WhatsApp

Files in Vlaanderen met 20% toegenomen

In het algemeen wordt verwacht dat files een groot probleem zijn in stedelijke gebieden en tijdens de spitsuren. Overheden en vervoersbedrijven werken vaak aan oplossingen om het verkeer te verminderen, zoals het aanbieden van openbaar vervoer, het aanmoedigen van carpooling en het beperken van de toegang tot bepaalde gebieden.

Verkeersopstoppingen in Vlaanderen nemen toe met 20%

De verkeerscongestie op de Vlaamse wegen en rond Brussel is in één jaar tijd met 20% toegenomen. In 2013 bedroeg de totale afstand van de files gemiddeld 168 kilometer per dag. De toename van filekilometers heeft verschillende oorzaken, waarvan de belangrijkste de toename van het aantal ongevallen is. Uit een studie van het Vlaams Mobiliteitsagentschap bleek dat de congestie in 2013 20% hoger was dan in 2012. In 2013 stond er gemiddeld 168 kilometer file per dag, een stijging van 25 kilometer ten opzichte van de gemiddelde file in 2012. De afstand is nog 143 kilometer. omhoog. Daardoor verliezen Belgen de meeste tijd in het verkeer in vergelijking met andere Europese landen. Grote problemen rond Brussel Uit een onderzoek van Inrix, een in de VS gevestigd onderzoeksbureau voor transport, bleek dat de verkeersopstoppingen het grootst zijn op de ringwegen rond Brussel. Het probleem van de Brusselse ring staat zelfs op de eerste plaats in de top 10 van steden met de grootste verkeersopstoppingen. Antwerpen werd tweede.

Het grootste probleem in Brussel zit tussen Jeter en Zelik. In Antwerpen is de zuidelijke ringweg tussen Berchem en Borgerhout het drukst. Andere steden in de top 10 zijn Los Angeles (nr. 3), Londen (nr. 5), Parijs (nr. 6) en San Francisco (nr. 10). Forenzen die naar Brussel rijden doen er gemiddeld meer dan 83 uur per jaar over om de hoofdstad te bereiken. Antwerpen doet het iets beter, met een tijdverlies van zo’n 75 uur per jaar. Volgens Inrix doen chauffeurs er 33% langer over om Brussel te bereiken en 30% langer om Antwerpen te bereiken dan zonder files. Meer ongevallen, meer files Het aantal auto’s op de Belgische snelwegen is niet toegenomen. De reden voor de toename van de verkeerscongestie is te vinden in het aantal obstakels dat dagelijks snelwegen blokkeert. Het gaat niet alleen om ongevallen, maar ook om ladingverliezen en de daaruit voortvloeiende wegblokkades of obstakels in één of meerdere rijstroken.

Het aantal ongevallen met personenauto’s is enorm toegenomen bij regenachtig weer en wegwerkzaamheden. Dit kan komen doordat automobilisten hun snelheid niet aanpassen aan de situatie. Naast de vele hindernissen die automobilisten elke dag moeten overwinnen en enorme files veroorzaken, wijst Inrix erop dat meningsverschillen tussen federale en regionale overheden bijdragen aan de toegenomen congestie. De overheid wil wel vervoersproblemen oplossen en zorgen voor betere verbindingen, maar die meningsverschillen maken dat moeilijker. Opvallend is ook dat veel werknemers in België niet in de buurt van hun werkplek wonen. België is natuurlijk maar een klein land en grote steden zijn relatief dichtbij, maar omdat werknemers niet in de buurt van hun werkplek wonen, moeten ze elke dag door het grootste deel van het land reizen om te werken, en de verkeersopstoppingen zijn ernstig tijdens de ochtend- en avondspits uur, want onze snelwegen kunnen niet al het verkeer opslokken. Ben je alle files zat en ben je op zoek naar een andere manier van reizen? U kunt uw auto eenvoudig en snel online verkopen.


  • Vliegende auto in de maak

  • Comfortabele tweewieler onderweg

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Files in Vlaanderen met 20% toegenomen