WhatsApp

Vliegende auto in de maak

Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar vliegende auto's of "vertical take-off and landing vehicles" (VTOL's). Dit zijn voertuigen die zowel kunnen vliegen als rijden en die in staat zijn om op te stijgen en te landen verticaal, zonder een start- of landingsbaan nodig te hebben. Er zijn al enkele prototypes van vliegende auto's ontwikkeld en er wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling en commercialisering van deze technologie.

De bedoeling is om vliegende auto's te gebruiken als een manier om verkeersproblemen in drukke stedelijke gebieden op te lossen en reistijd te verminderen. Er wordt echter wel gezegd dat er nog veel technische uitdagingen moeten worden overwonnen, zoals de veiligheid, duurzaamheid en regulering. Dus vooralsnog is het nog lastig te zeggen wanneer de vliegende auto's precies beschikbaar zullen zijn voor het grote publiek.

Hier komt de vliegende auto

De eerste vliegende auto wordt eind oktober onthuld op het Pioneer Festival in Wenen. Het Slowaakse bedrijf Aeromobil bouwde de vliegende auto. Het bedrijf bouwt al meer dan 20 jaar vliegende auto’s. Verkeersopstoppingen zijn een wereldwijd probleem. Gisteren meldden we dat de verkeerscongestie in Vlaanderen op een jaar tijd met 20% is toegenomen. Vliegende auto’s kunnen dit probleem oplossen. Zit je vast in het verkeer? geen probleem. Snel opstijgen en veilig verder rijden/vliegen. Laten we niet ingaan op de praktische problemen die zich kunnen voordoen Een oude droom Sinds het begin van de 20e eeuw zijn mensen op zoek naar manieren om auto’s te laten opstijgen. Meer dan honderd jaar later is het echter nog steeds onmogelijk om vliegende auto’s in het dagelijkse straatbeeld te introduceren. Nu lijkt daar langzaam verandering in te komen. Twintig jaar later heeft het Slowaakse bedrijf Aeromobil s.r.o. met succes een vliegende conceptauto gemaakt. Het bedrijf heeft meerdere versies gemaakt, van het eerste model AeroMobil 1.0, dat nog steeds een puur concept is, tot de AeroMobil 2.5, een pre-prototype van een concept. De eerste versie van AeroMobil was erg basic. Latere versies hadden opvouwbare vleugels en een soort vinnen rond de wielen. De eerste testvlucht van AeroMobil vond plaats in oktober 2013 met de AeroMobil 2.5. Dit jaar wordt in Wenen de nieuwste versie van de vliegende auto aan het publiek getoond: AutoMobil 3.0. Voor die allerlaatste variant heeft het bedrijf het concept verder uitgedacht en uitgewerkt. Op 29 oktober vindt een demonstratie plaats, met een eerste testvlucht gepland voor 28 oktober. Flying Speed ​​Demon

De vliegende auto heeft de specificaties van een sportwagen. De auto weegt slechts 450 kg en kan door zijn lichte gewicht snelheden bereiken van meer dan 200 km/u in de lucht. De topsnelheid op de weg is veel lager: dan kan de auto nog 160 km/u halen. Bij deze snelheden is er echter sprake van een fors verbruik. In de lucht verbruiken vliegende auto’s 15 liter brandstof per uur. Het brandstofverbruik van de auto op de grond is ongeveer 7,5 liter/100 kilometer, wat ongeveer overeenkomt met het brandstofverbruik van een gewone gezinsauto. Het eerste testmodel, de AeroMobil 2.5, bood plaats aan slechts één persoon. AeroMobil 3.0 moet twee personen kunnen vervoeren. Meer informatie over de vliegende auto is nog niet bekend. Er is geen informatie vrijgegeven over de prijs van het voertuig. Wel is duidelijk dat er bij het uitrollen van het voertuig behoefte is aan goede wetgeving daaromheen om zware ongevallen en verkeersoverlast te voorkomen. Zo moet men nagaan welk type rijbewijs je nodig hebt om een ​​vliegende auto te besturen en te besturen, moet men specifieke rijopleidingen aanbieden en natuurlijk afspreken waar het voertuig kan worden gebruikt voor het opstijgen en landen. We zijn dus nog ver verwijderd van het tijdperk van vliegende auto’s, maar dat tijdperk komt steeds dichterbij. Wil je later investeren in een vliegende auto, of ben je de files beu? Verkoop dan uw auto op onze online automarktplaats.

  • Trajectcontroles verminderen ongevallen

  • Files in Vlaanderen met 20% toegenomen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Vliegende auto in de maak