WhatsApp

Wat houdt de auto recyclagepremie in?

Een recyclagepremie is een financiële vergoeding die wordt betaald aan mensen die hun oude voertuig inleveren voor recyclage. De premie is bedoeld om mensen te stimuleren om hun oude voertuigen in te leveren in plaats van ze te laten rondslingeren of te laten vervallen. Dit kan helpen om de afvalberg te verminderen en om de recycling van metaal en andere grondstoffen te verhogen.

In sommige landen worden recyclagepremies aangeboden door de overheid, terwijl in andere landen ze worden aangeboden door autofabrikanten of autodealers. De hoogte van de premie kan variëren afhankelijk van de leeftijd en de staat van het voertuig, evenals de verkoopwaarde van de onderdelen die kunnen worden gerecycled.

Als je overweegt om je oude voertuig in te leveren voor recyclage, is het verstandig om na te gaan wat de beschikbare recyclagepremies zijn en hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

Uw auto heeft een impact op het milieu en om hem duurzamer te maken, is het recyclen van een oude of vervuilende auto beter voor het milieu en over het algemeen beter voor uw portemonnee. In sommige landen kunt u een autorecyclingpremie krijgen als u uw auto recyclet.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

U hoeft uw beschadigde auto niet meteen naar de sloop te brengen. Autorecycling is juist een betere optie: je krijgt er meer van en is minder belastend voor het milieu.
Maar er zijn meer mogelijkheden om van uw auto af te komen dan alleen autorecycling. Een kapotte auto verkopen die klaar is voor autorecycling kan een moeilijke optie zijn, maar niet onmogelijk. Autodealers wachten bijvoorbeeld niet op auto’s die niet meer werken en particulieren zijn niet geïnteresseerd.
Na jarenlang intensief gebruik van uw auto heeft deze wellicht niet veel meer over. Een mogelijkheid om toch geld te krijgen voor je auto is recycling.
Een recyclingbijdrage is een kleine vergoeding die door de overheid of het bedrijf wordt betaald om uw auto te recyclen. De hoogte van de autorecyclingpremie is gebaseerd op de prijs van herbruikbare onderdelen en gebruikt ijzer. Of uw auto hiervoor in aanmerking komt, hangt volledig af van het land of de regio waar u woont.
Luxe auto’s recyclen – heb je het recht om dit te doen?
Bij het omgaan met uw auto is het altijd handig om te kijken of u in aanmerking komt voor een autorecyclingbijdrage. In België biedt de overheid momenteel geen recyclagebijdragen aan. Ook België kent geen schrootpremie.
U hoeft dus niet naar de overheid om recyclingbijdragen voor uw oude auto te innen. De overheid heeft wel andere premies waar u als particulier gebruik van kunt maken:

Zero Emissions Premium: U kunt een premie verdienen bij de aankoop van een nieuw volledig elektrisch of waterstofvoertuig.
Premie voor inbouw halfopen roetfilter: Een premie kan worden verkregen bij inbouw van een halfopen roetfilter in een bestaande dieselmotor.

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
Waar mag je je kringloopkar naartoe brengen?
Waar kunt u terecht als de overheid geen autorecyclingheffingen oplegt? Gelukkig zijn er andere plaatsen om autorecyclingkosten te krijgen.
Meestal is het de autodealer die een recyclingpremie aanbiedt. Er zijn de volgende vereisten:

De auto moet 6 maanden op uw naam staan
U bent verplicht om een ​​nieuwe auto bij een dealer te kopen – als particulier en zonder btw-nummer
De auto moet intact zijn, geen wrak
Alle voertuigdocumenten moeten aanwezig zijn

Naast deze eisen kunnen dealers ook bepalen welke nieuwe modellen in aanmerking komen voor een autorecyclingpremie en welke niet.
Het is belangrijk om een ​​autorecyclingpremie te berekenen voordat u een auto bij een autodealer recyclet. Kijk eerst eens goed hoeveel korting je op je premie hebt, en kijk ook of je nog korting kunt krijgen als je een nieuwe auto koopt. Dealers zijn vaak minder bereid om goede kortingen te geven op nieuwe auto’s als ze ook nog recyclingheffingen moeten betalen.
Nu recycling en duurzaamheid steeds belangrijker worden in onze samenleving, hebben overheden het inderdaad over nieuwe subsidies en premies voor vervuilende auto’s die worden gesloopt of gerecycled.
Er is een voorstel voor een slooppremie/recyclingpremie om vervuilende auto’s zo snel mogelijk van de weg te halen. Voor auto’s ouder dan 13 jaar bedraagt ​​de premie 1000 EUR.

Bereken gratis de waarde van uw auto
Meer dan 1 miljoen klanten geloven het. Auto’s beoordelen en verkopen: zo makkelijk mogelijk!

2. Hoe werkt autorecycling?
Ons zuiniger en duurzamer gebruik van materialen, waaronder auto’s, is belangrijk voor het milieu. Auto’s die doorgaans naar de sloop worden gebracht, zijn vaak zeer geschikt voor autorecycling. Er zijn vaak veel onderdelen in een auto die gemakkelijk kunnen worden hergebruikt in plaats van te worden gecomprimeerd op een autosloperij.
Autorecycling gaat over het recyclen van auto’s, maar op een veilige en vooral duurzame manier. Hoe werkt zo’n recyclingproces? Zodra u uw auto voor recycling inlevert bij een erkend bedrijf, doorloopt uw ​​auto een aantal stappen.
Autorecyclingproces

Decontaminatie: Het is belangrijk om alle gevaarlijke/gevaarlijke vloeistoffen en/of auto-onderdelen te verwijderen voordat het recyclingvoertuig wordt gedemonteerd.
Demontage: Alle auto-onderdelen worden gedemonteerd en hergebruikt op andere auto’s (als gebruikte onderdelen).
Verdichting: Soms zijn onderdelen te groot of moeten ze naar een shredder. Met een shredder is het gemakkelijker te transporteren of te demonteren door de auto te verdichten of te snijden/comprimeren met een hydraulische pers.
Versnipperen: Uw kringloopkar wordt versnipperd in een shredder.
Administratieve vernietiging: Het erkend bedrijf zorgt er ook voor dat het chassisnummer van uw wagen uit de Belgische voertuigcatalogus wordt verwijderd.
Recycling: Alle beschikbare materialen en grondstoffen die vrijkomen bij autorecycling worden hergebruikt.

3. De auto verkopen of recyclen?
Een kapotte auto levert meestal niet meer op. Een auto verkopen zal een lastige klus zijn. Dealers wachten niet op een beschadigd voertuig en een particulier kan er ook niets mee.
Autoslopen levert slechts een bepaald bedrag op voor oud ijzer, wat meestal niet de moeite waard is. Behalve een kleine hoeveelheid schroot zijn ook alle bruikbare onderdelen vernietigd. Dat is zonde en milieuvervuiling.
Recycling is een beter plan. In sommige gevallen kan het recyclen van uw auto u zelfs een autorecyclingpremie opleveren. Helaas is dit niet altijd het geval. je moet je finale geven

  • Waar kan ik mijn auto voor export verkopen?

  • Wat te doen bij schade door hagel?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Wat houdt de auto recyclagepremie in?