WhatsApp

Automobielfabrikanten uit Japan

Er zijn verschillende grote Japanse automerken die wereldwijd bekend zijn vanwege hun kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 1. Toyota: Toyota is een van 's werelds grootste automerken en staat bekend om zijn kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Ze waren het eerste merk dat hybride auto's introduceerde en hebben een breed scala aan modellen, waaronder de populaire Toyota Corolla.
 2. Honda: Honda behoort ook tot de grootste automerken ter wereld en staat bekend om zijn betrouwbare en zuinige voertuigen, vooral in de compacte en middelgrote segmenten. Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd met modellen zoals de Honda Civic en Accord.
 3. Nissan: Nissan is een ander groot Japans automerk dat bekend staat om zijn innovatieve technologieën en sportieve voertuigen. Ze hebben ook een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van elektrische auto's, met de Nissan Leaf als bestverkochte elektrische auto ter wereld.
 4. Subaru: Subaru is een Japans automerk dat bekend staat om zijn 4x4-voertuigen en is populair onder mensen die van outdooractiviteiten houden. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en prestaties onder alle weersomstandigheden.
 5. Mitsubishi: Mitsubishi is een ander Japans automerk dat bekend staat om zijn 4x4-voertuigen, maar ook om zijn elektrische en hybride voertuigen. Ze hebben een sterke aanwezigheid in de SUV-markt en hebben modellen zoals de Mitsubishi Outlander.

Zijn Japanse automerken betrouwbaar?

Van alle automerken staan de Japanse merken bekend om hun betrouwbaarheid. Japanse automerken hebben een reputatie opgebouwd vanwege hun kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbare prestaties. Jaarlijks voert de Consumentenbond onderzoeken uit naar de meest betrouwbare auto's en Japanse automerken presteren consequent goed. Meestal halen ze zelfs de top 10 van meest vertrouwde automerken. Dit onderstreept de betrouwbaarheid van Japanse automerken en hun positie in de markt.

Op basis van marktaandeel hebben we de top 5 Japanse automerken samengesteld:

 1. Toyota: Toyota is het grootste Japanse automerk en heeft een indrukwekkend marktaandeel in Europa. Ze zijn ook bekend om hun bestverkochte auto ter wereld, de Toyota Corolla.
 2. Nissan: Nissan is het tweede grootste Japanse automerk en heeft ook een aanzienlijk marktaandeel in Europa. Ze hebben veel succes gehad met hun elektrische auto, de Nissan Leaf.
 3. Suzuki: Suzuki heeft een bescheiden marktaandeel in Europa, maar blijft een belangrijke speler in de compacte auto- en vierwielaandrijvingssegmenten.
 4. Mazda: Mazda heeft een vergelijkbaar marktaandeel als Suzuki en staat bekend om zijn betrouwbare en stijlvolle modellen, zoals de Mazda 3 en CX-5.
 5. Mitsubishi: Mitsubishi heeft een kleiner marktaandeel in Europa, maar is bekend om zijn betrouwbare 4x4-voertuigen en heeft ook elektrische en hybride modellen.

Samenwerking tussen Japanse automerken

Het is interessant op te merken dat verschillende Japanse automerken samenwerken om technologieën en middelen te delen. Een bekend voorbeeld is de alliantie tussen Nissan, Mitsubishi en Renault, waarbij ze samenwerken om synergieën te creëren en hun concurrentiepositie te versterken. Dergelijke samenwerkingen stellen Japanse automerken in staat om gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling te doen en nieuwe technologieën sneller op de markt te brengen.

Kortom, Japanse automerken genieten wereldwijd bekendheid vanwege hun betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie. Met merken zoals Toyota, Honda, Nissan, Subaru en Mitsubishi hebben ze een sterke positie in de auto-industrie veroverd. Hun voortdurende focus op betrouwbare en geavanceerde voertuigen maakt Japanse automerken een populaire keuze voor autoliefhebbers over de hele wereld.

 • Stappenplan voor handelen bij een verkeersongeval

 • Complete gids over airbags: Verwijderen of verkopen?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Automobielfabrikanten uit Japan