WhatsApp

Tweedehands autoverkoop opnieuw toegenomen

Het is waar dat de verkoop van tweedehands auto's in sommige delen van de wereld is gestegen na een periode van daling als gevolg van de economische impact van COVID-19 pandemie. Dit is vooral het geval geweest in de Verenigde Staten, waar de verkoop van gebruikte auto's in 2020 is gestegen als gevolg van een combinatie van factoren, waaronder:

  • Lage rentetarieven die het makkelijker maakten voor mensen om te lenen voor een auto
  • Een toenemende vraag naar auto's vanwege de noodzaak om sociaal afstand te bewaren tijdens reizen
  • Een afname van het aanbod van nieuwe auto's als gevolg van productiebeperkingen bij fabrikanten
  • Een grotere vraag naar auto's vanwege de beperkingen die door de overheid zijn opgelegd voor openbaar vervoer

De situatie kan in andere landen anders zijn. En aangezien mijn kennis cutoff date van 2021 is, kan ik niet zeggen of de trend zich door zet in recentere tijd.

Verkoop gebruikte auto’s weer in de lift

2014 was een goed jaar voor auto-verkopen-belgie.com. In vergelijking met 2013 steeg de autoverkoop op de site met 8%. Vooral Duitse merken vinden gemakkelijk nieuwe eigenaren via ons online veilingplatform. De BMW 3 en Volkswagen Golf waren in 2014 de bestverkochte modellen. De Belgische autoverkopen waren volatiel in 2014, maar waren over het algemeen stabiel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook de verkoop van gebruikte auto’s deed het vorig jaar goed. In 2014 steeg het aantal verkochte voertuigen via auto-verkopen-belgie.com met 8% ten opzichte van 2013. In totaal werden 62.280 voertuigen geregistreerd. De meeste biedingen waren voor de 2009 Audi A3. In slechts een paar uur tijd waren er meer dan 13 biedingen op de auto. Daarna gingen kopers ook akkoord met de hoogste biedingen, waarbij Duitse topmerken, vooral Duitse merken, vorig jaar de meeste deals hadden. In de top 10 van bestverkochte merken stonden Volkswagen en Opel respectievelijk op de eerste en tweede plaats. De twee merken zijn elk goed voor ongeveer 10% van de omzet. In de top 10 stonden BMW en Mercedes-Benz op de 7e en 8e plaats en Audi op de 10e. De top drie was het Amerikaanse Ford, dat goed was voor 8,72% van de omzet. Tot slot behoren ook de Franse merken Citroën, Peugeot-Renault en het Japanse Toyota tot de top 10 van verkopen op de tweedehandsmarkt.

Als we specifiek kijken naar de best verkochte modellen, dan zijn het de Duitsers die het meest verkopen. De BMW 3 was in 2014 het best verkochte model met 3,26%, gevolgd door de Volkswagen Golf met 3,07% en de Opel Astra met 3%. Dit geldt ook voor auto’s die zijn geregistreerd en verkocht op auto-verkopen-belgie.com. Auto’s met een aantal speciale kenmerken zullen snel opvallen. De oudste auto die vorig jaar werd verkocht, was een Mercedes S-Klasse 220S uit 1958, dankzij auto-verkopen-belgie.com. Gebruikte auto’s zijn niet altijd oud, want de jongste auto die in 2014 via auto-verkopen-belgie.com werd verkocht: de Volkswagen Golf Trendline is nog geen 2 weken oud. De meest opvallende verkoop van 2014 was ongetwijfeld de 2013 Ferrari California Convertible. Die auto werd verkocht voor 128.000 euro. Succesvolle autoverkopen auto-verkopen-belgie.com had een productief jaar. Volgens Country Manager Jeroen Oelen is de omzetstijging te danken aan het gebruiksgemak van de website. “auto-verkopen-belgie.com is voor iedereen beschikbaar en heel gemakkelijk te gebruiken voor alle leeftijden. Zelfs de oudere generatie weet ons nu te vinden: de oudste verkoper werd vorig jaar 93!”, zegt Oelen lachend.


  • Italiaanse Puritalia: de nieuwe sportauto

  • Mercedes introduceert futuristische auto

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Tweedehands autoverkoop opnieuw toegenomen