WhatsApp

Witte auto's zijn het populairst

De populairste kleur voor auto's kan variëren per regio, tijdsperiode en type auto. In sommige perioden en regio's is wit een populaire kleur voor auto's, vooral voor luxe merken en modellen. Omdat wit een neutrale kleur is, kan het als klassiek of tijdloos worden beschouwd en is het vaak een populaire keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een auto die lang meegaat. Andere kleuren die ook populair zijn voor auto's zijn zwart, grijs en zilver.

De meest populaire autokleur in wit

Volgens autolakfabrikant Axalta is wit de meest populaire autokleur. Wereldwijd kiest 29% van de automobilisten voor een witte auto. Felle kleuren als rood, blauw en groen zijn minder populair en presteren niet zo goed, vooral in Europa. Al 62 jaar publiceert autolakfabrikant Axalta zijn jaarverslag over de populairste kleuren van het jaar. In 2014 was wit voor het vierde jaar op rij de populairste autokleur. Wereldwijd kiest 29% van de automobilisten voor een witte auto. Naast wit doet zwart het ook goed. Zo zal 19% van de auto’s zwart zijn, 1% minder dan een jaar geleden. Ook grijstinten en felle kleuren nemen jaar na jaar af. Neutrale kleuren overheersen, voorkeuren verschillen van continent tot continent. Over het algemeen is blauw geen populaire kleur, maar blauwe auto’s komen in Europa vaker voor dan in andere delen van de wereld. Zilvergrijs en wit doen het tot nu toe goed in Europa, maar allebeide de kleuren verliezen terrein. De minst populaire kleur in Europa? groente. Slechts 1% van de Europese auto’s is groen.

Groen is de laatste jaren een zeer populaire kleur in Rusland, maar ook in Rusland neemt de populariteit af. Rood is in opkomst in Noord-Amerika. Neutralen zwart, wit en zilvergrijs zijn daar jaar na jaar trending, maar ze verliezen nog steeds een procent. In Zuid-Amerika en Afrika gaat de voorkeur naar lichte kleuren. Zilvergrijs en wit zijn daar populair. In Azië blijft wit met 30% de meest populaire kleur. Over de hele wereld werken neutrale kleuren met wit erop het beste. Verrassend genoeg is zwart in India niet zo populair als in de rest van de wereld. Daar is zilvergrijs de meest gebruikte kleur, gevolgd door wit. Slechts 3% van de gevallen koos voor zwart. Premium felle kleuren Als je voor meer verkeersveiligheid wilt zorgen, kies je het beste voor een lichte kleur voor je auto. Wit zal de veiligste kleur zijn. Zelfs bij weinig licht zijn de witte en zilveren auto’s nog steeds duidelijk zichtbaar, wat het risico op een crash aanzienlijk verkleint. Felle kleuren zoals roze en geel zijn ook een goede optie voor wie zich op een veilige manier verplaatsen wilt.

Donkere kleuren zoals bruin, groen en zwart verhogen het risico op een ongeval. Grijze en antracietkleurige auto’s vallen ook minder op in de schemering of als het donker wordt en wit is al een gewilde kleur, maar veel automobilisten kiezen voor donkere kleuren, zoals zwart of marineblauw. Dit komt omdat veel automobilisten van mening zijn dat neutrale kleuren zoals zwart of donkerblauw gemakkelijker te verkopen auto’s zijn op de tweedehandsmarkt. Om bestuurders aan te moedigen om fellere kleuren voor hun auto te kiezen, bieden sommige landen lagere verzekeringspremies aan voor bestuurders die felle en opvallende kleuren voor hun auto kiezen. Het idee is al besproken in België, maar het heeft geen prioriteit. Daarom heeft de kleur van de auto in ons land op dit moment geen invloed op de premie. Ben je de autokleuren beu? Verkoop hem snel en gemakkelijk aan een van onze duizenden autokopers.

  • Belgische autoverkoop vertoont een neerwaartse trend

  • Chauffeurs die nascholingscursussen volgen, komen in aanmerking voor een verzekeringskorting

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Witte auto's zijn het populairst