WhatsApp

Misvattingen over het schorsen van een auto

Er zijn een aantal mythes over het schorsen van auto's die het begrip ervan kunnen bemoeilijken. Hier zijn enkele veelvoorkomende mythes over auto schorsen en de feiten die erachter zitten:

Myth 1: Het is beter om te schorsen met luchtvering in plaats van met staalveren.

Feit: Het hangt af van de specifieke toepassing en de voorkeuren van de bestuurder. Luchtvering kan sommige voordelen hebben, zoals een comfortabelere rit en een beter vermogen om de hoogte van het voertuig te verstellen, maar het kan ook meer onderhoud vereisen en duurder zijn om te repareren dan staalveren.

Myth 2: Schorsen met lage vering zorgt altijd voor een betere wegligging.

Feit: Hoewel lage vering kan helpen om de wegligging van een auto te verbeteren, kan het ook leiden tot een hardere rit en meer slijtage op de banden en andere onderdelen van het voertuig. Het is belangrijk om de juiste vering te kiezen voor de specifieke toepassing en de voorkeuren van de bestuurder.

Myth 3: Als je schorsen verstelt, moet je altijd de hele auto opnieuw uitlijnen.

Feit: Het is niet altijd nodig om de hele auto opnieuw uit te lijnen als je de vering verstelt. Als je alleen de hoogte van het voertuig verandert en geen andere wijzigingen aanbrengt, zoals het vervangen van de stuurdemper of het verstellen van de stuurgeometrie, hoeft de auto niet opnieuw uitgelijnd te worden.

Myth 4: Het is beter om te schorsen met verstelbare dempers.

Feit: Verstelbare dempers kunnen sommige voordelen hebben, zoals het verbeteren van de wegligging en het aanpassen van de rijkarakteristieken aan verschillende rijomstandigheden, maar ze zijn ook duurder en vereisen meer onderhoud dan conventionele dempers. Het is belangrijk om de voor- en nadelen te overwegen voordat je besluit om verstelbare dempers te installeren.

Hangende auto’s zijn bijzonder populair bij veteranen en verzamelaars. Tijdens de wintermaanden december, januari en februari kunnen veel senioren niet rijden vanwege het “seizoenkaart”-programma. Als u echter geen tweedehands auto gebruikt, is het schorsen van uw voertuig niet altijd de beste oplossing.

Hoeveel is mijn auto waard?
Claim gratis de waarde van uw auto. Verkoop het snel en gemakkelijk voor de beste prijs!

Hier zijn enkele mythes over auto-ophanging:
Een geschorste auto behoudt zijn waarde

Veel mensen denken dat wanneer een auto niet in gebruik is, zijn waarde behouden blijft. Helaas is dit niet het geval, geschorste auto’s verouderen altijd, en leeftijd is een belangrijke factor in de waarde van een auto. Bij de verkoop kan ook worden meegedeeld dat de auto enige tijd niet is gebruikt. Bovendien moeten veel draaiende onderdelen in beweging worden gehouden om slijtage te voorkomen.

Als je je auto ophangt, heb je geen verzekering meer nodig.

Helaas is ook deze verklaring niet helemaal waar. Als u uw auto ophangt, kunt u de aansprakelijkheidsverzekering opzeggen omdat het voertuig niet meer op de openbare weg mag rijden, maar dat betekent niet dat er niets kan gebeuren als u er niet mee rijdt. Iets of iemand anders zal altijd een ongeluk veroorzaken, of de auto kan gestolen worden. Daarom is het altijd raadzaam om ten minste een WA-verzekering af te sluiten. In sommige gevallen verliest u uw schadevrije jaar als u een jaar zonder verzekering zit. Gelukkig verlengen veel verzekeraars nu schadevrije jaren. Nogmaals, kijk hoe dit voor jou werkt.

De trailer is goedkoper dan hem een jaar lang niet te gebruiken.

De bovenstaande verklaring is het meest voorkomende argument om de auto te schorsen. U hoeft geen verzekering of wegenbelasting te betalen voor uw buiten gebruik gestelde auto, dus u hoeft ook niet te betalen voor keuringen en onderhoud. Een stilstaande auto kost nog steeds geld. Want na een pauze moet hij weer gekeurd en gerepareerd worden zodat u weer veilig de weg op kunt. Helaas is de waarde van deze auto door zijn leeftijd niet gelijk gebleven.

Gratis online evaluatie Gratis online evaluatie Merk Kies merk Model Kies model Bouwjaar Kies bouwjaar Gratis schatting nu
Je kunt een geparkeerde auto niet verkopen

U kunt uw geschorste auto niet gebruiken, maar u kunt hem wel verkopen. Veel verzamelaars of oldtimerdealers willen hun auto opschorten omdat deze toch niet is gebruikt. Het is echter nog steeds te koop. Zodra de auto is afgedekt, wordt ook de auto-ophanging opgeheven. De kosten hiervan zijn volledig gratis aangezien de autoophanging al betaald is.

2. Snel uit je hover-auto stappen?
U heeft uw auto geschorst en u kunt hem eenvoudig verkopen. Met de geschorste auto is in principe niets mis. Bij auto-verkopen-belgie.com vonden we ook geen problemen met de vering van de wagen.
Dus, heb je hem geschorst en besefte je na een tijdje dat verkopen toch de betere optie was? Zo hoef je de staat van de auto niet te veranderen. Inderdaad, je mag natuurlijk niet meer in een auto met vering rijden, dus als je hem wil verkopen, moet je ervoor zorgen dat hij veilig aankomt in een van de filialen van auto-verkopen-belgie.com.
Hierbij taxeren wij de auto en de gegenereerde waarde is tevens het bedrag dat wij voor uw auto willen betalen. Ga je akkoord? U kunt dan de geaarde auto achterlaten en de rest door ons laten doen.

  • Wat te doen bij schade door hagel?

  • Is het verstandig om uw auto naar de sloop te brengen of niet?

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Misvattingen over het schorsen van een auto