WhatsApp

Volkswagen heeft ambities om grootste autofabrikant te worden

Volkswagen AG is een van de grootste autofabrikanten ter wereld. Het bedrijf heeft als doel om 's werelds grootste en meest duurzame autofabrikant te worden. Dit doel wordt vaak aangeduid als "Volkswagen's Ambition to Lead" of de "Volkswagen Strategy 2025". Deze strategie richt zich op verschillende aspecten, waaronder het verminderen van CO2-emissies, het ontwikkelen van elektrische voertuigen en het verbeteren van de efficiëntie van productieprocessen. Volkswagen wil ook zijn marktaandeel uitbreiden en heeft daarom plannen voor een groot aantal nieuwe modellen en het versterken van zijn aanwezigheid in groeimarkten over de hele wereld.

Volkswagen wil de grootste autofabrikant worden

Volkswagen heeft grote ambities: het Duitse bedrijf wil de grootste autofabrikant ter wereld worden. Daarom investeert het merk de komende vijf jaar 85,6 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe modellen en technologieën. Volkswagen zal zich vooral richten op compacte SUV’s. Volkswagen wil zijn aanbod uitbreiden en moderniseren. Daarnaast hoopt het bedrijf de productiecapaciteit te vergroten en uit te breiden. Om dit te bereiken stelt Volkswagen de komende vijf jaar 85,6 miljard euro beschikbaar. Toonaangevend autobedrijf Volkswagen meldt dat het zal investeren in de toekomst en het grootste autobedrijf ter wereld zal worden, zowel ecologisch als economisch. Volkswagen heeft dergelijke ambities al langer. Het bedrijf hoopt dat doel al in 2018 te halen, wanneer het 10 miljoen voertuigen verkoopt. Het Duitse merk verwacht in 2014 echter al 10 miljoen auto’s te verkopen. Om de grootste fabrikant ter wereld te worden, moet Volkswagen rivaal Toyota overtreffen. Dit kan ook eerder gebeuren dan gepland. De kloof tussen Toyota en Volkswagen bedraagt ​​dit jaar slechts 72.000, vergeleken met 227.000 vorig jaar.

Updaten en moderniseren Volkswagen plant de komende jaren een honderdtal nieuwe modellen of nieuwe versies van bestaande modellen. De automaker ontwikkelt momenteel een compacte SUV Taigun. Het Taigun-concept werd in februari onthuld en zal gebaseerd zijn op de kleine Volkswagen Up. Ook submerken van de Duitse fabrikanten Seat en Skoda zullen compacte SUV’s in hun assortiment introduceren. Daarnaast zal VW investeren in de uitbreiding van het assortiment bedrijfsvoertuigen, zoals de Caddy Waterstof Deze week onthulde VW samen met dochteronderneming Audi en zijn Japanse rivaal Toyota een nieuw voertuig op waterstof. Volkswagen heeft gekozen voor een nieuwe Golf-variant: de HyMotion, een Golf-variant die gebruik maakt van een brandstofcel. Dankzij de brandstofcel starten de waterstof en zuurstof het koude verbrandingsproces, waardoor de elektriciteit vrijkomt om de motor aan te drijven.

De Volkswagen Golf is een van de meest gedistribueerde en gedistribueerde modellen. De Golf is al beschikbaar in benzine, diesel, aardgas, plug-in hybrides en volledig elektrische voertuigen. Waterstof zou een milieuvriendelijke aanvulling zijn, maar er moeten voldoende goed uitgeruste waterstoftankstations worden gebouwd en ook voor de productie van waterstof moet rekening worden gehouden met hernieuwbare energie, dus de markt is moeilijk Volkswagen is meestal een populair merk. In België is Volkswagen zelfs al jaren het bestverkochte merk. Volkswagen verwacht dat de groei de komende jaren zal vertragen in China, India, Rusland en Oekraïne. Een derde van de auto’s van Volkswagen wordt verkocht in China, waar de markt het moeilijk heeft. Daarom wil het Duitse autobedrijf zich meer gaan richten op West-Europa, waar de autoverkopen zich herstellen na de economische crisis. Volkswagen is het populairste automerk in België. Wil je de jouwe verkopen Registreer u gratis op onze online automarktplaats.

  • Aanschaf winterbanden heeft nog geen haast

  • Autodelen geboost met CarAmigo

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Volkswagen heeft ambities om grootste autofabrikant te worden