WhatsApp

Schrootwaarde auto

Het verkopen van een sloop- of schadeauto voor de schrootwaarde betekent dat u de auto verkoopt voor de waarde van het metaal en andere materialen die in de auto zitten. De schrootwaarde van een auto is doorgaans lager dan de waarde van een auto die nog bruikbaar is.

Als u de auto wilt verkopen voor de echte waarde, betekent dit dat u de auto verkoopt voor de waarde die de auto zou hebben als deze nog in goede staat was. Dit kan moeilijker zijn, omdat er minder mensen geïnteresseerd zullen zijn in een sloop- of schadeauto. U zult de auto dus waarschijnlijk voor een lagere prijs moeten verkopen dan wat u ervoor betaald heeft.

Het is aan u om te beslissen of u de auto wilt verkopen voor de schrootwaarde of voor de echte waarde. Houd er rekening mee dat het verkopen van een sloop- of schadeauto voor de echte waarde doorgaans meer tijd en moeite vergt dan het verkopen voor de schrootwaarde. Als u de auto snel wilt verkopen, kan het verkopen voor de schrootwaarde een goede optie zijn.

Een vervallen of helemaal versleten oude auto. Als je zo’n auto probeert te verkopen, is er meestal niemand geïnteresseerd. In dit geval heeft u meestal nog één ding te doen: uw auto naar een sloop brengen. De autosloper bepaalt de sloopwaarde aan de hand van de hoeveelheid ijzer.

Bij het bepalen van de sloopwaarde van uw auto komt veel kijken. Autoslopers baseren de sloopwaarde doorgaans op het gewicht van uw auto en de prijs van gebruikt ijzer. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het verkopen van uw auto op basis van de schrootwaarde meestal niet veel oplevert. Er zijn andere factoren die een rol spelen bij het bepalen van de waarde van uw auto.

Bij auto-verkopen-belgie.com hanteren we een andere benadering. Voordat we uw auto beoordelen, kijken we naar de onderdelen die nog werken. Dit kan al snel een hogere opbrengst opleveren dan alleen de prijs van het ijzer. We nemen de tijd om uw auto volledig te inspecteren en stellen op basis van de bruikbare onderdelen een offerte op. U heeft dus de mogelijkheid om uw sloopauto voor een betere prijs te verkopen dan de schrootwaarde.

Als u een evaluatie wilt boeken, kunt u gebruikmaken van onze Taxatietool. Hiermee kunt u binnen 24 uur eenvoudig en gratis een taxatie aanvragen. U kunt ervoor kiezen om direct een afspraak te maken of eerst de actuele waarde van uw auto opvragen. Het is belangrijk op te merken dat de huidige waarde gebaseerd is op een auto in perfecte staat. Bij ons bepalen we op locatie de waarde van uw sloopauto.

Het is altijd de moeite waard om uw sloopauto door ons te laten beoordelen, omdat we kijken naar wat er nog mogelijk is met uw auto. Zelfs als uw auto beschadigd is, kan deze nog een paar jaar meegaan in plaats van direct naar de sloop te worden gebracht. Onze taxateurs inspecteren uw auto grondig, maken een proefrit en adviseren u over de exacte prijs van uw sloopauto.

Bij auto-verkopen-belgie.com zetten we de exacte prijs van uw auto om in een vrijblijvende, maar gegarandeerde offerte. Voordat u akkoord gaat met de schrootwaarde van uw auto op het autokerkhof, raden we u aan om eerst bij ons langs te komen. Verkoop uw auto aan ons tegen taxatiewaarde en wij nemen het gehele administratieve traject uit handen. Ervaar het zelf en boek vandaag nog een schatting bij auto-verkopen-belgie.com.

  • Sloopauto verkopen

  • Tarieven autokeuring - Kosten keuring voor verkoop

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Schrootwaarde auto