WhatsApp

Is het verstandig om uw auto naar de sloop te brengen of niet?

Bij het overwegen van wat te doen met uw auto, is het belangrijk om te beslissen of het beter is om de auto naar de sloop te brengen of niet. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een auto die oud is, niet meer veilig om in te rijden is, of te duur is om te repareren, naar de sloop te brengen. Aan de andere kant, als uw auto nog goed functioneert en u er waarde aan hecht, kan het juist beter zijn om deze te verkopen of aan iemand te schenken die er baat bij heeft. Houd er rekening mee dat het in sommige situaties illegaal kan zijn om een auto naar de sloop te brengen als deze nog rijdt of enige waarde heeft. Als u twijfelt over wat te doen, kan het verstandig zijn om advies in te winnen van een professional of een betrouwbare vriend of familielid.

Voordat u beslist om uw sloopauto te verkopen, is het belangrijk om zeker te zijn dat uw auto daadwerkelijk als sloopauto wordt beschouwd. Hoe kunt u dit vaststellen? Uw auto kan worden beschouwd als een sloopauto als:

  • Het een totaal financieel verlies is: De kosten van het herstellen van de auto zijn hoger dan de huidige marktwaarde van de auto zelf.
  • Het een totaal technisch verlies is: De auto is dermate vervormd dat deze onherstelbaar is.

Wanneer de reparatie van uw auto nog steeds de moeite waard is, gaat het om een beschadigde auto.

Voordat u kiest voor ontmanteling, is het belangrijk om te realiseren dat u uw sloopauto altijd naar een autokerkhof kunt brengen, maar dat de vergoeding die u hiervoor krijgt waarschijnlijk laag zal zijn. Vaak ontvangt u alleen de prijs voor het oud ijzer. Daarom is het essentieel om de huidige waarde van uw auto te kennen voordat u kunt bepalen of deze als sloopauto geldt. Gebruik onze taxatietool om de huidige waarde van uw gebruikte auto te berekenen. Voer uw voertuiggegevens, kilometerstand en uw e-mailadres in en ontvang binnen enkele seconden online schattingen.

Auto-verkopen-belgie.com kan niet alleen een online taxatie uitvoeren, maar we kunnen ook professioneel de waarde van uw sloopauto vaststellen. Vraag een gratis waardebepaling aan bij een van onze locaties. Voordat u uw auto naar de sloop brengt, kunt u deze laten inspecteren door een deskundige om te bepalen wat u nog voor uw sloopauto kunt ontvangen.

Verkoop nu uw sloopauto

In plaats van uw auto naar de sloop te brengen, kunt u deze ook verkopen. Wat in sommige landen als sloopauto wordt beschouwd, kan in andere landen nog worden gerepareerd of gebruikt. In België worden auto's vaak sneller afgeschreven dan elders, wat kansen biedt voor uw sloopauto. Soms kunt u meer geld verdienen door uw auto te verkopen dan door deze naar de sloop te brengen.

Het verkopen van een auto in het buitenland kan echter ingewikkeld zijn. Het vinden van een geïnteresseerde koper en het regelen van de verzending kan een ontmoedigende taak zijn. Dit is waar auto-sell-belgie.com van pas komt. U kunt een afspraak maken bij auto-verkopen-belgie.com om de waarde van uw auto te laten bepalen en een eerlijke prijsopgave te ontvangen. Er is geen verplichting om een afspraak te maken en we kunnen u binnen 24 uur helpen. Een van onze erkende taxateurs zal uw auto grondig inspecteren en eventueel een proefrit maken om de waarde te bepalen. Als u twijfelt over wat te doen met uw auto, bezoek dan auto-verkopen-belgie.com en verkoop uw auto met gemak.

  • Misvattingen over het schorsen van een auto

  • Taxeer jouw afbraak auto eerst

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Is het verstandig om uw auto naar de sloop te brengen of niet?