WhatsApp

Er zijn 6 manieren om een nieuwe auto te financieren

Er zijn verschillende manieren om een nieuwe auto te financieren, afhankelijk van je persoonlijke situatie en behoeften. Hier zijn zes populaire opties:

Cash betalen: Als je het geld hebt om de auto in één keer te betalen, kan dit de goedkoopste optie zijn, omdat je geen rentekosten hoeft te betalen.

Autolening: Bij een autolening betaal je een vaste maandelijkse aflossing en rente aan een bank of kredietverstrekker. Dit kan een goede optie zijn als je niet het geld hebt om de auto in één keer te betalen, maar wel in staat bent om regelmatig aflossingen te doen.

Leasen: Bij het leasen betaal je een maandelijkse huur voor het gebruik van de auto, in plaats van de auto zelf te kopen. Aan het einde van de leaseperiode kun je de auto teruggeven of kiezen om hem te kopen. Leasen kan een goede optie zijn als je niet van plan bent om lang in een auto te rijden.

Rentekostenfinanciering: Bij rentekostenfinanciering betaal je geen rente op de lening, maar wel een hogere aankoopprijs voor de auto. Dit kan een goede optie zijn als je niet in staat bent om een hoge rente te betalen, maar wel in staat bent om een hoger bedrag in één keer te betalen.

Persoonlijke lening: Een persoonlijke lening is een lening die je kunt afsluiten bij een bank of kredietverstrekker voor een vrij besteedbaar bedrag, zoals de aanschaf van een auto. De rente en aflossing zijn vaste bedragen gedurende de looptijd van de lening.

Dealerfinanciering: Sommige dealerships bieden financiële diensten aan, waarbij je een lening kunt afsluiten om de auto te betalen. Het is belangrijk om te onthouden dat de rente en voorwaarden van deze leningen mogelijk niet zo gunstig zijn als die van een bank of kredietverstrekker. Het is daarom aan te raden om naar meerdere opties te kijken voordat je een beslissing maakt.

Overweegt u een nieuwe auto te kopen? Maar weet u nog steeds niet zeker hoe u aan financiering kunt komen? De meeste mensen kiezen ervoor om hun auto te financieren. Dit zijn de 6 meest voorkomende methoden. Welke methode past het beste bij jou?
1. Een persoonlijke lening afsluiten bij een financiële instelling

Dit is de meest voorkomende vorm van financiering en wordt meestal verstrekt door banken en financiële instellingen. U krijgt alleen een lening als u kunt aantonen dat u een goede reputatie heeft en dat u op tijd betaalt. Rente en totale kosten kunnen sterk verschillen van instelling tot instelling, dus het kopen van een auto kan duurder zijn.

Houd er rekening mee dat het bureau andere activa nodig heeft om de lening veilig te stellen. Met een lening brengt u mogelijk andere activa in gevaar.
Pluspunten: Het is makkelijk te regelen en het bedrag is meestal direct beschikbaar.
Nadelen: Risico en rente kunnen hoog zijn.
2. Geld lenen van vrienden of familie
Een andere manier is om een ​​lening aan te gaan bij een vriend, familielid of kennis in plaats van bij een instelling. In dit geval is het belangrijk om de lening in detail te bespreken en alles op papier te documenteren, zodat toekomstige discussies kunnen worden vermeden.
Voordeel: U heeft geen te maken met financiële instellingen, u kunt kiezen voor flexibel aflossen. Afhankelijk van uw relatie met de kredietnemer is de rente lager of wordt er zelfs helemaal geen rente betaald.
Nadelen: Je brengt relaties of vriendschappen in gevaar.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

3. Huurkoopovereenkomst
Deze vorm van financiering bestaat in principe uit termijnbetalingen. U gaat een contract aan met een dealer (lokaal of internationaal) en u stemt ermee in de auto voor een bepaalde periode te kopen. Tegelijkertijd kunt u de auto gebruiken en maandelijks een vast bedrag betalen totdat het bedrag is betaald. U bent een geregistreerde gebruiker en bent verantwoordelijk voor onderhoud en verzekering, maar de wederverkoper is de juridische eigenaar totdat de laatste betaling is gedaan. Daarna is de auto helemaal van jou.
Voordelen: De dealer levert het direct, de regeling is handig en snel, de betaling is flexibel en de aanbetaling is over het algemeen laag.
Nadeel: Je hebt de neiging om meer te betalen voor een hoge rente, wat op zich al een nadeel is. De keerzijde van flexibel financieren is dat je vaak niet de mogelijkheid hebt om je auto te ruilen voor een ander model.

  1. Flexibele financiering

Sommige automerken bieden flexibele betalingsmogelijkheden. Dit is vergelijkbaar met het vorige argument, met een paar verschillen. In tegenstelling tot de vorige methode kunt u de auto naar eigen inzicht en geheel vrijblijvend houden of terugbrengen, of vervangen door een ander model van hetzelfde merk en het verschil bijbetalen.

U kunt kortingen op nieuwe modellen bespreken. Deze optie is meestal alleen beschikbaar op specifieke modellen van het merk, niet op alle beschikbare auto’s.
Voordeel: Aan het einde van het contract kun je nog van gedachten veranderen over welke auto je wilt. U heeft het vertrouwen van grote autofabrikanten.
Nadelen: De voorwaarden in het contract zijn vaak minder flexibel dan een huurkoopovereenkomst.
4. Huur een auto
Als u overweegt een auto te leasen, moet u de dealer een maandelijks bedrag betalen om de auto te gebruiken. De enige eis is dat de kilometerstand een bepaalde waarde niet mag overschrijden. Aan het einde van het contract moet het voertuig worden ingeleverd bij de dealer of kan het worden gekocht voor de restwaarde (niet alle dealers bieden deze optie aan).
Pluspunten: Je hoeft je geen zorgen te maken over de waardevermindering van je auto, je stapt gemakkelijk over naar een ander model.
Nadelen: vanwege de vele services die zijn inbegrepen, kunnen de totale kosten hoog zijn en kunnen er kosten in rekening worden gebracht wanneer de kilometerstand de limiet overschrijdt.
6. Spaar en betaal met dingen die je niet gebruikt
U hoeft geen financiële transacties aan te gaan als u wat geld heeft gespaard, geld geërfd heeft of een oude auto te verkopen heeft. U kunt ook andere items die u kunt verkopen gebruiken om uw nieuwe auto te financieren. Eindelijk kan zich een onwaarschijnlijke maar prachtige situatie voordoen waarin u de loterij wint. In dit geval heeft u mogelijk genoeg geld om de auto te betalen.
Voordelen: U betaalt geen rente en bent niet afhankelijk van iemand anders.
Nadelen: het kan langer duren dan andere alternatieven, is in veel gevallen duurder en niet iedereen kan van deze optie profiteren.
Ten slotte hoeft het kopen van een nieuwe auto niet al te veel moeite te zijn. Er is een andere optie voor elke behoefte, levensstijl en portemonnee. Dus verkoop nu uw oude auto en koop een nieuwe! U kunt beginnen door te weten welke prijs uw huidige auto krijgt.

  • Vanaf maart 2018 is eCall verplicht

  • Car sharing kan op 5 manieren invloed hebben op uw leven

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Er zijn 6 manieren om een nieuwe auto te financieren