WhatsApp

Nederlanders importeren gebruikte auto's uit België

Het is inderdaad zo dat veel Nederlanders een tweedehands auto uit België halen, omdat de prijzen daar vaak lager zijn dan in Nederland. Dit komt omdat in België vaak een lagere btw wordt geheven op auto's en omdat de afschrijving van een auto sneller gaat dan in Nederland. Hierdoor zijn er vaak jongere en goedkopere tweedehands auto's te vinden in België.

Nederlander haalt een gebruikte auto uit België

Nederlanders importeerden veel gebruikte auto’s uit België. Branche Bovag schreef de hoge importcijfers toe aan een tekort aan goedkope occasions in Nederland. Nederlanders kopen niet alleen gebruikte auto’s in België, maar ook in buurland Duitsland. In heel 2013 kocht Nederland meer dan 100.000 gebruikte auto’s uit België en Duitsland, een stijging van 20% op jaarbasis. Dit is een absoluut record en het aantal stijgt. Bovag ziet de hoeveelheid geïmporteerde occasions verder toenemen. Vooral jongere occasions worden naar de grens gebracht. Nu de autoverkopen al jaren dalen, zijn er te weinig betaalbare occasions op de Nederlandse markt. In 2013 verlieten zo’n 416.000 nieuwe personenauto’s de showroom, een kwart minder dan het jaar ervoor. Daardoor is er nu een tekort aan kansen. De meeste gebruikte auto’s die op de tweedehandsmarkt terechtkomen, zijn kleine auto’s met dieselmotoren vanwege belastingvoordelen. Dat is de reden waarom automobilisten de grens oversteken op zoek naar deals, terwijl gezinnen op zoek zijn naar benzine-aangedreven middenklasse auto’s. Luxe’s ​​voorkeur voor auto’s uit de middenklasse is niet de Nederlander om te kijken naar de Duitse en Belgische occasionmarkt. Aan de grens vinden ze meer accessoires en opties voor gebruikte auto’s, en vaak minder kilometers. De meeste auto’s worden geïmporteerd uit Duitsland.

Uw eigen auto exporteren

Wilt u uw auto verkopen? Misschien is uw auto geschikt voor export naar Nederland. Uw auto verkopen voor export kan verrassende resultaten opleveren. Auto-exporteurs zijn niet langer gespecialiseerd in het kopen van beschadigde of afgedankte auto’s voor export. U kunt bijna elke gebruikte auto verkopen voor export. Tegenwoordig heeft Nederland meer luxe modellen nodig, maar met 15 jaar levenservaring kunt u ook uw oude auto exporteren. Auto-exporteurs kunnen deze wagens nog steeds naar minder ontwikkelde landen verschepen. Autoverkoopsites Vraagt ​​u zich af of uw auto geschikt is voor export, maar heeft u er geen omkijken naar? Verkoop uw auto aan een auto-exporteur. De makkelijkste manier is om je wagen online te registreren op de autoverkoopwebsite auto-verkopen-belgie.com. auto-verkopen-belgie.com onderhoudt dagelijks contact met duizenden autokopers, waaronder auto-exportbedrijven. Het online verkoopplatform van gebruikte auto’s heeft in totaal 5.000 kopers. Het professionele team van auto-verkopen-belgie.com zoekt meteen voor je uit of jouw auto voordeliger is bij het oversteken van de grens. Registreer uw auto door online de autogegevens in te vullen. Registraties worden gecontroleerd en vervolgens toegevoegd aan beperkte autoveilingen. Alleen aangesloten kopers kunnen deelnemen aan autoveilingen. Bij interesse kunnen zij een offerte voor uw auto maken. Binnen 1 dag ontvang je het hoogste bod per e-mail. Als u tevreden bent met het bod, kunt u het bod voor definitieve verkoop accepteren. Tijdens de overboeking ontvangt u ter plaatse het afgesproken bedrag. Bekijk hieronder hoe het werkt!


  • Gratis auto verkopen via auto-verkopen-belgie

  • Volkswagen best verkochte merk: Autoverkopen blijven stabiel

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Nederlanders importeren gebruikte auto's uit België