WhatsApp

Autodelen geboost met CarAmigo

CarAmigo is een Belgisch platform voor peer-to-peer autodelen. Het platform verbindt particulieren die hun auto willen delen met andere particulieren die een auto nodig hebben voor een korte periode. Dit maakt het delen van een auto gemakkelijker en toegankelijker dan het huren van een auto via een traditioneel autoverhuurbedrijf, waardoor het de populariteit van autodelen kan stimuleren. CarAmigo biedt ook verzekeringen en 24/7 ondersteuning aan, waardoor het gebruik van een gedeelde auto veiliger en gemakkelijker wordt voor alle partijen. De groei van platforms als CarAmigo kan bijdragen aan een toenemende acceptatie van autodelen als een alternatief voor het bezit van een auto, waardoor het verminderen van het aantal auto's op de weg en dus het verminderen van de CO2 uitstoot.

CarAmigo maakt autodelen mogelijk

“Carsharing” of car sharing wordt vaak genoemd als mogelijk alternatief voor het niet altijd even betrouwbare openbaar vervoer, alsook als mogelijke oplossing voor de zware files die België dagelijks ervaart. Dit fenomeen wordt nu aangewakkerd door het persoonlijke online deelplatform CarAmigo. Het principe achter autodelen is simpel: in plaats van zelf een auto te kopen, kun je een auto van een bedrijf als Cambio gebruiken, maar langs de weg en op de parkeerplaats een autogarage van een bedrijf als Cambio. Je moet hiervoor wel contributie betalen, maar je auto hoef je niet meer te betalen Classic Car Sharing Classic Car Sharing is geïntroduceerd door Cambio. Het bedrijf Cambio koopt zijn eigen auto’s en parkeert ze langs de kant van de weg in verschillende steden. Alleen Cambio-leden kunnen deze auto’s gebruiken. Als zodanig biedt Cambio een breed scala aan auto’s, ook elektrische, en verkoopt ze in heel België.

Daarnaast is er een bedrijf in Brussel, Zen Car, dat ook enkel elektrische voertuigen aanbiedt voor autodelen. Daar moeten chauffeurs ook betalen om de auto’s te gebruiken. Omdat je zelf geen auto hoeft te kopen, en je bent niet verantwoordelijk voor onderhoud en verzekeringen, kun je veel geld besparen door aan autodelen te doen. CarAmigo, een nieuw bedrijf met een nieuw concept op de lijst is CarAmigo. Het concept van CarAmigo is vergelijkbaar met de omstreden taxidienst Uber. Uber stelt chauffeurs in staat om ritten aan te bieden aan anderen die een rit nodig hebben. Via CarAmigo kunnen particulieren hun auto online aanbieden voor autodelen. De leverancier meldt zijn auto online aan en iedereen die een auto nodig heeft kan bij ons terecht. Beide partijen onderhandelen over prijs, leasetermijn en inwisseling van autosleutels. Het concept van gratis cascoverzekering CarAmigo is ontwikkeld in onze buurlanden Nederland, Duitsland en Frankrijk. Autodelen is daar goed ingeburgerd. Ook hier zou een concept als de CarAmigo het goed kunnen doen. Wat voor gebruikers interessant is aan CarAmigo, is de uitgebreide verzekering die het bedrijf biedt.

Gebruikers die de auto ter beschikking stellen, krijgen daarvoor een uitgebreide omniumverzekering. Een deel van het bedrag dat de verhuurder van autodelen ontvangt, gaat naar de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast ontvingen Touring en CarAmigo zelf als pechhulp de betaling. Daarom is de verhuurder bij pech of ongeval volledig gedekt en krijgt hij natuurlijk ook een gedeeltelijke vergoeding. 4.700 EUR Gemiddeld betalen bestuurders 4.700 EUR per jaar voor hun wagen. Door aan autodelen te doen, kan dit bedrag worden verlaagd. Autodelen is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu en vervoer. Koop 10 tot 32 auto’s minder per deelauto, dus minder files en minder uitstoot. Particulier autodelen heeft zich al bewezen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. In Frankrijk rijden al 20.000 auto’s op Drivy. TaMyCa in Duitsland levert 6.000 auto’s en in Nederland leveren 7.000 Nederlanders auto’s via SnappCar. Ook in België werkt dit concept goed. Volgens een peiling zou ongeveer 50% van de automobilisten bereid zijn een auto te huren. CarAmigo is momenteel nog in bèta. Verkoop uw auto online aan onze autokopers.


  • Volkswagen heeft ambities om grootste autofabrikant te worden

  • Groene golf moet vernieuwd worden

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Autodelen geboost met CarAmigo