WhatsApp

Schadeauto verkopen

Het is belangrijk om te weten dat het verwijderen van onderdelen uit een schadeauto alleen mag worden gedaan door professioneel opgeleide monteurs of personen met de juiste kennis en ervaring. Het verwijderen van onderdelen uit een schadeauto kan gevaarlijk zijn, omdat de auto misschien niet meer in goede staat is en omdat er bepaalde veiligheidsprocedures moeten worden gevolgd. Als u niet over de juiste kennis en ervaring beschikt, is het beter om een professionele monteur te laten helpen. Als u toch besluit om zelf onderdelen uit de auto te halen, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en alle nodige veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het dragen van beschermende kleding en het gebruiken van gereedschap dat geschikt is voor het werk dat u gaat doen.

Een ongeval ligt om de hoek en kan uw auto gemakkelijk beschadigen. Dit kan komen door de onvermijdelijke paaltjes die met spiegels niet te zien zijn, of door onoplettende weggebruikers. Schade kan veel verschillende oorzaken hebben.

Neem bij schade contact op met de verzekeringsmaatschappij

Bij het rijden van schade is het verstandig om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij en die van de wederpartij, ongeacht wie de schuldige is. Bij schade verschilt de vergoeding die u krijgt per verzekering en verzekeringsmaatschappij. Heeft u alleen een BA-verzekering? Als u dan zelf de boosdoener bent, mag u verwachten dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet dekt. Als u volledig verzekerd bent, dient u bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan wat er gedekt is. Met de Mini Omnium kunt u zich verzekeren tegen schade veroorzaakt door natuurkrachten en met de Volledige Omnium kunt u zich ook verzekeren tegen schade door uzelf veroorzaakt. Wat als het niet jouw schuld was dat je auto beschadigd was? In dat geval kunt u de kosten verhalen op de verzekering van de tegenpartij.

De koper van de beschadigde auto

Hoe zwaar uw auto ook beschadigd is, als u zaken doet met een koper van een schadeauto, is het toch belangrijk dat de rest van uw auto er intact uitziet. U kunt immers alleen een goede eerste indruk van uw auto maken, ook als deze beschadigd is, en het is handig om die schade te beperken door uw auto in topconditie te houden. Vergeet dus niet uw auto te wassen, het interieur goed schoon te maken en indien nodig de schade aan de auto een beetje netjes te maken. Sla losse kabels even op en de bumper die aan het schietlood hangt kan met kabelbinders worden vastgemaakt en eventueel vuil worden weggeborsteld.
Zo krijgt u moeiteloos een heel ander beeld van uw auto en vinden kopers zeker een interessant object dat beschadigd is door uw nette auto.

Kies je voor sloop of voor koper?

Je auto is vernield, is het smokkelen een bodemloze put? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw auto aan een sloopbedrijf te verkopen. Hier krijgt u alleen de restwaarde van schroot op de auto. Een onterecht bedrag, aangezien je nog veel spullen in je auto hebt liggen die nog gebruikt kunnen worden.
Het is een snelle manier om van een beschadigde auto af te komen, maar het is niet de meest efficiënte manier. Het zijn altijd specifieke autodealers en handelen alleen in sloopauto’s. Autokopers, vooral kopers van sloopauto’s, zijn altijd op zoek naar koopjes. Immers, hoe minder wrakken je kunt kopen, hoe hoger de opbrengst van losse onderdelen. En natuurlijk is er handel. Het nadeel is dat niet elke autodealer even betrouwbaar is. Natuurlijk, het zijn doorgewinterde handelaren, maar hoe weet je zeker dat je geen promotie maakt? Dit maakt het makkelijker om zaken te doen met erkende bedrijven.

auto-verkopen-belgie.com is een erkend bedrijf dat gespecialiseerd is in de aankoop van schadewagens. Naast schadeauto’s kunt u er ook voor kiezen om verlopen of andere defecte auto’s te keuren!
Dus je kunt nu bij ons terecht! Zo hoef je niet naar vervelende websites of stortplaatsen te gaan, maar kan je naar een auto-verkopen-belgie.com filiaal bij jou in de buurt. Kijk voordat u naar het autokerkhof rijdt wat u kunt verwachten van een erkende autokoper zoals auto-verkopen-belgie.com.

  • Keuring: wat en waarom?

  • Auto repareren

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Schadeauto verkopen