WhatsApp

Sloopauto verkopen

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uw sloopauto te verkopen

  • Zoek een sloperij of autodemontagebedrijf: er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen en demonteren van sloopauto's. Zoek online naar sloperijen in uw omgeving en neem contact op met een aantal van deze bedrijven om te vragen of ze geïnteresseerd zijn in uw sloopauto.
  • Maak foto's van de auto: neem foto's van uw sloopauto van alle kanten, zodat het bedrijf dat geïnteresseerd is in de auto een goed beeld heeft van de staat waarin de auto verkeert.
  • Maak een lijst van alle onderdelen die nog bruikbaar zijn: maak een lijst van alle onderdelen die nog bruikbaar zijn en geef dit door aan het bedrijf dat geïnteresseerd is in de auto. Dit kan de waarde van de auto verhogen.
  • Maak afspraken met het bedrijf: als het bedrijf geïnteresseerd is in uw sloopauto, zullen ze waarschijnlijk afspraken willen maken over de verkoop van de auto. Maak duidelijke afspraken over de prijs, de manier van betaling en het transport van de auto.
  • Lever de auto af: als alle afspraken zijn gemaakt, kunt u de sloopauto afleveren bij het bedrijf. Vergeet niet om het kentekenbewijs en eventuele andere relevante documenten mee te nemen.

Houd er rekening mee dat de waarde van een sloopauto doorgaans lager is dan de waarde van een auto die nog bruikbaar is. Houd daar rekening mee als u de auto wilt verkopen.

Uw auto is zwaar beschadigd en heeft reparaties nodig om hem weer goed te laten rijden. Maar hoe weet u zeker dat uw auto een wrak is?

Om te bepalen of uw auto een wrak is, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst kunt u kijken naar de reparatiekosten in vergelijking met de dagwaarde van de auto. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde, dan wordt het totale economische verlies genoemd. Dit betekent dat het financieel niet rendabel is om de auto te repareren. Daarnaast is er het totale technische verlies, wat inhoudt dat de auto onherstelbaar beschadigd is.

Om de waarde van uw auto te bepalen, kunt u gebruik maken van onze online taxatietool. Op onze website kunt u eenvoudig de actuele waarde van uw auto berekenen. U voert eenvoudigweg de gegevens in, zoals het merk, model en kilometerstand, en onze taxatietool berekent de huidige waarde voor u. Door de reparatiekosten van de huidige marktwaarde af te trekken, kunt u direct zien of uw auto een wrak is.

Als uw auto zo zwaar beschadigd is dat reparatie niet meer mogelijk is, dan is er geen andere optie dan uw wrak te verkopen. Autodealers zullen geen interesse hebben in een volledig verloren auto, en particuliere kopers zullen niet wachten op een auto die niet meer functioneert. In dit geval is het raadzaam om uw wrak te verkopen aan een opkoper van sloopauto's, ook wel bekend als een sloperij.

Slopers wachten graag op uw sloopauto, omdat er nog steeds waardevolle onderdelen in kunnen zitten. Het is echter belangrijk op te merken dat u voor deze onderdelen niet de volledige waarde zult ontvangen. Op de sloop wordt meestal alleen het gewicht van de auto meegenomen bij het bepalen van de schrootprijs.

De prijzen voor schroot kunnen variëren, dus het is mogelijk dat u vandaag en volgende week verschillende prijzen krijgt. Op dit moment schommelt de prijs rond EUR 0,24. Als u uw gebruikte auto wilt verkopen voor reserveonderdelen, kunt u overwegen om deze te adverteren op websites die onderdelen aanbieden. Hierbij bent u zelf verantwoordelijk voor de demontage van uw tweedehands auto. Hoewel er mogelijk interesse is van online hobbyisten of schroothandelaren voor bepaalde onderdelen, zullen de opbrengsten waarschijnlijk niet erg hoog zijn.

Een andere mogelijkheid is om uw gesloopte auto te verkopen voor export naar een ander land. Soms zijn de reparatiekosten in andere landen lager, waardoor uw auto nog steeds waarde kan hebben. Het exporteren van auto's kan echter een complexe taak zijn en brengt kosten met zich mee. Er is geen garantie dat u uiteindelijk meer geld zult verdienen na al het harde werk.

Tot voor kort waren er weinig alternatieven voor het verkopen van uw auto aan een sloperij. Tegenwoordig zijn er echter veel websites waar u uw auto kunt verkopen, maar de vraag zal niet erg groot zijn. Alleen autoliefhebbers die op zoek zijn naar reserveonderdelen zullen mogelijk interesse hebben, maar de prijzen zullen niet hoog zijn. Een andere optie is om uw auto in het buitenland te verkopen, waar onderhoud vaak goedkoper is.

Bij Auto-sales-belgium.com bieden wij een alternatief voor sloperijen en andere kopers van gebruikte auto's. We kopen elke auto, zelfs als deze in slechte staat verkeert of een wrak is. U kunt gratis een taxatie laten uitvoeren om de actuele waarde van uw auto te bepalen. Als u besluit uw auto aan ons te verkopen, wordt uw informatie gecontroleerd en ontvangt u direct uw betaling.

Dus als u uw schadeauto wilt verkopen, kunt u terecht bij Auto-sell-belgium.com. Wij kopen snel elke auto, behalve auto's die niet meer werken. Onze online taxatie helpt u de actuele waarde van uw auto te bepalen, waarna u een bezoek aan ons bureau kunt plannen om de verkoop af te ronden. Uw tweedehands auto verkopen is nog nooit zo eenvoudig geweest.


  • Schadeauto verkopen België

  • Schrootwaarde auto

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Sloopauto verkopen