WhatsApp

Keuring: wat en waarom?

Een keuring is een onderzoek dat wordt uitgevoerd om te beoordelen of een auto aan bepaalde normen voldoet. Dit kan bijvoorbeeld zijn om te beoordelen of de auto veilig is om te rijden of om te bepalen of de auto nog voldoet aan de uitstootnormen. Er zijn verschillende soorten keuringen, afhankelijk van het doel ervan. Zo kan er bijvoorbeeld een APK-keuring plaatsvinden (Algemene Periodieke Keuring), waarbij wordt gecontroleerd of de auto nog voldoet aan de minimumeisen om op de openbare weg te mogen rijden. Een andere vorm van keuring is de zogenaamde verkoopkeuring, die wordt uitgevoerd wanneer een auto wordt verkocht. Tijdens deze keuring wordt gekeken of de auto aan bepaalde eisen voldoet, zoals bijvoorbeeld de uitstootnormen.

De keuring vindt plaats omdat het belangrijk is om te zorgen dat auto's die op de openbare weg rijden, aan bepaalde normen voldoen. Zo wordt voorkomen dat auto's die niet veilig zijn om te rijden, op de weg rondrijden en daarmee het verkeer kunnen hinderen of zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor andere weggebruikers. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat auto's die op de openbare weg rijden, voldoen aan bepaalde uitstootnormen, omdat dit bijdraagt aan een beter milieu.

Het is handig om te weten welke punten worden aangevinkt. Dit bespaart veel geld. Zelf een lamp vervangen is goedkoper dan hem in de garage laten staan. Hieronder hebben we de onderdelen van de garage op een rijtje gezet.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Snel en gemakkelijk verkopen tegen de beste prijs!

Voertuigkeuring: wat te controleren?

De rol van de rem
Banden: bandenspanning en profieldiepte
Wielophanging: dit is de structuur die de wielen aan het voertuig bevestigt
Verlichting (inclusief richtingaanwijzers)
schokdemper
Vloeistoffen: voorruit en koelvloeistof en oliepeil
uitlaatgassen

Naast het controleren van bovenstaande punten worden ook bepaalde gegevens geregistreerd. Het gaat om kilometerstand, identificatienummers, verbruikte brandstof en voertuigcertificaten.
2. Wat kan ik doen om me voor te bereiden op de reguliere controle?
Om kosten te besparen is het verstandig om zoveel mogelijk zelf voor te bereiden. In bijna alle gevallen zal het duurder zijn om hem in de garage te laten staan. Bovendien kunt u kiezen welke onderdelen u wilt kopen terwijl u uw eigen zaken regelt.

Controleer alle verlichting met iemand. Vergeet de remlichten en richtingaanwijzers niet.
Controleer of de bandenspanning correct is. Bij het tankstation pomp je goedkoop je banden op. Het is ook goedkoper om zelf een nieuwe band te kiezen dan deze in de garage te laten staan. De banden zijn wettelijk verplicht een profieldiepte van 1,6 mm te hebben over de gehele profieldiepte.
Controleer het oliepeil en alle andere vloeistoffen. Doe dit indien nodig.
Reinig de binnen- en buitenkant van de auto grondig. Dit ziet er professioneler uit in de garage.
Controleer of de achteruitkijkspiegels in orde zijn. Vervang de spiegel als deze kapot of erg bekrast is.

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
3. Is de keuring niet doorgegaan?
Als uw auto grote mankementen en te veel mankementen heeft, kan deze niet door de keuring komen. Dus wat doe je? U kunt ervoor kiezen om de reparatiekosten te accepteren. Maar dat is alleen handig als die kosten niet hoger zijn dan de waarde van je auto.
Er zijn zoveel goedkope en goedkope gebruikte auto’s die er zijn dat het waarschijnlijk geen zin heeft om het te kopen. Dan is de auto verkopen een stuk makkelijker. Maar wie heeft iets gegeven aan een auto die niet door de keuring kwam en gerepareerd moest worden? Bijna niemand. Behalve auto-sell-belgie.com.
We zijn blij om elke auto te kopen. Maar eerst moet u natuurlijk beslissen of het niet de moeite waard is om uw auto te repareren. De huidige waarde van uw auto kennen is een slimme zet. Dat kan ook op auto-verkopen-belgie.com.
Vul online uw gegevens in en ontvang een indicatie van de actuele waarde, dit is een schatting. Omdat deze instructie geen rekening houdt met uw schade en defecten.
Maak een afspraak en bezoek ons in jouw buurt voor een professionele taxatie. In een half uur weet je hoeveel je auto waard is en of het zin heeft om voor reparaties te betalen.
Vindt u dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van uw auto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Als u wilt, kunt u uw auto gewoon laten staan ​​voor een getaxeerde waarde. Zo ben je er meteen vanaf!

  • Op welke manier verloopt het proces van het inkopen van een schadeauto?

  • Schadeauto verkopen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Keuring: wat en waarom?