WhatsApp

Schadeauto verkopen België

Als u een schadeauto heeft, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden:

 • Zorg ervoor dat uw auto veilig is om te rijden: als de schade aan uw auto ernstig is, is het mogelijk dat de auto niet veilig is om te rijden. In dit geval moet u de auto laten vervoeren naar een garage voor reparatie.
 • Neem contact op met uw verzekeraar: als u een verzekering heeft voor uw auto, moet u contact opnemen met uw verzekeraar om te melden dat u een schadeauto heeft. De verzekeraar zal u adviseren over de volgende stappen die u moet nemen.
 • Laat de auto repareren: als de schade aan uw auto reparabel is, zult u de auto moeten laten repareren. Dit kan bij een garage of bij een professioneel bedrijf voor autoreparaties.
 • Verkoop de auto als de schade niet reparabel is: als de schade aan uw auto te ernstig is om te repareren, kan het zijn dat de auto niet meer bruikbaar is. In dit geval kunt u de auto verkopen aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opkopen van schadeauto's.

Het is belangrijk om op te merken dat de waarde van een schadeauto doorgaans lager is dan de waarde van een auto zonder schade. Houd daar rekening mee als u de auto wilt verkopen of laten repareren.

Je hebt een mooie auto, maar helaas heb je onlangs een ongeluk gehad. Uw auto is niet meer zo mooi als vroeger. Sterker nog, hij hoort nu bij de beschadigde auto omdat hij een flinke klap kreeg. Wat zou jij doen in deze situatie? Is het ongeval jouw schuld of is het veroorzaakt door een onoplettende weggebruiker? Dan ziet u de inhoud van de vergoeding van de verzekering. Als het uw eigen schuld is en u niet voldoende verzekerd bent, moet u de reparatie zelf betalen. In sommige gevallen betekent dit dat er geen financieel voordeel is om het te repareren. Dan zou het verstandiger en makkelijker zijn om de beschadigde auto te verkopen.

Bepaal de restwaarde

U heeft een schadeauto, wilt u deze verkopen? Dan is het verstandig om eerst de restwaarde te berekenen. U kunt op verschillende manieren eenvoudig de restwaarde van een schadeauto bepalen. De restwaarde kan worden verkregen door een eenvoudige berekening. Op voorwaarde dat u over alle informatie over het voertuig beschikt. De restwaarde berekent u door de kosten van schade af te trekken van de huidige marktwaarde. Maar er zijn meer manieren om de restwaarde te vinden. Het is makkelijker en sneller als je niet zelf wilt rekenen.

 • Garage: U kunt de garage vragen om een ​​schatting van de restwaarde van een schadeauto. Bij de garage weten ze precies hoeveel het onderdeel gaat kosten, en ze weten hoeveel het gaat kosten om het onderdeel op je auto te monteren. Meestal wordt dit taxatiebedrag gevraagd.
 • Verzekering: U kunt de garage vragen om een ​​schatting van de restwaarde van een schadeauto. Bij de garage weten ze precies hoeveel het onderdeel gaat kosten, en ze weten hoeveel het gaat kosten om het onderdeel op je auto te monteren. Meestal wordt dit taxatiebedrag gevraagd.
 • Garage: Meestal zal de verzekeringsmaatschappij vragen om uw schadeauto te laten taxeren door een extern taxatiebureau, maar sommige verzekeringsmaatschappijen zullen zelf mensen inhuren. Ze hebben dit zodat ze er zeker van kunnen zijn dat het een objectieve beoordeling is.
 • Dealer/koper: U kunt ook naar een dealer of koper gaan voor een schatting. Ook op deze locaties kosten beoordelingen vaak geld.

Online is een geweldige plek om uw auto te evalueren. Op auto-verkopen-belgie.com kan je al je gegevens invullen in onze online assessment tool. Hieruit wordt de dagwaarde afgeleid. Dit betekent dat schade hier niet bij wordt meegerekend. Bepaalde online taxatiesites beweren dat ze ook de restwaarde kunnen berekenen met uitleg en foto’s. Trap er niet in. Om een ​​dergelijke taxatie goed te kunnen doen, is het van belang dat de taxateur de beschadigde auto daadwerkelijk kan zien. De taxateur kan dan ook inwendige schade zien en horen en voelen of er iets mis is met de motor. Voor een nauwkeurige schatting, bezoek het filiaal auto-verkopen-belgie.com. Hier helpt een van onze professionele taxateurs u bij het bepalen van de restwaarde van uw schadeauto.

Het vinden van de restwaarde is cruciaal bij het bepalen van de verkoopprijs van een schadeauto. Restwaarde is het bedrag dat u nog kunt krijgen van een schadeauto. De schade aan uw auto kan hoger zijn dan de huidige marktwaarde. Dan is uw schadeauto financieel compleet verlies en wordt verkopen een hele klus.

Hoe een beschadigde auto verkopen?

U kent de restwaarde en u weet de prijs die u wilt voor een beschadigde auto. Dus nu is het tijd om de auto te verkopen. Er zijn verschillende manieren om van uw auto af te komen.

 • Bij een particuliere verkoop krijgt u meestal de beste prijs. Maar dit is niet gegarandeerd. Uw sloopauto is misschien niet zo populair als een onbeschadigde auto. Een goede prijs is daarom niet gegarandeerd. Maar de verkoop zelf is geen garantie. De verkoop kan behoorlijk lang duren. Naast de tijd die je verliest, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Reclame maken voor een beschadigde auto en het hosten van testrijders zijn er slechts twee.
 • Niet elke garage, maar sommige zullen beschadigde auto’s kopen. Voor garages zitten er vaak handige onderdelen aan de auto.
 • Is het verlies hoger dan de huidige marktwaarde? Dan is er nauwelijks winst bij het verkopen van uw auto. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u alsnog met de auto naar de sloop rijden. Helaas levert het niet veel winst op om uw auto aan een sloopbedrijf te verkopen. U kunt de waarde van schroot verwachten, die meestal niet hoog is.
 • Een makkelijke en snelste manier is om uw auto te verkopen aan een autokoper of auto-verkopen-belgie.com. Na het invullen van de online taxatietool kunt u eenvoudig een afspraak maken bij een vestiging bij u in de buurt. Hier helpt een taxatiedeskundige u inzicht te krijgen in de restwaarde van een schadeauto. Bij auto-verkopen-belgie.com verkoopt u uw voertuig binnen een dag en krijgt u altijd een goede en eerlijke prijs. Hier kunt u snel uw schadeauto verkopen voor de hoogste prijs.


 • Auto repareren

 • Sloopauto verkopen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Schadeauto verkopen België