WhatsApp

België presteert ondermaats in Europese autoverkoop

België valt inderdaad uit de toon in de Europese autoverkopen. In vergelijking met andere Europese landen heeft België een relatief hogere autokoper per capita en een hogere verkoop van tweedehandsauto's. Dit wordt vaak toegeschreven aan de lagere belastingen en regelgeving voor de aankoop en verkoop van auto's in België, waardoor de prijzen van tweedehandsauto's relatief lager zijn dan in andere Europese landen. Ook de Duitse grens nabijheid speelt hier een rol in. Dit kan leiden tot een relatief groter aanbod van tweedehands auto's en meer consumenten die bereid zijn om een auto in België te kopen.

België presteert ondermaats in Europese autoverkopen

De verkoop van nieuwe auto’s in de EU doet het goed. De autoverkopen stegen voor de zevende maand op rij. Met uitzondering van België en Nederland dragen alle automarkten bij aan Europa. In de afgelopen maand is het aantal in de EU geregistreerde auto’s met 10,6% gestegen. Er zijn in totaal 1.449.148 exemplaren. Hoewel het de zevende opeenvolgende maand van stijgende autoverkopen in Europa was, was het in maart het op één na laagste cijfer ooit. Hetzelfde gold in februari van dit jaar, het aantal dat sinds 2003 wordt geregistreerd. 1e kwartaal 2014 Over het hele eerste kwartaal van 2014 zijn in de EU geregistreerde auto’s met 8,4% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden 3.246.719 voertuigen geregistreerd. In het eerste kwartaal van 2014 was België het op één na slechtste met een percentage van min 0,5%. De Europese autoverkopen kenden een solide eerste kwartaal dankzij de prestaties in andere automarkten. Andere automarkten groeiden tussen 2,9% (Frankrijk) en 13,7% (VK). Autoverkopen in België en Nederland Alle Europese automarkten presteerden goed in maart, met een stijging van de Europese autoverkopen met 10,6%. België was van de lijst met 52.808 een daling van 0,5%. In mijn land werden in het eerste kwartaal in totaal 148.532 voertuigen geregistreerd.

Maar we staan ​​niet onderaan de Europese lijst. Nederland scoorde het slechtst, met een daling van 17% tot 29.530. Ter vergelijking: dat is ongeveer een tiende van de Duitse omzet. In andere automarkten is het aantal geregistreerde auto’s toegenomen. In het VK stegen de registraties met 17,7% en in Spanje met 10%. Ook Frankrijk (+8,5%), Duitsland (+5,4) en Italië (+5%) verhoogden hun aandelen. Met name de autoverkopen in de kleine automarkt zijn fors gestegen. Portugal (+40%), Polen (+30%) en Ierland (+26%) gecombineerd met sterke cijfers. De bestverkochte EU-automerken Skoda en Dacia zijn de grote winnaars onder deze merken. Lexus steeg ook met 37,9 procent tot 3.541 eenheden. Alle drie presteerden ze even goed in het eerste kwartaal. De verkoop van Skoda’s in Europa steeg met 18,6% tot 137.863 eenheden. Dacia verkocht 90.560 eenheden, een stijging van 42,7%. Mazda en Suzuki hadden ook goede resultaten in maart en gedurende het eerste kwartaal. Mazda’s autoverkopen stegen in maart met 29,9% en in het eerste kwartaal met 30,5% vergeleken met een jaar eerder. Vergeleken met 2013 steeg de verkoop van Suzuki in beide periodes met meer dan 22 procent.

Er zijn winnaars en er zijn verliezers. De verkoop van Chevrolet, Mini, Alfa Romeo, Smart, Honda en Land Rover daalde in maart en gedurende het eerste kwartaal van 2014. Top 5 bestverkochte automerken in maart Volkswagen België – 5.329 Renault – 4.775 Peugeot – 4.082 Citroen – 3.719BMW – 3.537Auto verkopen Wilt u een gebruikte auto verkopen? Registreer je wagen gratis op auto-verkopen-belgie.com. auto-verkopen-belgie.com.nl is een online automarktplaats voor gebruikte auto’s, waaronder personenauto’s. U kunt hier ook uw motorfietsen, scooters, caravans, campers, taxi’s, vrachtwagens, bestelwagens en bedrijfswagens verkopen. auto-verkopen-belgie.com is gratis, anoniem en vrijblijvend voor jou. U ontvangt binnen 1 dag uw autoofferte, waarna u uw auto direct voor het hoogste bedrag kunt verkopen. auto-verkopen-belgie.com werkt samen met 5.000 autodealers. Omdat alle aangesloten kopers verschillende achtergronden en hun eigen expertise hebben, vinden we voor elk voertuig één koper.

  • Een veilige reis met je caravan

  • Individuele kentekenplaten leveren geld op voor de overheid

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
België presteert ondermaats in Europese autoverkoop