sportieve uiterlijk en is een van de meest populaire sportwagens in de Verenigde Staten.

  2. Porsche 911: De Porsche 911 is een andere iconische sportwagen die al sinds de jaren 1960 wordt geproduceerd. De 911 staat bekend om zijn krachtige motoren, uitstekende wegligging en sportieve uiterlijk.

  3. Jaguar E-Type: De Jaguar E-Type is een klassieke sportwagen die tussen 1961 en 1975 werd geproduceerd. De E-Type staat bekend om zijn mooie en elegante uiterlijk en is een van de meest begeerde klassieke auto's ter wereld.

  4. Volkswagen Beetle: De Volkswagen Beetle is een compacte personenwagen die tussen 1938 en 2003 werd geproduceerd. De Beetle is een van de meest bekende auto's ter wereld en staat bekend om zijn unieke, ronde vormen en bruikbaarheid.

  5. Chevrolet Camaro: De Chevrolet Camaro is een sportwagen die sinds 1966 wordt geproduceerd. De Camaro is bekend om zijn krachtige motoren en sportieve uiterlijk en is een van de meest populaire sportwagens in de Verenigde Staten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van beroemde auto's die door de jaren heen iconische statussen hebben bereikt. Er zijn nog veel meer auto's die bekend zijn om hun stijl, prestaties of technologie en die tijdloos zijn gebleken.

Veel Bolides en machines, met ronkende motoren of trouwe voertuigen, zijn niet alleen onlosmakelijk met ons verbonden, maar roepen ook herinneringen op bij familie en vrienden.
Als we een auto op een onconventionele manier zouden definiëren, zouden we natuurlijk voor de tweede optie kiezen, en in dit artikel zullen we 5 van de beroemdste en meest iconische auto’s van de afgelopen decennia de revue laten passeren. Sommige legendarische auto’s hebben hun ontwerp en motoren veranderd – en zullen dat nog doen – zonder hun unieke aantrekkingskracht te verliezen.
Volkswagen Kever
Onze reis begint in Wolfsburg, Duitsland. We waren in 1939, Volkswagen werd een jaar eerder opgericht en zijn ingenieurs, in de eerste plaats een veelbesproken Ferdinand Porsche, kregen een belangrijke taak: een machine maken die een heel land zou kunnen bestrijken, het teken van oorlog , zal het weer in beweging brengen.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

Zo werd de Volkswagen Typ 1 geboren, toen hij Käfer in het Duits, Kever in het Nederlands, Coccinelle in Frankrijk en Kever in het VK en de VS heette.
Hoe je het ook wilt noemen, het is een auto met een record… Terwijl Volkswagen onlangs aankondigde de productie in 2019 te beëindigen, is het dan niet tijd om te zeggen dat de legende nooit sterft?

fiat 500
Een sprong van 20 jaar, we zijn in Midden-Italië, in de hoogconjunctuur van 1957. Koelkast, radio…en natuurlijk dat autootje, nog geen 3 meter lang, nog geen halve hoogte, vier zitplaatsen en vierletterig logo op de voorkant, Queen of Italian Roads: Fiat 500.
Het Duitse model van de Kever is zichtbaar in het model, maar de creativiteit en smaak van de piepjonge Dante Giacosa speelde een beslissende rol in de motor en het design van de onvergetelijke Cinquino. Een auto die levendig genoeg is om er nog steeds van te houden. Zelfs een nieuwe variant gericht op de SUV-wereld (we hebben het specifiek over het X-model).

mini minor
Oliecrises en prijsstijgingen hebben altijd bestaan, maar de gevolgen van het Suez-conflict in 1956 waren zo hevig dat autofabrikanten actie moesten ondernemen. Ze moesten kleine auto’s ontwerpen met een laag brandstofverbruik en lage kosten.
Alec Issigonis van British Motors is de juiste persoon op het juiste moment. Zijn geluksgetal? 4! Zoals vier stoelen, vier wielen en vier cilinders. zijn creatie? Morris Mini-Minor, of eenvoudiger: Mini. Wendbaar en dynamisch sinds het debuut van de Mini. De Mini heeft vandaag nog steeds dezelfde Britse carrosserie en het gebrul van de motor is er nog steeds.

Fiat Panda
jaren 80. De ontwerpen van Giorgetto Giugiaro breken door in de Italiaanse autowereld. Ook de Fiat Panda werd geboren uit het potlood van Giugiaro, waaruit vele andere tijdloze modellen werden geboren, zoals de Volkswagen Golf en de Alfa Romeo Giulia Sprint. Fiat Panda, eenvoudig en origineel, essentieel maar zonder franje. ‘Als een spijkerbroek,’ zei de maker.
De Fiat Panda is eenvoudig maar heeft technische oplossingen om de kosten laag te houden. Dit maakt het een echte “tank”. Verzamel slim non-stop kilometers op de weg, om nog maar te zwijgen van de legendarische 4×4-versie. Recordbreker: de Fiat Panda was de eerste auto met een lengte van minder dan 4 meter met een dieselmotor en vierwielaandrijving (1983) en won de “Auto van het jaar 2004” in de categorie stadsauto’s. De krachtpatser slaagde er ook in om de voet van de Mount Everest op 5.200 meter te bereiken.

Porsche 911
Zelfs de beste huizen hebben op een gegeven moment een update nodig. Dit gebeurde in 1963 bij Porsche in Stuttgart. Het laatste deel van onze reis bracht ons terug naar Duitsland. Het historische 356-model is nu verouderd en het bedrijf heeft iets nieuws nodig.
En zo werd de 901 geboren… een minder fortuinlijke auto. Het is niet zozeer het sportieve en aerodynamische design als wel de naam. Alle Peugeot-modellen uit hetzelfde jaar hadden een 0, dus de ontwerpers uit Stuttgart wisten heel goed dat hun auto op de een of andere manier moest opvallen. Zo verscheen de verandering van de snelheidskoningin en werd de 901 de Porsche 911.

  • Amerikaanse automerken

  • Wat moet verplicht in de auto aanwezig zijn?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Bolide auto top 5