WhatsApp

Mercedes introduceert futuristische auto

Er zijn verschillende futuristische auto-concepten gepresenteerd door Mercedes-Benz in de loop der jaren. Zo zijn er een aantal conceptauto's met innovatieve technologie en ontwerp zoals :

  • Mercedes Vision AVTR (Advanced Vehicle Transformation) : een conceptauto die de nadruk legt op het gebruik van natuurlijke materialen en een futuristisch interieur.
  • Mercedes-Benz Vision EQS: Een elektrisch aangedreven conceptauto die een rijbereik heeft van meer dan 700 km en een snelheid van 250 km/h.
  • Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion: een conceptauto die is ontworpen om zelfrijdende technologie te demonstreren en een futuristisch interieur met luxe zitplaatsen en grote schermen.

Mercedes onthult futuristische auto

De afgelopen maanden hebben veel autofabrikanten futuristische voertuigen ontwikkeld. Ook Mercedes doet mee aan deze trend. Op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas toonde de Duitse autofabrikant zijn auto van de toekomst: de Mercedes-Benz F 015, een computergestuurde zelfrijdende auto. De Mercedes F 015 is een symbool van de toekomst voor de Duitse autofabrikant. Over een paar jaar betreden we het tijdperk van zelfrijdende auto’s. De auto is niet alleen een vervoermiddel, maar ook een sociale, productieve en technologische ruimte. Mercedes bouwt niet alleen een zelfrijdende auto, het is een mobiele leefruimte. Communiceer met LED-verlichting Voor velen is de zelfrijdende auto van Mercedes een computer in de vorm van een auto. De auto is voorzien van meerdere touchscreens zodat de bestuurder en passagiers verschillende apparaten kunnen bedienen. Het scherm biedt ook toegang tot internet en entertainment. De bestuurder kan zelf beslissen of hij de auto zelf bestuurt of de auto de volledige controle over het voertuig laat nemen. In het laatste geval kan de bestuurder zelfs zijn stoel draaien zodat hij op de achterbank zit, met zijn gezicht naar de passagier toe. U kunt met de auto communiceren door te praten en te gebaren.

De zelfrijdende Mercedes is ook in staat om zelf met de buitenwereld te communiceren. LED-lampjes aan de buitenkant van de auto geven aan wanneer de auto de controle heeft en wanneer de auto wordt bestuurd door de bestuurder. Auto’s gebruiken deze LED-verlichting ook om voetgangers te signaleren dat ze de weg kunnen oversteken. De auto projecteert dan een zebrapad op de weg. De grote Mercedes-Benz F 015 heeft een grote wielbasis van 3.610 mm, wat zorgt voor veel ruimte voor passagiers. De strijdwagen heeft de kracht van 136 paarden. De auto is elektrisch te rijden, maar heeft ook een brandstofcel. Elektrisch kan een zelfrijdende Mercedes tot 200 kilometer rijden, en 900 kilometer met brandstofcel-energie. De auto kan een topsnelheid bereiken van 200 km/u. Toekomstmuziek Voorlopig is de Mercedes F 015 nog maar een concept. Het doel is om de auto binnen enkele jaren efficiënt in productie te krijgen. Mercedes verwacht echter dat volledig zelfrijdende auto’s pas in 2030 klaar zullen zijn. Ondertussen wil de Duitse fabrikant veel futuristische snufjes maken in de nieuwe auto.

Zo hoopt Mercedes tegen 2020 een systeem te bouwen om auto’s op de snelweg te besturen, zodat de auto 120 km/u kan rijden en zelfstandig kan sturen zonder hulp van een bestuurder. met Audi Naast Mercedes werken ook Google, Nissan en Audi aan zelfrijdende auto’s. Google begon zijn prototype tijdens de kerstvakantie te testen. Dit jaar hoopt Google zijn zelfrijdende auto’s te testen op de openbare weg. Audi zou ook vooruitstrevend zijn in het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. De zelfrijdende Audi A7 heeft 900 kilometer gereden. In tegenstelling tot Mercedes hoopt Audi binnen de kortste keren een volledig zelfrijdende auto op de baan te hebben, al zal de auto eerst verbeterd moeten worden. Auto’s hebben momenteel veel hulp van de bestuurder nodig, vooral wanneer de bestuurder niet op de snelweg rijdt. Mercedes verbaasde de wereld met zijn zelfrijdende autoconcept op CES in Las Vegas. Wil je een nieuwe auto met veel techniek? Verkoop uw gebruikte auto online tegen de beste prijs en investeer in een nieuwe auto.

  • Tweedehands autoverkoop opnieuw toegenomen

  • Rijbewijs sneller ingetrokken vanaf 2015

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Mercedes introduceert futuristische auto