WhatsApp

Opel doet terugroepactie

Een terugroepactie bij Opel is een actie waarbij een bepaald model of een bepaalde serie van voertuigen wordt teruggeroepen naar de fabriek of een dealerbedrijf voor reparatie of vervanging van een defect onderdeel. Dit kan worden uitgevoerd vanwege technische problemen, veiligheidsredenen of om te voldoen aan reguleringen. Klanten worden gewoonlijk op de hoogte gebracht van de terugroepactie via de post of e-mail en worden uitgenodigd om hun voertuig naar een dealerbedrijf te brengen voor reparatie of vervanging van het defecte onderdeel. Deze reparaties zijn vaak gratis voor de klant en worden uitgevoerd door gekwalificeerde technici.

Opel teruggeroepen

Met de terugroepactie roept Opel eigenaren van de Opel Corsa of Adam op hun auto’s te controleren omdat er een veiligheidsprobleem is vastgesteld. Iedereen die sinds mei 2014 in het bezit is van een nieuwe Opel Corsa of Opel Adam is gevraagd om zo snel mogelijk de auto te keuren en tot die tijd niet met de auto te rijden. Het probleem waarmee Opel Corsa en Adam te maken hadden, was het stuursysteem. Tijdens een fabrieksinspectie werd vastgesteld dat een deel van het stuursysteem niet aan de specificaties voldeed. Tot dusver is er bij Opel geen enkel geval bekend van defecten die problemen of ongevallen veroorzaken, maar Opel staat erop dat klanten die een Corsa of Adam bezitten hun auto controleren voordat ze deze blijven gebruiken. Op het moment van de terugroepactie komen Opel-dealers bij u thuis om risicovoertuigen te inspecteren 8.000 risicovoertuigen Niet alle bestuurders van Opel Corsa of Opel Adam vallen in de risicogroep.

Volgens Opel zal het probleem zich alleen voordoen bij auto’s die na mei 2014 zijn afgeleverd. Opel zal zelf contact opnemen met bestuurders die tot de risicogroep behoren. Opel heeft op haar website tips gepubliceerd waarvan bestuurders gebruik kunnen maken om hun Opel Adam of Opel Corsa te bekijken. Aan de hand van het chassisnummer en het productiecodenummer weet u of uw auto een keuring nodig heeft voordat u verder kunt rijden. Tweede terugroepactie van Opel Deze terugroepactie is de tweede terugroepactie van Opel in 2014. In maart had Opel al deelgenomen aan de terugroepactie van motoren door GM. Dit jaar riep General Motors miljoenen voertuigen terug vanwege defecte contactschakelaars waarbij 16 mensen omkwamen. Verschillende merken zijn getroffen door het probleem, waaronder de Opel GT. In Europa heeft de terugroepactie echter weinig impact gehad op Opel: ongeveer 7.500 voertuigen die tussen 2007 en 2010 werden geproduceerd, werden teruggeroepen. Opels problemen verholpen door ontstekingen te verwisselen voor de nieuwe Corsa en Adam Ondertussen zal Opel enkele nieuwe modellen laten zien op de Autosalon van Parijs, die dit weekend begint. Ook werden de nieuwe Opel Corsa en Opel Adam getoond. De Opel Adam, al verkrijgbaar in Adam en Adam Rocks-vorm, krijgt binnenkort een sportief broertje: de Adam S.

De Opel Corsa krijgt niet meteen een facelift, vooral omdat het interieur grote veranderingen en verbeteringen zal ondergaan. De terugroepactie van Opel is niet het enige automerk dat problemen heeft, en als gevolg daarvan moesten sommige modellen worden teruggeroepen. Eerder deze maand lanceerde Renault een grote terugroepactie. De problemen van Renault zijn erger dan die van Opel. Zo zouden wereldwijd zo’n 400.000 Renault Clio’s en 64.000 Kangoo’s remproblemen hebben. Eind september begon Ford ook met een massale terugroepactie vanwege een kortsluiting waardoor de airbags zouden kunnen falen. In totaal werden 850.000 voertuigen van verschillende typen teruggeroepen. Deze auto’s zijn allemaal gebouwd in 2013. Ook Ferrari moest deze maand een groot aantal auto’s terugroepen vanwege problemen met de kofferbak. Meer dan 3.000 Model 458’s zijn teruggeroepen omdat mensen die vastzaten in autokoffers zichzelf niet konden redden. Als u te veel problemen heeft met uw auto, kunt u overwegen uw auto online te verkopen.

  • Porsche classics worden voorzien van extra service

  • Benzineprijzen stijgen tweemaal in twee weken tijd

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Opel doet terugroepactie