Welke auto toebehoren moeten verplicht in de auto aanwezig zijn

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu

inhoudsopgave

Meest populaire items in de auto
Wettelijke vereisten: wat zit er in de auto?
Conclusie – Persoonlijke voorkeur bepaalt wat er in de auto zit

Veel mensen in België gebruiken elke dag een auto. Of je nu gaat winkelen, familie bezoekt of op reis bent, tijdens het rijden is de juiste uitrusting belangrijk. Naast de handbagage in de auto, zijn er ook enkele must-carry items in de auto. Ook maken veel accessoires het rijden in veel situaties gemakkelijker. Maar wat zit er in de auto? We vertellen je welke items het populairst zijn bij mannen, vrouwen of gezinnen. Daarnaast geven wij ook wettelijk verplichte artikelen door.
1. De meest populaire items in de auto
Welke accessoires u in uw auto meeneemt, is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Het doel van sommige autobezitters is om hun voertuig zo schoon en netjes mogelijk te houden. Daarom zijn ze hier goed op voorbereid. Autobezitters kunnen bepaalde patronen herkennen. Er zijn vaak verschillende dingen in mannenauto’s en vrouwenauto’s. In dit artikel laten we u kennismaken met typische accessoires die vaak voorkomen in heren-, dames- of gezinsauto’s.
Vijf dingen die echt in elke auto thuishoren

parkeerschijf
zonnebril
deken
reservewiel
Auto krik en kruissleutel

Parkeerschijven in de auto zijn handig, zelfs essentieel. Op sommige plaatsen, zoals in de binnenstad, kun je gratis parkeren, hoewel er wel een vaste maximale parkeertijd is. Met behulp van de parkeerschijf kunt u uw auto naar het gebied leiden.
Zonlicht kan je snel verblinden. Dit geldt vooral in de herfst en winter als de zon relatief laag staat. Hierdoor verlies je zicht en veiligheid. Met een zonnebril kun je dit voorkomen. Warme dekens zijn ook erg handig in de auto. Staat u lang vast in het verkeer of komt u op een koude winternacht tot stilstand? Dan kan een dikke deken je veel plezier geven.
Zelfs met nieuwe banden kunt u niet garanderen dat er niets met uw banden gebeurt. Banden raken altijd beschadigd als u op scherpe of puntige voorwerpen rijdt. In dat geval is het reservewiel niet alleen praktisch, maar ook onmisbaar. Zelfs wachten op de hulpdiensten is tijdrovend vanwege een kapotte band. Houd naast het reservewiel ook geschikt gereedschap zoals een krik en een kruissleutel bij u om de wielen te verwisselen.

Afhankelijk van het seizoen verandert de betekenis van elke auto. Tijdens de koudere maanden komt er vaak vorst op de ramen. Daarom is het raadzaam om op dat moment ijskrabbers en antivriesspray klaar te hebben liggen. U hoeft deze accessoires voor uw auto echter niet mee te nemen in de zomer.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan een miljoen klanten vertrouwen erop. Taxatie en verkoop van auto’s: eenvoudiger kan het niet!

Top 5 auto-accessoires voor mannen
Belgische mannen zijn echte autoliefhebbers. Veel autobezitters hebben enige technische kennis en kunnen kleine reparaties zelf uitvoeren. Bovendien willen veel autobezitters zichzelf beschermen in geval van een ongeluk of pech. De top vijf in de auto’s van mannen is als volgt:

autostarter
motorolie
noodhamer
fakkel
Draagbare luchtcompressor

Als je accu leeg is, heb je een andere auto nodig om hem te starten. Niet iedereen heeft startkabels in zijn auto, of soms is er niemand. Daarom is het raadzaam een automatische starthulp in de kofferbak te leggen. Olie bij de hand hebben is in veel gevallen ook erg handig.
Bij een verkeersongeluk kan een noodhamer uw leven redden. Met dit handige gereedschap kun je veiligheidsgordels doorsnijden en zijruiten breken met een metalen hamer. Als u ‘s nachts vastzit en kleine reparaties moet uitvoeren, is een zaklamp altijd een betrouwbaar hulpmiddel. Een draagbare luchtcompressor is handig als je een lekke band hebt, maar geen tijd hebt om hem te vervangen.
Top 5 auto-onderdelen voor vrouwen
Vrouwen zijn over het algemeen minder gepassioneerd over auto’s dan mannen. Hier worden voertuigen voornamelijk gebruikt als zuiver transportmiddel. Daardoor is er minder belangstelling voor de onderliggende technologie. Wanneer vrouwen wordt gevraagd naar essentiële zaken in de auto, zijn de antwoorden meestal als volgt:

schoonheidsset
comfortabele sportschoenen
set kleren
paraplu
manditems

Veel vrouwen hechten waarde aan hun uiterlijk. Daarom hebben vrouwen vaak een handtas vol schoonheidsspullen bij zich. Dit zijn niet alleen cosmetica, maar ook farmaceutische of hygiënische producten. Vrouwen meldden ook vaak een extra paar schoenen in de auto mee te nemen. Dit is meestal een comfortabel paar sportschoenen dat voor het rijden kan worden gewisseld. Rijden op hoge hakken of slippers is meestal niet erg comfortabel.
Dramatische klimaatverandering? Dit is niet geheel onlogisch in België. Vrouwen vinden het belangrijk om klaar te zijn voor de weg en zich op alle weersomstandigheden te kleden. Daarom nemen ze vaak een jurk of een complete outfit mee in de auto. Een ander populair item is een paraplu. Als het gaat regenen, voorkom dan dat je nat wordt. Vrouwen anticiperen ook op hun aankopen: in de auto van elke vrouw liggen vaak boodschappenmuntjes.
De populairste autoaccessoires voor gezinnen
Of je nu een korte reis maakt of een paar weken, de meest populaire items variëren als je kinderen in de auto hebt. Kinderen hebben vaak het probleem dat ze niet lang stil kunnen zitten.

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Welke auto toebehoren moeten verplicht in de auto aanwezig zijn