WhatsApp

Wat te doen bij schade door hagel?

Als je auto hagelschade heeft opgelopen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om de schade te verhelpen. Dit is wat je kunt doen:

  • Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij: Laat je verzekeringsmaatschappij weten dat je auto hagelschade heeft opgelopen. Zij zullen je vertellen wat je moet doen om de schade te laten repareren.
  • Maak foto's van de schade: Maak foto's van de hagelschade aan je auto, zodat je deze kunt laten zien aan je verzekeringsmaatschappij en de reparateur.
  • Zoek een gekwalificeerde reparateur: Zoek een gekwalificeerde reparateur die gespecialiseerd is in het repareren van hagelschade. Zorg ervoor dat de reparateur ervaring heeft met het werken aan jouw merk en model van auto.
  • Laat de schade repareren: Laat de reparateur de hagelschade aan je auto repareren volgens de richtlijnen van je verzekeringsmaatschappij. Houd er rekening mee dat hagelschade reparaties soms tijdrovend kunnen zijn, dus je zou wellicht een vervangend voertuig moeten huren terwijl je auto in de werkplaats is.
  • Laat de reparateur de schade rapporteren: Laat de reparateur de schade aan je auto rapporteren aan je verzekeringsmaatschappij, zodat je verzekeringsmaatschappij de reparatiekosten kan vergoeden.

Er viel hagel en stenen ter grootte van een golfbal uit de lucht, wat resulteerde in aanzienlijke schade aan uw auto. De kosten voor het herstellen van deze schade zijn zo hoog dat het betalen van de exorbitante vergoeding niet gerechtvaardigd lijkt. Bovendien dekt uw verzekering meestal niet de volledige kosten of betaalt helemaal niets uit. In een situatie als deze is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden u heeft op het gebied van herstel, preventie en verkoop.

Hagelschade aan auto's manifesteert zich vaak in tientallen of zelfs honderden deuken in het plaatwerk. De motorkap, het dak en de achterklep kunnen allemaal beschadigd raken, evenals de ramen, deuren en lak van de auto.

De eerste schade kan leiden tot kosten die soms wel oplopen tot 5.000 euro. De vraag rijst dan of het de moeite waard is om deze kosten te maken. Om daarachter te komen, kunt u beginnen met een gratis online taxatie van de huidige waarde van uw auto. Vul eenvoudigweg uw e-mailadres en kenteken in en binnen een halve minuut weet u hoeveel uw auto waard is. Voor een nauwkeurige bepaling van de waarde van uw auto met hagelschade, kunt u geheel vrijblijvend en gratis een afspraak maken voor een uitgebreide taxatie.

Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om zelf hun hagelschade auto te repareren, zijn er verschillende risico's verbonden aan dit proces. Er circuleren online methoden die het gebruik van warm water of een föhn suggereren, maar deze kunnen in feite meer schade veroorzaken. Het is dus geen aanrader om dit zelf te proberen.

Een andere optie is het laten verwijderen van hagelschade zonder spuiten, ook wel re-styling genoemd. Dit kan alleen worden gedaan als er geen lakschade is na de hagelbui en de deuk ongeveer zo groot is als een 2 Euromunt. Deze techniek, bekend als uitdeuktechniek, maakt gebruik van hefboomtechnologie om de deuk geleidelijk aan terug te brengen naar zijn oorspronkelijke vorm. Deze methode is niet alleen snel, maar ook milieuvriendelijk en goedkoper omdat er geen overspuiten van de auto nodig is.

In gevallen waarin hagelbuien schade veroorzaken op moeilijk bereikbare plaatsen, worden hechttechnieken toegepast. Met behulp van een speciale adapter en hotmelt lijm kan de deuk worden uitgetrokken met behulp van een hamertrekker. Het vervangen of herspuiten van plaatwerk kan erg duur zijn bij grote schade door hagel, en in sommige gevallen is een volledige herziening van het ontwerp van de auto noodzakelijk. Bij lakbeschadiging door hagel is het ook belangrijk om de auto opnieuw te laten lakken. De kosten van dergelijke reparaties zijn vaak niet de moeite waard.

Als u twijfelt over het laten repareren van uw auto, kunt u terecht bij auto-verkopen-belgie.com. Met een gratis en uitgebreide taxatie krijgt u inzicht in de waarde van uw auto met hagelschade, zodat u kunt beslissen of u deze wilt laten repareren of verkopen.

Het is raadzaam om bij hagelschade zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om te achterhalen of u vergoed wordt. Het is belangrijk om direct na de storm foto's te maken van de hagelschade als bewijs voor uw verzekeringsmaatschappij. Helaas is niet iedereen verzekerd tegen storm- en hagelschade. Met een volledige omniumdekking of mini omniumdekking kunt u zich verzekeren tegen alle soorten stormschade. In veel gevallen zijn mensen echter alleen verzekerd voor schade veroorzaakt door anderen. Houd ook rekening met het eigen risico bij het inschatten van de kosten.

Om hagelschade aan uw auto te voorkomen of te beperken, kunt u zelf enkele maatregelen nemen. Kwetsbare delen zoals daken, motorkappen en achterkleppen kunnen worden beschermd door bijvoorbeeld een luchtbed, schuim of karton erop te bevestigen. Het plaatsen van opblaasbare zwembadbanden onder de motorkap kan ook helpen. Daarnaast kunt u een zeil of deken tussen de dakdragers van de auto plaatsen of een hagelbestendige autohoes kopen.

Als uw auto niet verzekerd is en de kosten voor reparatie te hoog zijn in vergelijking met de waarde van uw auto, dan is zelf repareren geen verstandige keuze. Het is altijd beter om dit door een professional te laten doen om verdere schade te voorkomen. In dit geval kan het verkopen van uw auto een goede oplossing zijn. Particuliere kopers zijn vaak terughoudend om auto's met hagelschade te kopen, en autodealers wachten meestal ook niet op dergelijke auto's vanwege de extra reparatiekosten. Bij auto-verkopen-belgie.com kunt u echter een afspraak maken bij een vestiging in de buurt om uw hagelschade auto binnen een half uur te laten beoordelen door professionele taxateurs. Zij zullen u vervolgens een geheel vrijblijvende offerte aanbieden. Als u geïnteresseerd bent, kunt u uw hagelschade auto binnen 24 uur verkopen via auto-verkopen-belgie.com.

  • Wat houdt de auto recyclagepremie in?

  • Misvattingen over het schorsen van een auto

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Wat te doen bij schade door hagel?