WhatsApp

Belgische supercar doet Minerva Automobiles herleven

Minerva Automobiles is een Belgische automerken dat in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw actief was. In 2020 heeft het merk zich opnieuw opgericht met de lancering van een nieuwe supercar, de AM37. De AM37 is een tweezitter met een V12-motor die meer dan 700 pk levert. Het is ontworpen door de Belgische designer Dany Bahar en ontwikkeld in samenwerking met de Italiaanse sportwagenfabrikant Manifattura Automobili Torino. De AM37 is beschikbaar in twee versies: een coupé en een roadster. Beide modellen zijn handgemaakt en beschikken over een aantal innovatieve technologieën, zoals een geavanceerd infotainmentsysteem en een hybride aandrijflijn. Het is een kleinschalig productiebedrijf en de prijs is erg exclusief.

Minerva-auto’s herrezen met Belgische supercars

Begin 1900 plande het Belgische luxemerk Minerva, met een enorm klantenbestand, een comeback. en wat. Het autobedrijf werkt aan een Belgische supercar met een topsnelheid van ruim 400 km/u. Minerva verraste de autowereld al door in 2013 een nieuwe auto uit te brengen, maar veel wist het bedrijf er niet van. Tegelijkertijd leren mensen meer over de nieuwe auto’s die Minerva Automobiles bouwt. J.M. Brabazon, zo heet Minerva’s nieuwe auto. De auto zal verkrijgbaar zijn in twee versies: de Excellence Edition en de Royal Edition. De Excellence Collection is verkrijgbaar in vergelijkbare beige en zwarte kleuren. Royal is verkrijgbaar in geheel zwart of zwart met gouden of platina accenten. Met zijventilatieopeningen en een schuin dak zonder achterruit zien beide modellen er zeer sportief en futuristisch uit. De auto is uitgesproken sportief: Minerva en J.M. Brabazon is een Belgische supercar die in minder dan 2 seconden naar 100 km/u kan accelereren en snelheden haalt van minstens 400 km/u. De nieuwe supercar van Minerva accelereert sneller dan de Bugatti Veyron en haalt de 100 km/u in 2,4 seconden.

Bugatti heeft momenteel de Veyron, de snelste auto ter wereld, met een snelheid van 431 kilometer per uur. De kans is groot dat Minerva zich bij J.M. Brabazon zal voegen. Onder de motorkap van de J.M. Minerva. Brabazon droeg ook bij, de auto zal worden uitgerust met een V12 twin-turbomotor. Deze motor is ook te vinden in Audi’s Q7 en R8, evenals enkele duurdere modellen van Mercedes en BMW. De motor kan 10.000 toeren per minuut draaien en heeft 1.000 pk. J.M. Minerva’s Brabazon is een hybride voertuig. De auto heeft drie elektrische blokken: twee aan de voorwielen en één aan de achterkant van de auto. Dankzij deze elektrische bouwstenen bedraagt ​​het vermogen van deze supercar maar liefst 1.200 paarden. Als de auto alleen op elektrische blokken rijdt, zonder brandstof, kan hij 100 kilometer afleggen. Aangezien de auto slechts 1.200 kg weegt, is de vermogen-gewichtsverhouding 1. Deze verhouding stelt de auto in staat om in minder dan 2 seconden naar 100 km/u te versnellen en een maximale snelheid van meer dan 400 km/u te bereiken.

De J.M. Brabazon is voorlopig nog een conceptcar. Het is onduidelijk of en wanneer de auto zal worden geproduceerd. Het is duidelijk dat Minerva Automobiles zichzelf de “autogodin” mag noemen en eigenaar is van dit juweel van een supercar. Het Belgische Rolls-Royce-bedrijf Minerva Automobiles werd in 1897 in Antwerpen opgericht door de Belg Sylvain de Jong. Oorspronkelijk maakte Minerva alleen fietsen. Later voegde de Jong ook motorfietsen toe en een paar jaar later, in 1904, begon hij met het produceren van de eerste auto onder het merk Minerva. Minerva maakte luxe, snelle auto’s en trok de aandacht van vele wereldsterren en koningen. Helaas duurde het succes niet lang. In de jaren dertig raakte Minerva in een recessie. Het bedrijf bleef bestaan, maar werkte samen met Imperia, een andere Belgische autofabrikant. Het bedrijf stortte uiteindelijk in de jaren vijftig in. Verschillende modellen van het merk Minerva blijven populair bij verzamelaars van klassieke auto’s. Oude Minerva-auto’s zijn nu ook veel waard op autoveilingen.


  • Oldtimers krijgen nieuwe nummerplaat

  • Goed nieuws voor Gent dankzij de productie van de Volvo V40

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Belgische supercar doet Minerva Automobiles herleven