WhatsApp

Individuele kentekenplaten leveren geld op voor de overheid

De verkoop van persoonlijke nummerplaten kan een bron van inkomsten voor de overheid zijn, omdat de overheid de nummerplaten verkoopt aan individuen of bedrijven die ze willen gebruiken. Dit kan een aanzienlijke hoeveelheid geld opleveren, afhankelijk van de verkoopkosten van de nummerplaten en hoeveel er worden verkocht.

Persoonlijk kenteken passend bij de schatkist

Gepersonaliseerd kenteken? De voertuigregistratiediensten zijn sinds 31 maart in volle gang. We zijn niet enthousiast over EV’s of plug-in hybrides, maar we staan ​​in de rij voor individuele kentekenplaten. Sinds 31 maart zijn de Belgische regels voor persoonlijke kentekenplaten aanzienlijk versoepeld, wat heeft geleid tot geschillen over dergelijke kentekenplaten. Belgische kentekenplaat De kentekenplaat is het identificatiemiddel van het voertuig. Na de introductie van Europese kentekenplaten werd robijnrood gebruikt in plaats van rood. Combinaties kunnen bestaan ​​uit letters en cijfers, bijvoorbeeld: 1 letter en 4 cijfers, 2 letters en 3 cijfers, of 3 letters en 3 cijfers. Vanaf 31 maart 2014 was het mogelijk om een ​​persoonlijk kenteken aan te vragen, waardoor er ineens veel ruimte ontstond voor creativiteit. Tot begin deze maand moest elk individueel kenteken beginnen met een 9, maar nu is in principe elke combinatie mogelijk.

Vanaf nu begint elke gepersonaliseerde nummerplaat met de reliëfstempel van de DIV, maar de overige acht vrije plaatsen kunt u zelf invullen. Beledigende of racistische teksten worden niet geaccepteerd Combinaties zijn verboden De acht vrije slots zijn nog onderhevig aan enkele eisen. Een personalisatiecombinatie kan bijvoorbeeld niet alleen uit cijfers bestaan. Dit geldt niet voor bepaalde voertuigen die vóór 1 januari 1954 zijn geregistreerd. Combinaties moeten altijd minimaal 1 letter bevatten. Om verwarring met diplomaten, tijdelijke kentekenplaten en Belgische militairen te voorkomen, zijn ook bepaalde combinaties op gepersonaliseerde kentekenplaten niet toegestaan. 1000 euro van de staatskas door de versoepeling van de regels voor persoonlijke kentekenplaten, “B-2-B” en “JUL1E” op het Belgische wegennet. Voor een persoonlijk kenteken moet je trouwens bereid zijn te betalen: die kost duizend euro.

Ondanks de hoge kosten zijn er bijna duizend aanvragen ingediend. Dat is lucratief voor de schatkist, want elke aanvraag kost duizend euro, waardoor de totale opbrengst is gestegen tot zo’n miljoen euro. In voorgaande jaren werden er jaarlijks ongeveer 5.000 individuele kentekenplaten uitgegeven. Auto verkopen Als u een persoonlijk kenteken van € 1000 vraagt, wilt u waarschijnlijk ook een goede auto voor uw nieuwe combinatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verkopen van uw auto, als u uw auto te koop aanmeldt op auto-verkopen-belgie.com is deze binnen 1 dag verkocht. U vult eenvoudig online de autogegevens in en uw auto wordt direct getaxeerd, waarna potentiële kopers worden gezocht. Een automakelaar doet het allemaal voor u. Binnen 1 dag ontvang je premium feedback. U kunt dit aanbod accepteren of weigeren. Als u akkoord gaat met de aanbieding, ontvangt u het overeengekomen bedrag direct bij overboeking. Vergeet niet uw kenteken uit de auto te halen.

  • België presteert ondermaats in Europese autoverkoop

  • Verkoop van auto voor exportdoeleinden

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Individuele kentekenplaten leveren geld op voor de overheid