WhatsApp

Belgische autoverkoop vertoont een neerwaartse trend

Het is mogelijk dat de verkoop van auto's in een bepaalde regio of tijdsperiode is gedaald. Er zijn verschillende factoren die de verkoop van auto's kunnen beïnvloeden, zoals de economische situatie, de prijzen van brandstoffen, veranderende consumentenvoorkeuren en de verkrijgbaarheid van openbaar vervoer. Als je meer informatie wilt over de specifieke redenen waarom de verkoop in een bepaalde regio of tijdsperiode is gedaald, zou ik je aanbevelen om contact op te nemen met een expert op het gebied van de auto-industrie.

Belgische autoverkopen dalen

Er waren dit jaar veel schommelingen in de autoverkopen in België. De autoverkopen in augustus waren nog steeds lager op jaarbasis, de verkopen waren hoger in september en de verkopen in oktober waren opnieuw lager dan in oktober 2013. In oktober 2014 bedroeg de verkoop van nieuwe personenauto’s iets meer dan 38.000. Dat is 3,5 procent minder dan een jaar eerder, toen er in oktober 39.490 nieuwe auto’s werden verkocht. De jaarlijkse autoverkopen waren in oktober dit jaar 0,64% lager dan in oktober 2013. Van het begin van het jaar tot oktober bedroeg de autoverkoop iets meer dan 426.000. In oktober vorig jaar bleef dat aantal op 429.000. Dat blijkt uit gegevens van FEBIAC, de Belgische Federatie van Automobiel- en Tweewielers. Lichte en zware bedrijfsvoertuigen FEBIAC deelde ook verkoopcijfers voor andere motorvoertuigen. Over het algemeen zijn deze cijfers elk jaar positief. Alleen lichte bedrijfsvoertuigen daalden. De verkoop van nieuwe lichte bedrijfswagens daalde in oktober 2014 met 1,8% ten opzichte van oktober 2013. Over het algemeen was de verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen dit jaar 2 procent lager dan in 2013.

Zware bedrijfswagens hebben dit jaar goed gepresteerd. De hoeveelheid verkochte zware bedrijfsauto’s tot 16 ton is in oktober 2014 met 3,6% gestegen t.o.v. oktober 2013. Dit cijfer steeg jaar op jaar met 1,2%. Zware bedrijfswagens van meer dan 16 ton zijn in oktober fors gedaald, maar de jaaromzet van zware bedrijfswagens is gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Zo is de omzet vorig jaar met 10,5% gegroeid. Niet verwonderlijk FEBIAC was niet verrast door de nieuwe gegevens. Ondanks enkele tegenslagen in de autoverkopen in oktober, zijn de verkoopcijfers van dit jaar over het algemeen niet veel anders dan die van vorig jaar. Als gevolg hiervan zullen de autoverkopen dit jaar naar verwachting stabiel blijven, waarbij de verkoop waarschijnlijk nog iets hoger ligt dan in 2013. De autoverkopen in België zijn al geruime tijd volatiel. Zo noteerden we in augustus 2014 een daling van 4% in vergelijking met augustus 2013, terwijl de Belgische autoverkopen in september met 4% toenamen in vergelijking met september 2013. De Belgische autoverkopen zijn sinds de economische crisis sterk gedaald. Jaarlijks worden er 100.000 auto’s minder geregistreerd.

De automarkt is aan het herstellen, maar zal dit jaar niet meer in staat zijn het verkoopniveau van voor de crisis te bereiken. Volkswagen leidde september en Volkswagen was al het populairste automerk, iets dat in oktober niet veranderde. 10,3% van de in oktober verkochte auto’s waren Volkswagens. Dat is minder dan een jaar eerder en de jaaromzet van Volkswagen ligt lager dan in 2013, maar in België doet Volkswagen het nog steeds goed. In september werd de top drie van verkochte modellen verder aangevuld, met Peugeot op de tweede plaats en Opel op de derde plaats. Peugeot staat nog steeds in de top drie, maar op de derde plaats. De tweede plaats gaat naar Renault. Opel was het 7e best verkochte automerk in oktober in België. De bekendste modellen in België zijn Opel Corsa, Renault Scenic en de Volkswagen Golf. Over enkele maanden zullen we weten of de autoverkopen in België jaar na jaar stijgen of dalen. Met dank aan auto-verkopen-belgie.com om op de hoogte te blijven.


  • Taxidienst Uber: opnemen in wetgeving

  • Witte auto's zijn het populairst

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Belgische autoverkoop vertoont een neerwaartse trend