WhatsApp

Volkswagen best verkochte merk: Autoverkopen blijven stabiel

Volkswagen is inderdaad vaak een van de meest verkochte automerken ter wereld. Het bedrijf produceert een grote verscheidenheid aan modellen, van kleine stadsauto's tot grote gezinswagens en zakelijke voertuigen. Omdat ze zowel qua stijl als prijs concurrerend zijn, zijn VW auto's populair onder een breed scala van consumenten.

Het is belangrijk om te op te merken dat de autoverkoop kan fluctueren afhankelijk van de economische situatie en andere factoren zoals de prijzen van de brandstof, de prijzen van de nieuwe modellen en de verkoop van elektrische auto's.

Volkswagens bestverkochte auto met stabiele verkoop
De autoverkopen waren weer stabiel. Er zijn bijna net zoveel auto’s geregistreerd als in april 2013. Daarmee doet België het veel beter dan andere Europese landen. Afgelopen maand werden 53.319 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Het aantal registraties steeg met 0,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen 53.319 nieuwe personenauto’s werden verkocht. In maart daalden de geregistreerde auto’s met 0,5% tot 52.808. In het eerste derde deel van het jaar werden meer dan 200.000 nieuwe voertuigen geregistreerd, met 201.851 nieuwe personenauto’s, een daling van 0,1 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2013. Autofederatie Febiac verwacht dat de inschrijvingen voor het volledige jaar vergelijkbaar zullen zijn met 2013, wat nu het geval lijkt te zijn. De automarkt bleef stabiel, met een daling van het aantal voertuigregistraties met 0,1%. In de rest van Europa was er een lichte stijging van 0,5% ten opzichte van buurland Nederland. Daar daalde de autoverkopen met 6,3 procent tot in totaal 28.479 inschrijvingen. In het eerste kwartaal daalde de autoverkoop met 7,1% tot 107.265 eenheden. In Duitsland is de situatie niet veel anders. In april kwamen er 274.097 nieuwe personenauto’s bij, een daling van 4%. Frankrijk (+6%), Italië (+2%) en Spanje (+20%) lieten allemaal positieve cijfers optekenen Positieve uitschieters in autoverkopen Van alle automerken was Volkswagen in april opnieuw het meest populaire autoverkoopmerk. Renault, Peugeot, Audi en Citroën volgden Volkswagen. Er zijn ook automerken die positieve verrassingen bieden. Zo stegen de autoverkopen voor Dacia (+26,31%), Skoda (+20,6%) en Porsche (+75%). Porsche overtreft nu zelfs Alfa Romeo. De aankondiging van het vertrek voorspelde niet veel goeds voor Chevrolet, met een omzetdaling van 65 procent. Volkswagen – 5.698 Renault – 5.655 Peugeot – 4.092 Audi – 3.609 Citroen – 3.608 Volkswagen stond in het eerste kwartaal ook op de eerste plaats van de bestverkochte automerken, gevolgd door Peugeot, Renault in het eerste kwartaal en Citroen. BMW was het eerste premiummerk dat op nummer 5 binnenkwam. Hyundai was de eerste niet-Europese autofabrikant die de lijst bereikte, op de tiende plaats. Een gebruikte auto verkopen Ook al is de verkoop van nieuwe auto’s licht gestegen, dat betekent niet dat u uw gebruikte auto niet kunt verkopen. Gebruikte modellen zijn nog steeds populair onder automobilisten. Wilt u er zeker van zijn dat u uw auto zo snel mogelijk verkoopt? U kunt uw auto dan gratis aanmelden op de autoverkoopwebsite auto-verkopen-belgie.com.nl. U kunt uw auto binnen tien minuten registreren. U hoeft hiervoor alleen uw autogegevens in te voeren. De auto wordt getaxeerd, waarna alle 5.000 aangesloten autokopers kunnen bieden op de auto. U ontvangt binnen 1 dag het hoogste bod per e-mail. Als u akkoord gaat, kunt u met een druk op de knop de verkoop afronden. U ontvangt het afgesproken bedrag direct tijdens de overboeking.

Deel dit artikel:

  • Nederlanders importeren gebruikte auto's uit België

  • Audi A3: World Car of the Year 2014

Auto verkopen?

“ Zo helpen we elkaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken..”

Sergej Dergatsjev
Sergej Dergatsjev, Zaakvoerder
Volkswagen best verkochte merk: Autoverkopen blijven stabiel