WhatsApp

Goed nieuws voor Gent dankzij de productie van de Volvo V40

De Volvo V40 is een compacte hatchback die sinds 2012 door Volvo wordt geproduceerd. In 2016 is er een nieuwe V40 model geïntroduceerd, met een nieuw design en vernieuwde technologieën.

In 2018, Volvo heeft aangekondigd dat de productie van de V40 naar de fabriek in Gent verplaatst zal worden. Dit is goed nieuws voor de stad Gent en de werknemers van de fabriek, aangezien dit een verhoogde werkgelegenheid en economische groei kan betekenen. De productie van de V40 in Gent begon in 2019, en de auto wordt voornamelijk voor de Europese markt geproduceerd.De Volvo V40 is een compacte hatchback die sinds 2012 door Volvo wordt geproduceerd. In 2016 is er een nieuwe V40 model geïntroduceerd, met een nieuw design en vernieuwde technologieën.

In 2018, Volvo heeft aangekondigd dat de productie van de V40 naar de fabriek in Gent verplaatst zal worden. Dit is goed nieuws voor de stad Gent en de werknemers van de fabriek, aangezien dit een verhoogde werkgelegenheid en economische groei kan betekenen. De productie van de V40 in Gent begon in 2019, en de auto wordt voornamelijk voor de Europese markt geproduceerd.

Volvo V40 brengt goed nieuws voor Gent
De nieuwe generatie Volvo V40, die in 2018 zou moeten aankomen, is goed nieuws voor Volvo Cars in Gent. De auto rolt sinds 2012 van de band, dus het nieuwe model zal ook in Gent gebouwd worden. Volvo Cars Gent is de grootste autofabrikant van België met meer dan 5.000 medewerkers. De Gentse fabriek van het Zweedse automerk startte in mei 2012 met de productie van de Volvo V40. Het bedrijf wil jaarlijks 90.000 van het model produceren en exporteren, voornamelijk in Europa, maar in China, Japan en Australië zijn ook Volvo’s van Belgische oorsprong onderweg. Na een zwaar jaar is de Gentse fabriek die ook de nieuwe V40 produceert een lichtpuntje in het donker. Volvo Cars kreeg vorig jaar veel tegenslagen te verwerken. Eerder dit jaar konden meerdere teams niet aan de slag vanwege een leveranciersstaking. Een paar maanden later, in april 2014, gebeurde het opnieuw. Elk team produceert meer dan 400 auto’s. De staking heeft de Volvo-productie achter zich gelaten, maar heeft ook werknemers getroffen. Een paar maanden later kreeg Volvo Cars Gent opnieuw een treffer. Volgens Gert Bruyneel, voormalig Volvo Car Gent-directeur, is de Gentse fabriek te duur en inefficiënt in vergelijking met zijn thuisland Zweden. Als de verkoop tegenvalt, riskeert Gent de fabriek te verliezen. De volgende decennia hadden de werknemers echter weinig om zich zorgen over te maken. Met de komst van de nieuwe V40 lijkt de toekomst van Volvo Cars Gent bepaald. Nieuwe technologie Vandaag worden in Gent naast de Volvo V40 ook de offroad XC60 en de sedan S60 gebouwd. In totaal produceert Volvo meer dan 250.000 auto’s per jaar in Gent. Een andere grote fabriek in Europa is de Torslanda-fabriek in Zweden. Volvo heeft daar onlangs een nieuwe technologie geïntroduceerd: SPA-technologie. Deze technologie zorgt voor een flexibeler bouwplatform, waardoor het gemakkelijker wordt om grotere auto’s te bouwen. Deze technologie is gebruikt om de SC90 te maken, maar zal ook worden gebruikt in nieuwe of bijgewerkte modellen. Het veroorzaakte ook kleine onrust in Gent. De Volvo-fabriek in Gent is (nog) uitgerust met de technologie, waardoor Volvo Gent de productie van andere modellen, zoals de nieuwe XC60, zou kunnen verliezen. Voorlopig is er echter geen reden tot ongerustheid. Door de nieuwe Volvo V40 aan Gent toe te kennen, lijkt Volvo te bewijzen dat de Gentse fabriek niet onmisbaar is. Volvo Cars Gent gaat groen In 2016 ging Volvo Cars Gent een partnership aan met de Gentse papierfabriek Stora Enso. Stora Enso zal de Volvo-fabriek van warm water voorzien via een ondergronds verwarmingsnetwerk van 4 km. Zo kan Volvo een deel van de fossiele energie vervangen door ecologische energie. De aanleg van het warmtenet kost vanaf 2015 6 miljoen euro. In 2016 zal het warmtenet operationeel zijn. Wilt u Volvo verkopen? Verkoop uw auto gratis online aan duizenden autokopers.

Deel dit artikel:

  • Belgische supercar doet Minerva Automobiles herleven

  • Auto-verkopen-belgie bereikt mijlpaal

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Goed nieuws voor Gent dankzij de productie van de Volvo V40