WhatsApp

Tarieven autokeuring - Kosten keuring voor verkoop

Het is mogelijk dat de kosten van een keuring voor uw auto stijgen om verschillende redenen. Soms worden er veranderingen doorgevoerd in de wetgeving die bepalen welke controles er tijdens een keuring moeten worden uitgevoerd, wat kan leiden tot hogere kosten. Daarnaast kunnen prijzen voor onderdelen en arbeid stijgen, wat ook kan resulteren in hogere keuringskosten. Bovendien kan het zijn dat het keuringsstation zelf de prijzen heeft verhoogd.

Het is belangrijk om te onthouden dat het doel van een keuring is om ervoor te zorgen dat uw auto veilig is om mee te rijden. Daarom is het belangrijk om te overwegen of het de moeite waard is om te investeren in de noodzakelijke reparaties om aan de keuringsnormen te voldoen, als de kosten stijgen. Als u twijfelt, kunt u altijd contact opnemen met een professional of expert om advies te vragen.

Het is ook goed om te weten dat naarmate een auto ouder wordt, de kans groter is dat er (terugkerende) gebreken optreden. Een goed onderhouden auto kan deze kosten verlagen. Daarom is regelmatig onderhoud aan een gebruikte auto belangrijk, niet alleen om de keuringen te doorstaan, maar ook om de kosten laag te houden. Veel autobezitters hanteren daarom de formule van jaarlijks groot onderhoud tijdens de keuring en klein onderhoud in het daaropvolgende jaar. Veel garages bieden kortingen op keuringen tijdens onderhoudsbeurten, waarbij veel controlepunten al worden gekeurd. Op deze manier kunnen ook toekomstige defecten of afkeurpunten bij inspecties worden voorkomen. Het gezegde "voorkomen is beter dan genezen" geldt ook voor auto's.

Wat betreft de kosten van een keuring, zijn de tarieven vanaf 1 januari 2019 gelijk voor alle keuringsstations. Het basistarief voor een keuring bedraagt ​​32,50 euro. Voor dieselauto's wordt er een extra bedrag van 12,40 euro in rekening gebracht voor de milieukeuring, terwijl voor benzineauto's dit bedrag 4,10 euro is. Het is echter belangrijk om op te merken dat weinig auto's zonder extra kosten door de keuring komen, dus het is moeilijk te zeggen wat de totale kosten zullen zijn.

Als uw keuring is verlopen, mag uw auto niet meer de weg op. Het is belangrijk om op tijd terug te komen voor een nieuwe keuring. Een nieuwe keuring moet worden uitgevoerd binnen 2 maanden vóór het verstrijken van het laatst afgeleverde keuringscertificaat. Het is uw verantwoordelijkheid om te controleren wanneer uw auto gekeurd moet worden. U kunt de datum vinden op het laatste inspectiecertificaat of via de mobiele app van GOCA. Gelukkig herinneren veel garages u eraan als u elk jaar uw autokeuring bij dezelfde garage laat uitvoeren.

Als uw auto niet door de keuring komt, kunt u er niet meer mee rijden, maar blijven de kosten wel bestaan. In zo'n geval kunt u overwegen om uw auto op te schorten. Hierdoor stopt de wegenbelasting en verzekering, waardoor u de tijd krijgt om een koper voor uw auto te vinden zonder extra kosten te blijven betalen.

In sommige gevallen weet u van tevoren al dat uw auto niet door de keuring zal komen, wat vaak gepaard gaat met hoge kosten. Als u wilt besparen op deze kosten, heeft u verschillende opties. Een daarvan is om uw auto direct te verkopen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw auto zonder keuring te verkopen, zoals het verkopen aan een autodealer zonder keuring, het verkopen van niet-gekeurde auto's voor export, of het verkopen van uw auto aan een koper die bekend is met niet-geïnspecteerde auto's. Deze opties hebben echter elk hun eigen voor- en nadelen.

Als u ervoor kiest om een afgekeurde auto te verkopen zonder keuring, lijkt dit misschien een uitdaging, maar het is niet zo moeilijk als het lijkt. Er zijn platforms zoals auto-verkopen-belgie.com die elke auto kopen, zelfs als deze in het verleden is afgekeurd of klaar is om gesloopt te worden. Deze platforms hanteren een taxatieproces om de waarde van uw auto in te schatten en bieden een efficiënte en klantvriendelijke service. U kunt online een ruwe schatting van de waarde van uw auto krijgen door het invoeren van het merk, model en bouwjaar. Houd er echter rekening mee dat de uiteindelijke waarde van een afgekeurde auto waarschijnlijk aanzienlijk lager zal zijn. U kunt een afspraak maken met een erkende taxateur om de exacte waarde van uw auto te bepalen.

  • Schrootwaarde auto

  • Oldtimer taxatie

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Tarieven autokeuring - Kosten keuring voor verkoop