WhatsApp

Italiaanse Puritalia: de nieuwe sportauto

Puritalia is een Italiaanse automerk dat zich richt op het bouwen van sportauto's. Het bedrijf is opgericht in 2012 en heeft tot nu toe een aantal modellen gepresenteerd, waaronder de Puritalia 427 en de Berlinetta. Beide modellen zijn opgebouwd rond een carbon monocoque chassis en zijn aangedreven door een V8-motor. Puritalia heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om meer modellen uit te brengen in de toekomst, waaronder een elektrisch aangedreven sportauto.

De nieuwe Italiaanse sportwagen, de Pritalia

Italië heeft opnieuw een nieuw luxe sportwagenmerk verworven. Ferrari, Lamborghini en Maserati hebben een nieuwe rivaal, de Pritalia. De Pritalia Roadster 427 is een eerbetoon aan de Shelby Cobra en zal in 2016 op de markt komen. In 2012 werd het Pritalia Roadster 427-concept voorgesteld. Drie jaar later debuteerde de auto officieel en was klaar om in productie te gaan. Wat me meteen opviel was de gelijkenis met Shelby toen het concept werd gepresenteerd en deze bleef ongewijzigd. AC Cobra, de legendarische Britse sportwagen uit de jaren 60, de 427 Exclusive Italia had al veel exclusieve merken. Puritalia is een ander luxe merk. De Italiaanse sportwagenfabrikant verkoopt elke auto slechts in beperkte hoeveelheden. Zoals de naam al doet vermoeden, kan de Roadster 427 maar 427 keer worden gebouwd. Omdat de auto’s allemaal met de hand worden gemaakt, hebben kopers bovendien veel inbreng als het gaat om het bouwen van een nieuwe auto. Het interieur van een sportwagen kan nog steeds naar believen worden aangepast. De Roadster komt in 2016 op de markt. AmericanmusclePuritalia combineert het beste van Italië met het beste van Amerika. De auto is gemaakt in Italië, maar de prestaties komen uit Amerika. Onder de motorkap ligt Ford’s 5.0-liter V8. Deze motor levert 455 pk.

Met behulp van een supercharger kan dit vermogen worden uitgebreid tot 605 pk. De auto is ook erg licht. Het voertuiggewicht is slechts 1.150 kg dankzij het gebruik van aluminium en koolstofvezel. Dit gewicht wordt gelijkmatig verdeeld over de voor- en achterkant van de auto. Puritalia gebruikt zeer sterke materialen. Banden en remmen zijn van Pirelli en Brembo uit Italië. Daarnaast is de auto voorzien van Duitse Bilstein schokbrekers. Aan al deze exclusiviteit, knappe specificaties en hoogwaardige materialen hangt natuurlijk een flink prijskaartje: € 180.000 voor deze sportwagen. Shelby/AC CobraPuritalia ontwikkelt sinds de jaren ’60 roadsters. De autofabrikant AC Cars uit Engeland produceerde de AC Cobra, ook wel populair als de Shelby Cobra, van 1962 tot 1967. Shelby Cobra’s worden in de autosport gebruikt en hebben verschillende races gewonnen, waaronder de 24 uur van Le Mans. Italiaanse fabrikanten zijn niet de enigen met nostalgie naar het verleden en geïnspireerd door nieuwe auto-ontwikkelingen. In 2004 onthulde Ford een op Shelby Cobra geïnspireerde conceptauto, de Ford Shelby Cobra. Voor de buitenkant van de Ford Shelby Cobra verliet de Amerikaanse fabrikant het oorspronkelijke ontwerp van de auto. De grote, ronde koplampen en het luchtinlaatrooster van de originele auto zijn behouden gebleven.

De specificaties van de Ford Concept zijn best goed. De auto levert 645 pk en zou een van de krachtigste motoren hebben die Ford ooit heeft gebouwd. Een auto met deze motor zou in principe een snelheid van 430 km/u kunnen halen, maar de fabrikant beperkte de snelheid tot een maximaal haalbare snelheid van 160 km/u. Voorlopig moet het concept van Ford zich nog ontwikkelen tot een productiemodel, met de Pretalia GTQ Pretalia Roadster 427 net officieel op de markt, met de eerste autoleveringen gepland voor 2016, maar de Italiaanse autofabrikanten kijken al vooruit. Het bedrijf kondigde aan dat het het volgende generatie model, de Pritalia GTQ, in 2018 zal uitbrengen. Een hybride voertuig met een motor in het voorwiel. Het is onduidelijk hoe GTQ eruit zal zien, maar Pritalia heeft aangekondigd dat het nieuwe model ook op de historische auto gebaseerd zal zijn. Blijf op de hoogte van belangrijk automotive nieuws op auto-verkopen-belgie.com.

  • Autosalon 2015: verwachtingen

  • Tweedehands autoverkoop opnieuw toegenomen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Italiaanse Puritalia: de nieuwe sportauto