WhatsApp

Autosalon 2015: verwachtingen

De Autosalon is een internationale autoshow waar automerken hun nieuwste modellen en concepten tonen. De show wordt meestal gehouden in grote steden zoals Frankfurt, Parijs, Genève en Detroit. Bezoekers kunnen de nieuwste modellen van verschillende automerken bekijken, evenals conceptauto's, prototypes en de nieuwste technologieën die worden toegepast in de automobielindustrie. Vaak is ook bijvoorbeeld nieuwe technologie op het gebied van elektrische aandrijving, geautomatiseerd rijden en veiligheid te zien.

Autoshow 2015: wat te verwachten?

Gisteren ging het Autosalon van Brussel open voor het publiek. Tot zondag 25 januari kunnen autospotters en automobilisten op zoek naar nieuwe auto’s in Brussels Expo kennismaken met tientallen automerken en hun modellen. auto-verkopen-belgie.com is gaan kijken… Honderden modellen zijn in volle gang op het autosalon. Veel van deze modellen zijn al bekend bij het publiek, maar de aanwezige autofabrikanten maakten ook van de gelegenheid gebruik om te pronken met enkele bijgewerkte modellen, debuten en concepten. Op autoshows gaan we op zoek naar de meest in het oog springende noviteiten. Het Duitse merk PremieresFans vinden zeker wat ze zoeken in de categorie Premières. Audi toonde veel nieuwe auto’s. De Audi Q3 en Q7 maakten hun Europese debuut in Brussel, terwijl de Audi A1 Sportback zijn wereldpremière beleefde. Niet voor niets was de wereldpremière van de A1 voorbehouden aan Brussel. De nieuwe versie wordt geproduceerd in de fabriek van Forest. De nieuwe Audi krijgt een zuinigere driecilindermotor. Ook de BMW Group kwam met veel nieuws naar de autoshow. Zowel de BMW X6 M als de X5 M maakten hun Europese debuut. De Duitsers brachten ook een nieuwe Mini naar Brussel: de Mini Hatch John Cooper Works, een auto ontworpen om te racen. Duitse fabrikanten zijn niet de enigen die de autoshow graag gebruiken om nieuwe auto’s te presenteren.

Een andere opvallende look is de Jaguar F-Type 4×4, die een sportwagen en een gezinsauto combineert. Opvallende concepten De meest opvallende modellen zijn te vinden in Concepts. Vooral Citroën en Toyota zorgden voor positieve verrassingen. Op de Citroën-stand zullen bezoekers een zeer vrouwelijke Citroën DS zien met een aantal serpentines: de DS Divine. Veel vrouwen zullen verliefd worden op de champagnekleur, het bruine interieur en de vele sprankeling van de auto. Slecht nieuws: Citroën maakt geen auto’s te koop, althans niet in deze versie. Deze auto is zo extravagant. Laten we hopen dat Toyota de CH-R concept in productie krijgt. De Toyota CH-R ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit een futuristische film komt. De auto zal effectief worden ontwikkeld en verkocht. De productie start in 2016. De echte auto kan iets afwijken van het concept. De toekomst is een inspiratiebron voor veel autofabrikanten. Op de Peugeot-stand kunt u het concept van de Peugeot Exalt bewonderen, een auto die Franse en Chinese kenmerken combineert, gemaakt van verschillende materialen. Skoda kijkt ook vooruit naar de Skoda Vision C, een agressieve felgroene sedan. Het is onduidelijk of de Peugeot Exalt in productie gaat. Skoda heeft laten weten dat de Vision C te duur is om te kopen voor het publiek dat Skoda aanspreekt. Daarom werd besloten om de Vision C niet te produceren. Hybride en elektrisch rijden De afgelopen maanden en jaren hebben veel autofabrikanten gekeken naar de mogelijkheid van alternatieve energiebronnen om benzine en diesel te vervangen. Veel fabrikanten bezochten de autoshow met hun hybride en elektrische modellen.

De meest opvallende look is ongetwijfeld de BMW i8. Met de i8 heeft BMW een sportieve hybride gecreëerd die efficiëntie en duurzaamheid combineert zonder concessies te doen aan het design. De grootste afwezige dit jaar is Tesla. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s brengt geen modellen naar de autoshow Auto Show: Praktische informatie De autoshow loopt tot 25 januari in de Brussels Expo. De salon gaat dagelijks om 10.00 uur open. Tot 18.30 uur vinden er nocturnes plaats op vrijdag 16 januari, maandag 19 en vrijdag 23 januari. Toeristen bleven tot 22.00 uur. welkom. Geïnteresseerd in vrachtwagens en transport of de auto van uw dromen? Dan kun je beter in het weekend naar de salon gaan. De Truck & Transportation Show duurt tot en met maandag 19 januari. Komend weekend, van vrijdag 23 januari tot en met zondag 25 januari, is er ook een exclusieve Dream Car show.

  • Volkswagen aan kop van wereldwijde verkoop van auto's

  • Italiaanse Puritalia: de nieuwe sportauto

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Autosalon 2015: verwachtingen