WhatsApp

Car sharing kan op 5 manieren invloed hebben op uw leven

Car sharing is een service waarbij mensen toegang hebben tot een pool van voertuigen die ze kunnen gebruiken wanneer ze dat willen, in plaats van een auto te bezitten. Hier zijn vijf manieren waarop car sharing je leven kan veranderen:

Kostenbesparing: Door deel te nemen aan car sharing hoef je geen auto te bezitten, wat kan leiden tot een aanzienlijke besparing op kosten voor aanschaf, verzekering, onderhoud en brandstof.

Flexibiliteit: Met car sharing heb je toegang tot een pool van voertuigen op verschillende locaties, wat betekent dat je niet langer gebonden bent aan een specifieke auto op een specifieke plaats. Dit geeft je de flexibiliteit om een auto te gebruiken wanneer je dat nodig hebt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over parkeerkosten of het vervoeren van een auto van plaats naar plaats.

Gemak: Veel car sharing-services bieden een app of website waarmee je een auto kunt reserveren en de sleutel kunt ophalen, wat het gemakkelijk maakt om een auto te gebruiken wanneer je dat wilt.

Vermindering van verkeersdrukte en luchtverontreiniging: Door deel te nemen aan car sharing kun je bijdragen aan een afname van het aantal auto's op de weg, wat kan leiden tot minder verkeersdrukte en luchtverontreiniging.

Gemeenschapsgevoel: Door deel te nemen aan car sharing, maak je deel uit van een gemeenschap van mensen die op verantwoorde wijze omgaan met het gebruik van auto's en andere middelen. Dit kan een gevoel van gemeenschapszin geven en een positief effect hebben op het milieu en de samenleving.

Het concept van autodelen werd meer dan 60 jaar geleden in Zwitserland geboren. Het idee duurde tientallen jaren om te rijpen, en in 1987 werd het eerste bedrijf opgericht dat een professionele autodeelservice bood zoals we die nu kennen. Als u een autoverhuurservice op korte termijn overweegt, weet u dat dit een interessant onderwerp is. Je auto verkopen en overstappen op autodelen? Heb je daar nog niet genoeg reden voor gevonden? Laten we duidelijk zijn waarom:
1. Je realiseert je hoeveel van je auto je daadwerkelijk gebruikt
De gemiddelde tijd dat een auto in een stad wordt gebruikt, is 8 dagen per jaar. Als je bedenkt hoe lang het duurt om op het werk te komen en hoe lang je auto op de parkeerplaats staat, kan worden geconcludeerd dat de auto 80% van de tijd niets doet. U zult overwegen uw auto te verkopen en het geld op iets beters te steken. Met autodelen kunt u uw autogebruik inzien.
2. Je bent af van vaste kosten die slecht zijn voor je portemonnee
Elke auto heeft een aantal vaste kosten waar je niet vanaf kunt komen, zoals verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud en reparaties. Uiteindelijk geef je veel geld uit aan dingen die je niet vaak gebruikt. Bij autodelen betaal je alleen voor de rit. Hoe sneller u uw auto verkoopt, hoe meer geld u bespaart.
3. U hoeft geen tijd te verspillen met parkeren
Iedereen weet hoe lastig parkeren kan zijn, vooral in grote steden. Wanneer u gebruik maakt van autodelen, weet u van tevoren dat er een plaats beschikbaar is voor de auto. Dit bespaart niet alleen brandstof en is goed voor het milieu, maar het bespaart u ook kostbare tijd.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

4. Vermijd het kopen van een tweede gezinsauto
Vooral als je een gezin hebt, kan het moeilijk zijn om flexibel te zijn zonder een tweede auto te kopen. Uiteindelijk betaalt uw gezin niet de helft van de prijs van twee auto’s (onderhoud, benzine, enz.) voor autodelen. U kunt uw geld in iets anders investeren of overwegen uw huidige auto te verkopen.
5. Je kunt elke dag een andere auto bezitten
Met autodelen heb je veel opties als het om voertuigen gaat. Gebruik een busje op de dag dat je moet verhuizen, maar kies voor een kleine milieuvriendelijke hybride boodschappen. Een dagje uit plannen? Ga dan een cabrio kopen. Verkoop dan uw huidige auto en geniet van de afwisseling. altijd.
Stop na het lezen van deze redenen en laat het bezinken. Uw auto verkopen is niet altijd een gemakkelijke beslissing, maar er zijn een paar dingen die u kunnen helpen de sprong te maken. U kunt beginnen door te controleren hoeveel uw huidige auto krijgt. Als u tevreden bent met het bedrag, volgt u de stappen om te verkopen.

Lees verder

Wilt u uw auto particulier verkopen?
5 problemen om te vermijden.

Zo verkoop je vandaag je auto
Bekijk deze nieuwe en gemakkelijke manier om uw auto te verkopen.

Hoeveel is mijn auto waard?
Uw auto is 1 minuut waard. Krijg de beste prijs en verkoop uw gelegenheid vandaag nog!

  • Er zijn 6 manieren om een nieuwe auto te financieren

  • Vanaf de jaren 80 tot nu, zijn dit de populairste autokleuren in Europa

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Car sharing kan op 5 manieren invloed hebben op uw leven