WhatsApp

Omzet Peugeot en Citroën stijgt

Als de omzet van beide bedrijven is gestegen, kan dit worden toegeschreven aan een aantal factoren, zoals een groeiende economie, een toename van de vraag naar hun producten en/of succesvolle marketing- en verkoopinspanningen. Het is echter belangrijk om te vermelden dat de omzetstijging van één kwartaal of zelfs één jaar niet noodzakelijk een trend aangeeft voor de toekomst.

PSA Peugeot-Citroën heeft dit jaar haar omzet en omzet verhoogd. Dit is voornamelijk te danken aan betere verkopen in Europa en China, de introductie van nieuwe modellen en besparingen van de Franse autofabrikant, die de afgelopen drie jaar grotendeels verliesgevend was. Nu lijkt die periode voorbij. De reden voor de slechte verkoopprestaties van de afgelopen drie jaar is de crisis op de Europese automarkt. Als gevolg hiervan daalde de autoverkoop van de Franse autofabrikant in Europa tot het laagste niveau in 20 jaar. Om de verkoop nieuw leven in te blazen, kondigde Peugeot in april aan dat het aantal geproduceerde modellen zou worden teruggebracht van 45 naar 26, en dat vanaf 2015 meer dan de helft van zijn voertuigen buiten Europa zou worden verkocht. Verwachtingen boven verwachting In juli 2014 wist PSA al dat het bedrijf in de eerste zes maanden van het jaar een winst had gemaakt van 477 miljoen euro, tegen een verlies van 100 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

In het eerste kwartaal van 2014 steeg de omzet van het bedrijf met bijna 2 procent tot 13,3 miljard euro. Al met al was de omzet in de eerste zes maanden van het jaar alleen lager dan vorig jaar: van € 27,6 miljard naar € 27,7 miljard. Deze week maakte de automaker bekend dat de omzet in het derde kwartaal met 1,6% is gestegen. PSA Peugeot-Citroën realiseerde in het derde kwartaal een omzet van 12,3 miljard euro. De omzetstijging was te danken aan de samenwerking van Peugeot met de Chinese multinational Dongfeng Motor Corporation. Door de goede cijfers die Peugeot dit jaar kan presenteren, hoopt het bedrijf dit jaar meer auto’s te verkopen dan aanvankelijk verwacht. Voor Europa verwacht PSA Peugeot-Citroën een groei van 3%, maar tegen het einde van het jaar kan de groei oplopen tot 4% tot 5%. Cactus was een groot succes.

De Cactus is pas sinds vorige maand op de markt, maar de compacte en ietwat vreemd ogende nieuwe cross-over van Citroën heeft duidelijk de harten van Europeanen gestolen. Om aan de vraag te voldoen, moest Citroën de productie van cactussen verhogen. De fabriek in Villaverde in Spanje, waar de Citroën C4 Cactus wordt gebouwd, zou 20 procent meer auto’s moeten kunnen produceren. Daarom worden er in november, in plaats van alleen doordeweeks te werken, ook op zaterdagen ingezet. Dat is goed nieuws voor de fabriek, die twee jaar geleden dreigde te sluiten vanwege de slechte verkoop van Peugeot-Citroën in Europa. Citroen verwacht 50.000 tot 100.000 C4 Cactus-auto’s per jaar te verkopen. Wilt u uw gebruikte Peugeot of Citroën verkopen? Registreer uw wagen gratis en geheel vrijblijvend op auto-verkopen-belgie.com.

  • GAS-boetes voor fout parkeren

  • Voor Jaguar moet je kiezen

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Omzet Peugeot en Citroën stijgt